Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit köszönhet az emberiség az...

Mit köszönhet az emberiség az ateizmusnak?

Figyelt kérdés
2010. júl. 25. 06:03
 61/99 anonim ***** válasza:
45%
SEMMIT
2010. aug. 3. 12:32
 62/99 anonim ***** válasza:

Hát, nem sok jót...!! Pontosabban, semmi jót..

üdv 25/L

2010. aug. 4. 16:03
 63/99 anonim ***** válasza:

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 09:04

Ez egy nagyon nagyon jó válasz!!! :)

2010. aug. 4. 16:06
 64/99 anonim ***** válasza:
91%
Igazából nagyon nagyon hülye válasz. A tudomány nem attól tudomány, hogy más könyv írásait hiszed el, tehát vallás nem lehet, hanem attól, hogy amit a másik könyvben írnak, az be van bizonyítva, és ha valaki újra be akarja, akkor személyétől függetlenül ugyan arra a megállapításra fog jutni.
2010. aug. 4. 17:19
 65/99 anonim ***** válasza:
100%
utolsó: köszi...nekünk egyetemen mindig azt mondták: ne hidd el ami a könyvben van, bizonyítsd be magad is: ergó járj utánna, a tudományt nem elhinni kell..meg kell kérdőjelezni, nade nem istennel, hanem logikával -.-
2010. aug. 4. 22:54
 66/99 anonim ***** válasza:

oh és tegnapelőtt 09:00

nem én vagyok isten, de már hallottam "furcsa" dolgokat... valaki megnöveli pár centivel a genetikailag rövidebb lábát, látják mások betegségeit (néha én is)..agykontrollnak hívják, már félig bebizonyította a tudomány, másik fele még bizonyításra vár...

ui. jah és lécci ne taperolj :P :D

2010. aug. 4. 22:57
 67/99 anonim ***** válasza:
0%

" A tudomány nem attól tudomány, hogy más könyv írásait hiszed el, tehát vallás nem lehet, hanem attól, hogy amit a másik könyvben írnak, az be van bizonyítva, és ha valaki újra be akarja, akkor személyétől függetlenül ugyan arra a megállapításra fog jutni."

A Bibliában szereplők is mindnyájan megtapasztalták Istent. Tehát az ott leírtak is bizonyított tények. Hiszen Jézus látóvá tette a vakot, betegeket gyógyított, borrá változtatta a vizet stb... Csak ezt nem hiszed el. Nem mondtam, hogy a tudomány vallás, azt írtam, hogy az is hit kérdése. Kíváncsi lennék, hogy a rengeteg tudományos kísérlet közül, hány ember, hányat ellenőrzött le, hogy saját maga megtapasztalja annak bizonyosságát. Ha Te meg akarnád tapasztalni Istent és kérnéd, hogy közel kerülhess hozzá, akkor Te is ugyan arra a megállapításra jutnál, mint mindenki, aki hiszi Őt.

2010. aug. 5. 09:48
 68/99 anonim ***** válasza:
100%

Mindig vallási vita alakul ki itt a kérdésekből...

Ki tudok találni én is bármit, és ha leírom, akkor lehet, hogy ezredévekig hinni fognak benne.

Kíváncsi lennék én arra a megtapasztalásra. A hívőknél még érthető, hiszen az ember könnyen látja, amit hisz. Azt viszont ne mondjuk, hogy a hívők azért hívők, mert már megtapasztalták Istent... A legtöbb ember, aki Istenhez fordult, _szeretné elhinni_, hogy létezik. Még önmagával is küzd némelyikük. Viszont, mint már leírták előttem is, a tudomány dolgait igenis kipróbálhatod. Ne bagatellizáljuk el a tény fogalmát. Vagy aki hívő, az nem "hisz" a tudomány létezésében? Ne vicceljük már el ezt a dolgot. Nem olyan egyszerű ez, hogy vagy csak a ez, vagy csak az.

Nem is igazán értem, miért jött fel ez a téma, hogy a tudomány is hit kérdése... Még a nemhívők is elismerik, hogy rengeteg vallásos tudós létezett, létezik és fog létezni. Aztán ha jön egy tabutéma, ami elvileg szent és sérthetetlen Isten szemében, aztán be is bizonyosodik, akkor vagy világvége lesz, vagy semmi nem történik. De ez sem változtatna a két tábor hozzáállásán. Nem győz meg senki senkit.

Valljuk be, a vallásos és nemvallásos embernek is minimum egy tragédia (vagy egy csoda, illetőleg csodának hitt bármi) kell ahhoz, hogy "átálljon" a másik oldalra. Mindegy is mi, de valami nagy horderejű történés. Szóval badarság győzködni egymást, de azért jó róla vitázni, abból is tanulunk (mindenkitől).

Gyűlöltem a megosztottságot gyerekkoromban, de már rájöttem, hogy minden egyes dologban oldalt kell választani. Ez van, ez az élet rendje. Így legalább lehet vitázni. Szerencsére nem vagyunk egyformák ...rohadtul unalmas egy élet lenne :D

2010. aug. 5. 14:57
 69/99 anonim ***** válasza:
100%

09:48

ha egy tudományos tényt akarsz bizonyítani, bárki is voltál előtte, de ugyanarra a tényre fogsz jutni (ha nem felfedeztél valami újjat lásd Eistein) ...viszont a Biblia..igen szép és jó hogy le van az ott írva, de én kértem bizonyítékot és nem kaptam( ebből arra következtetek, nincs kitől kapnom), a tudományban ilyen nincs..ott ha valami van, az van és kész, mindenki látja

2010. aug. 5. 18:10
 70/99 anonim ***** válasza:
49%

"Azt viszont ne mondjuk, hogy a hívők azért hívők, mert már megtapasztalták Istent..."

Volt aki megtapasztalta (nem is kevés), hiszen a halálközeli élmények pontosan erről szólnak. Csak hát a tudománynak ezt is meg kellett magyarázni, igaz bizonyíték nincs rá, hogy kémiai reakció lenne, de okosabban hangzik, mint Isten.

"Viszont, mint már leírták előttem is, a tudomány dolgait igenis kipróbálhatod."

De nem próbálod ki, itt a lényeg! Elhiszed. Azt is, hogy úgy történt, és azt is, hogy kipróbálhatod. Te azt gondolod, hogy mindent kipróbálhatsz? Hát ez fizikailag lehetetlen! Az amivel a Te fejed tele van, az mind kizárólag hit a tudományos tételekben, semmi más. Ezért írtam, hogy a tudomány is hit, mert nekem ne mondja senki, hogy mindent leellenőrzött, amit olvasott, látott, hallott, tanult.

Pl. :Akkor maradjunk a halálközeli élményeknél. Hogy próbálhatod ki és bizonyítod be azt, hogy valóban kémiai reakció okozza? Azért mert valóban lejátszódnak kémiai reakciók az agyban, attól még korántsem igaz, hogy az okozza a "látomásokat".

Vagy aki hívő, az nem "hisz" a tudomány létezésében?

Abszolút hiszek a tudomány létezésében, hiszen itt van a pofámban és nem vagyok vak. De azt nem fogadom el, hogy minden csak anyag, fizika és kémia. Ami az, azt elfogadom, de ami nem, azt ne magyarázzuk már meg hülyeségekkel.

2010. aug. 5. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!