Mit köszönhet az emberiség az ateizmusnak?
"Istennel kapcoslatban mégis mindenki azzal jön, hogy bizonyítani kell, hogy nincs"
Ez nem igaz. Szerintem senki sem ment oda hozzád, és szögezte neked a kérdést, hogy bizonyítsd be, hogy nincs. Szerintem te kijelentetted hívő embereknek, hogy nincs. Márpedig ha valamit kijelentesz akkor elvárható, hogy bizonyíts. Legalábbis ha azt akarod, hogy szavadnak hitele legyen. "
""nincsen egy meghatározott cél ami felé minden halad, ez is egy téves alapfeltételezés a logika hiányával"
Ezt szintén nem bizonyítod, csak kijelented. Mire fel? A tudomány embere bizonyítson, a hitet hagyd meg a hívőknek. "
"A tudomány határa a mi univerzumunk határa is egyben. Tudományos alapon ezért nem lehet kijelenteni, hogy van vagy nincs isten. Hinni pedig mindent lehet, és az ellenkezőjét is. Itt semmi helye az érveknek."
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..
Szerintem, a kérdés lett rosszul feltéve itt, mert mesterséges határvonalakat generál ember és ember között.
Itt az kéne, hogy a fő kérdés legyen, hogy mit köszönhet az emberiség BÁRKINEK, nem? De igen.
Annyira mindegy, hogy ki miben HISZ, mert annak kéne a lényegnek lennie, hogy mit ki TESZ. Vagy annak, hogy ki mire TANÍT.
(Én speciel, nem hiszek Istenben. Tudom, hogy isten létezik. Direkt kisbetűvel írtam, hogy "isten", nehogy valamelyik vallás vagy hit követője kisajátítsa.)
Az, hogy "tedd meg azt, amire létre lettél hozva", az isten egyetlen parancsa. A "parancsot" megint direkt kisbetűvel írtam, ld. mint fent.
Feltéve, ha tudod, hogy mire lettél létrehozva. Na, pontosan itt kezdődik az életed regénye, már ha fogalmazhatok így.
Már ha érted. Ha nem, akkor nem érted, de akkor is.
tudom, jó hinni valamiben, mert ugye a saját fajtájában elég sűrűn csalódhat, de elárulom, semmiféle "isten" nem létezik.
ha az embernek gondjai vannak, nem a láthatatlanba kell kapaszkodni, mert az szarni fog rá. az embernek saját magában kell bíznia, hogy képes magától véghez vinni dolgokat.
mamám éveken keresztül mesélgetett egy rakat vallásos dolgot, nem erőltette, semmi értelme nem volt, maximum arra jöttem rá hogy tényleg nincs értelme.. arra mutatott rá hogy ebben az országban kb. 150 éve rossz élni, mert mindig valaki belénk rúgott (trianon, I.-II. vh.) ez szoktatta rá az idősebb generációt is a görcsös vallásra, aminek valójában nincs eredménye, ezt láttam/látom most is rajtuk. az egyház mindig is egy fizetős VIP-részleg volt, a prédikálásról szólt és szól is. hadd nem említsem meg a tömeges mészárlásokat. az egyházak a mai napig az emberi erkölcsre alapoznak és azt egészítik ki egyéni látószögükkel. az okosakat sem az a bizonyos vezérelte, hanem az eszük
tudom, ez a hívőknek nem tetszik, mert félnek szembe nézni a valósággal, de a gyengeséget nem vallással kell kezelni.
"ha az embernek gondjai vannak, nem a láthatatlanba kell kapaszkodni, mert az szarni fog rá. az embernek saját magában kell bíznia, hogy képes magától véghez vinni dolgokat."
Nana, azért történnek olyan dolgok, amit nem tudsz a saját "erőddel" magyarázni. Azért ennyi ember nem hülye, vagy hiszékeny.
" a papok is emberek,akik nagy dolgokat tettek,meg rengeteg embert küldtek halálba (háborús méretekben) az inkvizícióval,csak,hogy az ő hatalmuk megmaradjon,és megvédjék az Isten fogalmát."
Igen ,de a hívők nem a papokban hisznek, hanem Istenben. A papok (mint ahogy mindenki más is) majd elszámolnak a saját tetteikkel(pontosan azért, amit írtál, mert emberek). Az hogy a hívőkkel ugyanolyan rossz dolgok történnek jó meglátás, DE a hit nem arra van, hogy bárki is a Földön biztonságban legyen. Ahogy egy prédikátor mondta, a hitet úgy kell elképzelni, mint egy ejtőernyőt. Nem azért kell felvenni, hogy kényelmesebben utazz, sőt lehet, hogy ettől kényelmetlenebb lesz az utazás(és sokan ki is nevetnek miatta), hanem azért, hogyha lezuhan a gép, akkor ne halj meg.
7:56 szerintem te nagyon félreértelmezed a hitet, meg hogy mit jelent, ha az ember hívő. Én sem vagyok az, pontosabban nem keresztény tanokban hiszek, de ez nem lényeg. Szóval én úgy látom, hogy a hívőknél nem úgy történik a problémamegoldás, hogy "hiszek meg imádkozok, és akkor majd vagy lesz valami, vagy nem", hanem inkább az erőt merítik a hitükből ahhoz, hogy egy gondot meg tudjanak oldani, hogy legyen reményük abban, hogy igenis meg tudják oldani. Az más kérdés, hogy ugyanez megfelelően nagy önbizalommal vallás nélkül is megy elvileg. De azt nem várhatja el senki, hogy az összes ember telve legyen önbizalommal, ebben is különbözünk.
Bocs, hogy nem a témához kapcsolódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!