Melyiknek van nagyobb eszmei értéke, az ateizmusnak, vagy a teizmusnak?
Te viccelsz...
A Mt 10,14 szól max. az utolsó ítéletről, az összes többi nagyon is az adott jelenben történik.
Isten igazságos? Ha egy város valakiket nem fogad be, akkor a városban lakók mindegyike iszonyú és szörnyű nemtudomén miben részesül? Kollektív büntetés a város vezetése által elkövetett hibáért?
Ja... @Kérdező
Mi köze a vitánkhoz a látomásoknak? Jön a világvége (mint ahogy minden évben ezt valaki megsejti már lassan kb. 7000 éve és kb. 7000 féle isten prófétája - persze előbb vagy utóbb így valamelyiknek igaza lesz).
Na és?
Így még égetőbb lenne, hogy megtudjuk, ki az, aki örök életet nyerhetne, de még mindig nem jutottunk semmire.
Pontosabban csak egy a biztos. Hogy azok a jó ember-ateisták és nem keresztény jó ember-teisták nyernek tuti örök életet, akik hírből se hallottak a kereszténységről és Jézusról ... stb.
De nekünk kettőnknek ez ügyben már elúszott a hajó... a betyárját... :(
Itt olvashatsz arról kinek van örök élete. Kikeresheted a Bibliában.
28. Mt 19,16
És ímé hozzá jövén egy ember, monda néki: Jó mester, mi jót cselekedjem, hogy örök életet nyerjek?
29. Mt 19,29
És a ki elhagyta házait, vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldjeit az én nevemért, mindaz száz annyit vészen, és örökség szerint nyer örök életet.
30. Mk 10,17
És mikor útnak indult vala, hozzá futván egy ember és letérdelvén előtte, kérdezi vala őt: Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem?
31. Mk 10,30
A ki százannyit ne kapna most ebben az időben, házakat, fitestvéreket, nőtestvéreket, anyákat, gyermekeket és szántóföldeket, üldözésekkel együtt; a jövendő világon pedig örök életet.
32. Lk 10,25
És ímé egy törvénytudó felkele, kísértvén őt, és mondván: Mester, mit cselekedjem, hogy az örök életet vehessem?
33. Lk 18,18
És megkérdé őt egy főember, mondván: Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem?
34. Lk 18,30
A ki sokszorta többet ne kapna ebben az időben, a jövendő világon pedig örök életet.
35. Jn 3,15
Hogy valaki hiszen ő benne, el ne veszszen, hanem örök élete legyen.
36. Jn 3,16
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
37. Jn 3,36
A ki hisz a Fiúban, örök élete van; a ki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta.
38. Jn 5,24
Bizony, bizony mondom néktek, hogy a ki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.
39. Jn 5,39
Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;
40. Jn 6,40
Az pedig annak az akarata, a ki elküldött engem, hogy mindaz, a ki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámaszszam azt azt utolsó napon.
41. Jn 6,47
Bizony, bizony mondom néktek: A ki én bennem hisz, örök élete van annak.
42. Jn 6,51
Én vagyok amaz élő kenyér, a mely a mennyből szállott alá; ha valaki eszik e kenyérből, él örökké. És az a kenyér pedig, a melyet én adok, az én testem, a melyet én adok a világ életéért.
43. Jn 6,54
A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon.
44. Jn 10,28
És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.
45. Jn 12,25
A ki szereti a maga életét, elveszti azt; és a ki gyűlöli a maga életét e világon, örök életre tartja meg azt.
46. Jn 14,16
És én kérem az Atyát, és más vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké.
47. Jn 17,2
A miként te hatalmat adtál néki minden testen, hogy örök életet adjon mindennek, a mit néki adtál.
48. Gal 6,8
Mert a ki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; a ki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet.
49. 1Tim 6,12
Harczold meg a hitnek szép harczát, nyerd el az örök életet, a melyre hívattattál, és szép vallástétellel vallást tettél sok bizonyság előtt.
50. 1Tim 6,19
Kincset gyűjtvén magoknak jó alapul a jövőre, hogy elnyerjék az örök életet.
51. Zsid 5,9
És tökéletességre jutván, örök idvesség szerzője lett mindazokra nézve, a kik neki engedelmeskednek,
52. Zsid 7,3
Apa nélkül, anya nélkül, nemzetség nélkül való; sem napjainak kezdete, sem életének vége nincs, de hasonlóvá tétetvén az Isten Fiához, pap marad örökké.
53. Zsid 7,28
Mert a törvény gyarló embereket rendel főpapokká, de a törvény után való esküvés beszéde örök tökéletes Fiút.
54. Zsid 10,14
Mert egyetlenegy áldozatával örökre tökéletesekké tette a megszentelteket.
55. 1Pt 1,18
Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből;
56. 1Pt 5,10
A minden kegyelemnek Istene pedig, a ki az ő örök dicsőségére hívott el minket a Krisztus Jézusban, titeket, a kik rövid ideig szenvedtetek, ő maga tegyen tökéletesekké, erősekké, szilárdakká és állhatatosokká,
57. 1Jn 1,2
(És az élet megjelent és láttuk és tanubizonyságot teszünk róla és hirdetjük néktek az örök életet, a mely az Atyánál vala és megjelent nékünk;)
58. 1Jn 3,15
A ki gyűlöli az ő atyjafiát, mind embergyilkos az: és tudjátok, hogy egy embergyilkosnak sincs örök élete, a mi megmaradhatna ő benne.
59. 1Jn 5,11
És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az ő Fiában van.
60. 1Jn 5,13
Ezeket írtam néktek, a kik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok meg, hogy örök életetek van, és hogy higyjetek az Isten Fiának nevében.
Egy hölgy olyan állapotba került egy budapesti kórházban, hogy a vezető professzor azt mondta róla, hogy nem is érdemes megkísérelni a műtétet. A professzor hazament, és fiatal tanítványa, beosztottja felhívott, és részletesen elmondta az esetet.
A hölgy az eszméletlenség határán volt, kínlódott az életéért. De ez a fiatal orvos hitt abban, hogy én tudok és merek segíteni ebben.
Amikor a beteggel találkoztam, ha homályosan is, de eszméleténél volt. Leletei alapján már nem szabadott volna, hogy éljen. Mindennek ellenére az élet levegője ott vibrált a beteg körül. Én csak egyet kérdeztem tőle: hisz-e abban, hogy életben marad. Mondta, jelezte, hogy hisz. Abban a pillanatban eldöntöttem, hogy megoperálom. Ez nem egy racionális döntés volt, hanem inkább egy intuíció.
A műtét után nem tért eszméletéhez. Hat napig eszméletlenül feküdt. Lélegeztetőgép tartotta életben. Ezt az állapotot hívják kómának. Én ennek ellenére mindennap többször is odamentem a beteghez, megfogtam a kezét, megsimogattam a fejét. És mivel nem akartam, hogy a többi kollégám megmosolyogjon, ezért egészen halkan a fülébe súgtam ezeket a mondatokat.
"Ugye megígérte nekem, hogy nem hagy cserben? Önnek élnie kell. Értse meg: van esélye. Nem szabad föladnia."
A beteg hat nap múlva eszméletére tért, és egy hónap múlva a körülményekhez képest gyógyultan távozott.
Ami a döbbenetes, az most következik.
A beteg azt mondta nekem, hogy köszöni a mondataimat. Elmondta percre pontosan, hogy kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken mikor voltam nála, és miket suttogtam a fülébe. Utólag leellenőriztem, valóban akkor voltam ott, amikor ő mondta.
Elmondta pontosan, hogy szerdán tizenegy óra húsz perckor megállt ez és ez az orvos az ágya végénél, és akkor őt ott halottnak nyilvánították. Azt mondta a hölgy:
"Szerettem volna nekik odaszólni, hogy ne temessenek el, mert nem haltam meg. Nagyon rossz érzés volt, hogy nem tudtam velük szemben védekezni.
" Ez a nő mindent elmondott. Azt mondta:
Alig vártam, hogy maga odajöjjön hozzám, és beszéljen az életről."
A beteg szemén a hat nap alatt végig egy nedves labdacs volt, nehogy a szemhártyája kiszáradjon. Életfunkciói nem voltak. Nyilvánvaló, hogy a szemével nem láthatott és a fülével nem hallhatott, hanem valami mással, amiről mi nem tudunk. Persze az, hogy valamiről mi pillanatnyilag nem tudunk - vagy nem tud még az orvostudomány -, nem azt jelenti, hogy az nincs is.
Az biztos, hogy ezek után nekem már senki nem mondhatja azt, hogy a kóma állapotában lévő beteghez nem érdemes szólni, mert az úgyis meghalt.
De számos más esetben is a betegek beszámolnak a műtét alatti élményeikről, pedig elvileg semmilyen élményük nem lehetne. A nagyobb szívműtéteknél megállítjuk a beteg szívét, és gép pótolja a keringést és a szívműködést. Megállítani a szívet nagyon könnyű, beindítani már nem annyira.
Miután megoperáltuk a szívét, újraindítjuk. Az újraindítás számomra mindig egy katartikus pillanat. Sokszor a betegek a szív újraindításának élményéről pontosan beszámolnak. Ez azért döbbenetes, mert arról az időszakról, amelyről ő beszámol - nevezetesen a szív újraindításának élményéről - abban az állapotban ő a tudomány mai álláspontja szerint nemhogy nem
érezhet semmit, de nem is élhet.
Dr. Papp Lajos szívsebész
@Kérdező! A Biblikus idézeteidről.
A Bibliát értelmezik. 100 példával mutattam rá, hogy 100-an mondják, ez nem elég. És 100-an mondanak 100 félét, hogy mi kellene még, és ha az nincs, az elkárhozás tuti.
Hitler - az idézett véleménye alapján - az általad sorolt Biblikus feltételeknek eleget tett. Akkor bizonyára örök életet nyert.
Ezen állítás ellen csak egy sor vethető fel: "A ki gyűlöli az ő atyjafiát, mind embergyilkos az: és tudjátok, hogy egy embergyilkosnak sincs örök élete, a mi megmaradhatna ő benne."
De a Biblia máshol leszögezi, hogy igazságos ügy érdekében lehet rabolni, fosztogatni, sőt, akár asszonyt, gyereket is gyilkolni. És Jézus is határozottan leszögezi, hogy bizonyos mások által elkövetett bűnök okán akár előtte is le lehet mészárolni az illetőt (pl. Lukács 19,26-27).
#95-ös történeted.
Ebből is látszik, hogy Zeusz létezik.
Ja, meg az is, hogy Dr. Papp Lajos mesemondóként is megélne, ha a szükség úgy hozza... :)
@Kérdező!(#95)
Irod: "Egy hölgy olyan állapotba került egy budapesti kórházban, hogy a vezető professzor azt mondta róla, hogy nem is érdemes megkísérelni a műtétet. A professzor hazament, és fiatal tanítványa, beosztottja felhívott, és részletesen elmondta az esetet...Abban a pillanatban eldöntöttem, hogy megoperálom. Ez nem egy racionális döntés volt, hanem inkább egy intuíció."
Értem. A másik professzor türelmetlen, és szakképzetlen volt, de ő nem. Mondjuk kezdhette volna úgy a történetet, hogy a betegről már lemondtak, de nem, inkább helyette ő más orvosokat lehülyézett, és rá kellett mutatnia, hogy egyedül csak ő az ász, ergo, a korházakban az a helyzet, hogy ha ő nincs ott a közelben, és ha valakivel sok a dolog, akkor inkább pusztulásra ítélik. És a fiatal tanítványai rendszeresen informálják Dr. Papp Lajos urat, hogy a rengeteg halálán lévő emberrel mi a helyzet, ha a betegek nem hozzá tartoznak. Ez teljesen hihető... persze! :)
Konzultáció nuku, és Dr. Papp Lajos csak úgy odabóklászik, félrelöki a professzort, hogy na, majd én megmutatom neked... ! :D
Ez rendszeresen megtörténik a korházakban, ez világos.
Dr. Papp Lajos megtehette volna a hangos melldöngetés gyártása helyett, hogy némi alátámasztással szolgál inkább. Pl. ki volt az a prof’, akit arrébb lökött? Ő is alátámasztja a történet hitelességét? És ki az az asszony, akivel ez történt? Mi a bizonyíték arra, hogy ez az egész megtörtént egyáltalán???
Egy ilyen történet dokumentált a korházban, klinikán. Alátámasztja ezt a sztorit bármi is?
@Kérdező: "De számos más esetben is a betegek beszámolnak a műtét alatti élményeikről"
Hogyne! Számos esetben beszámolnak emberek idegen lényekkel való találkozásokról is, meg tündérekkel, manókkal, boszorkányokkal, és a télapóval való találkozásokról is. Ezek természetesen mind hiteles, és az égvilágon semmivel se bizonyított történetek. Ráadásul minden beteg ilyen látomásai az adott kultúrkörre jellemző. A kínai kómás kínai hitvilágnak megfelelő túlvilágot lát, meg az indiai is....stbstb.
Az ilyen jellegű beszámolók, hogy gyakorlatilag halott volt, de utólag mindent elmondott, ami vele történt, simán anekdoták. Vagy a szemfüles beteg előtte mindent megbeszélt a nővérkével, amikor meg jött az orvos, jól elkápráztatta a mindentudásával. Ha tudom, hogy az orvos elkötelezett keresztény lelkületű (mint Dr. Papp Lajos), akkor olyan mesét mondok neki, amiről tudom, hogy örülni fog. Nagyon is érdekem ilyenkor az orvos bizalmába férkőzni, és amelyik orvos nagyon akar hinni, az hinni is fog.
Az ilyen történetekkel van tele dugig a padlás, és érdekes módon több száz év alatt sem voltak képesek más "bizonyítékot" erre bemutatni, mint azt, hogy sok ember mesélt ilyenről. Sok ember mesélt más istenek csodatételeiről is, ahol előttük nem Jézus, hanem Zeusz jelent meg, vagy Allah, de te azokra rálegyintesz, hogy azok nem igazak. De ha a te istenedre mutatnak fel így "bizonyítékot", arra azonnal rámondod az áment... :D
Nem. :/
Meggyőztél.
Köszönöm a vitát.
Ron Wyatt???
Bruhahaha... csak akkor nem hazudott, ha szundikált... Ill. már soha nem fog se igazat, se hamisat állítani, mert eltávozott köreinkből...
Az az ember egy sarlatán, és csaló volt, és semmiféle szakértelemmel nem rendelkezett régészetből, se semmiféle tudományos fokozattal nem rendelkezett.
Soha egy állítását nem tudta semmivel se alátámasztani. Ez az Izraeli laboros állítása is szimpla kitaláció volt. Soha semmiféle hiteles dokumentummal nem tudta az állításait alátámasztani, és persze nem nem tudott semmiféle olyan vért felmutatni később se, mint amiről beszélt.
Te komolyan képes vagy az ilyen elképesztő sületlenségeket készpénznek venni, hogy ez a sosemvolt vér 24 kromoszómát tartalmazott , ami 23 Jézus anyjától származott, és a 24. pedig Istentől? Ahelyett, hogy a szokásos 46 lett volna a vérben? És élt a vér!
És ez miért nincs benne a tankönyvekben? Hol van az a Wyatt-től független múzeum, ahol emberünk ezeket a dolgokat bemutatta, és hol van az a vér eltárolva, amihez a megfelelő szakemberek hozzá tudnak férni, és vizsgálhatnák???
Sehol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!