Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit köszönhet az emberiség az...

Mit köszönhet az emberiség az ateizmusnak?

Figyelt kérdés
2010. júl. 25. 06:03
 71/99 anonim ***** válasza:
45%

"a tudományban ilyen nincs..ott ha valami van, az van és kész, mindenki látja"

Mit látsz? Látod a gravitációt, a mágneses mezőt, az oxigént, atomokat stb...? Látod az agyadban végbemenő kémiai reakciókat? Most erre ne az legyen a válasz, hogy a tudósok látták, mert akkor megint oda lukadunk ki, hogy te meg elHITted.

2010. aug. 5. 18:29
 72/99 anonim ***** válasza:
100%

18:10 vagyok

a halálközeli élményeket, nem tudom hogy bizonyították-e, ez nem érdekel anyira hogy utánajárjak, de ha még nem, csak idő kérdése, az agykutatásban még gyerekcipőben járunk, viszont a vicces az hogy te sem bizonyítottad hogy nem kémiai reakció...szóval miért is higyek neked? a tudomány legalább *logikával* érvel, te csak egy 3000 éves könyvet tudsz felmutatni, ami édes, de már a 10 éve történt "történelmi tényeket" is meghamisították, hagy hihetnénk akkor egy 3000 éves *könyv*-nek?

2010. aug. 5. 18:33
 73/99 anonim ***** válasza:
100%

"Látod a gravitációt, a mágneses mezőt, az oxigént, atomokat stb...? "

gravitáció: nem tudsz felrepülni, a föld kering a nap körül, léteznek feketelyukak, ha egy kicsit elmélyedsz benne rájöhetsz hogy a föld közeli esési gyorsulás 10g és hogy a nagyobb tömeg jobban vonz..

mágneses mező: ne szivass nem láttál még mágnest? az okés ha a képletet nem érted de mi mással magyarázod? a mágnes lelke csak a vasat szereti? o.o

oxigén meg az atom ennél komplexebb ok, de laboratóriumi körülmények közt igazolható, csak menj el laborokba, és ne mondd enélkül azt hogy nincs... én voltam templomban és ezzel együtt mondom azt hogy isten nincs, de fogadok te nem voltál laborban...

2010. aug. 5. 18:38
 74/99 anonim ***** válasza:
45%

te sem bizonyítottad hogy nem kémiai reakció

Te nem akarod érteni, hogy mit írok? Nem is akarom bizonyítani. Arra írtam ezt példának, hogy a tudósok sem tudták bizonyítani, mégis milliók elhiszik maradéktalanul. Ezért írtam, hogy a tudomány is hit kérdése, hiszen nemhogy Te, még azok sem tudták bizonyítani, akik ezt állították.

2010. aug. 5. 18:45
 75/99 anonim ***** válasza:

18:38

Nem azt kértem, hogy magyarázd meg a következő fogalmakat (képzeld jártam én is isibe), hanem arra voltam kíváncsi, hogy látod-e a saját szemeddel.

2010. aug. 5. 18:46
 76/99 anonim ***** válasza:
Kicsit az az érzésem, hogy egy elég nevetséges hívő:nem hívő meccs alakult ki. A hívő meg akarja győzni a nem hívőt arról, hogy a tudomány tényei ugyanúgy nem bizonyíthatók semmivel, mint azok a dolgok, amiben ő hisz. (?!) Csak azért mert kiderült számára, hogy Isten létezését sem tudja bebizonyítani.
2010. aug. 5. 18:47
 77/99 anonim ***** válasza:
0%
18:47 Akkor elég nagy idióta vagy, ha ezt olvastad ki. Mindössze annyit írtam b+ mostmár a f@szom tudja hanyadjára, hogy a tudományos magyarázatok elfogadása IS HIT, hiszen nem jársz utána (soknak nem is tudsz), nem ellenőrzöd le, hogy igazak-e.
2010. aug. 5. 18:57
 78/99 anonim ***** válasza:
100%

félig igazad van.. sok ténynek nem járok utána inkább elhiszem, mert nagyon sok lenne mindent leellenőrizni, szóval igen hiszek Einsteinnek amikor ezt mondja e=m*c2..lehet hogy egyszer majd utána járok, de nem most mert nincs időm se kedvem, de a lényeg hogy ez anyira nem hit, mivel ő ugye bizonyította, és ezt anélkül nem fogadták volna el hogy nagyon sok fizikus és szabadalmi bizottság újra nem igazolta volna...

viszont azt hiszem a hangsúly az IS en van, mert ugye lehetNE bizonyítani, igen sokat még nem, de azt nem is veszik bizonyítottnak, Darvint is csak mondják de ezért Elmélet, az Darwin elmélete például és az ilyeneket sok tudós sem hiszi el, de amit várnak hogy elhigyünk a tudománynak azt kis utánajárással Lehet bizonyítani, amit nem az meg ugye elmélet, a vallásban viszont semmit nem tudsz bizonyítani...

amúgy bocsi írtam egy orbitális baromságot, az nem 10g hanem g= 10m/s2 :$ tényleg bocsi

2010. aug. 5. 19:15
 79/99 anonim ***** válasza:
Na pontosan erre gondoltam. A 10g-ig el sem jutottam, mert úgy felhúztam magam, egyébként nem is tudtam volna. Ennyi a lényeg. Amíg valamit nem bizonyítasz, addig az hit, legyen szó akár tudományról, akár Istenről.
2010. aug. 5. 19:31
 80/99 anonim ***** válasza:
100%

"Amíg valamit nem bizonyítasz, addig az hit, legyen szó akár tudományról, akár Istenről."

- Sosem hittem volna, hogy pont egy hívő fogja egyszer ennyire degratdálni a hit fogalmát...

2010. aug. 5. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!