Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell hinni az evolúcióba...

Gusztos Zoli kérdése:

Miért kell hinni az evolúcióban ami egy nagy hazugság, és miért nem lehet hinni egy olyan könyvben, ami Jehova Isten iratot, és teljes igazságon alapszik?

Figyelt kérdés
2019. júl. 16. 19:54
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/219 szp72 ***** válasza:
100%

@ "Ja értem. No comment, ilyen eszementségekbe nem megyek bele. Ne vedd rossz néven."

Nem veszem rossz néven. Nem mindenki érti a magas filozófiát. Semmi se biztos, csak én magam, aki ezt megállapítja.

Bármire mondhatod, hogy eszement, de amit te eszementnek érzel nem feltétlenül eszement. Valaki mást érez eszementnek. Az érzéseink nem biztosak, csak mi akik érezzük.

2019. júl. 18. 15:22
 152/219 anonim ***** válasza:
12%

"Nem veszem rossz néven. Nem mindenki érti a magas filozófiát."

Ez nem feltétlen értés, nem értés kérdése. Sokat logikáztam ezen is, de kizártam ezt a fajta gondolkodást. Ettől még érthetem, sőt, aki cáfolni tudja, az érti a leginkább

2019. júl. 18. 15:25
 153/219 anonim ***** válasza:
85%
Hát a cáfolással még akadnak némi problémáid.
2019. júl. 18. 15:32
 154/219 anonim ***** válasza:
74%

"Ettől még érthetem, sőt, aki cáfolni tudja, az érti a leginkább"

Ezen azért gondolkozz el! Ha egyszer egyáltalán nem értesz a természettudományokhoz, hogy is akarnád cáfolni annak eredményeit?

2019. júl. 18. 15:38
 155/219 anonim ***** válasza:
9%

"Egy biológia tankönyvben sem írnak olyan folyamatról, ami valahogy felismeri hogy hopp, itt egy határa egy rendszertani családnak, és gyorsan megállítja az evolúciót."

De a szelekcióról írnak. Hogy lehet törzsfejlődés, ha a mutánsokat kiszűri a szelekció. Logikázni, következtetni is lehet, nem csak mantrázni a materialista marhaságokat. A szelekció pont gátolja a családok átjárását, pont gátolja a törzsfejlődést, nemhogy segítené. Jééé...

Mondom, olvass kreós bizonyításokat, mielőtt kritizálsz

2019. júl. 18. 15:43
 156/219 anonim ***** válasza:
85%

"De a szelekcióról írnak. Hogy lehet törzsfejlődés, ha a mutánsokat kiszűri a szelekció."

Nem szűri ki. Eleve minden egyed mutáns a többihez képest, hisz nincs 100%ban egyező génkészlet.

A szelekció pedig azt jelenti hogy ha egy egyed rátermettségét bármilyen módon is növeli egy új mutáció vagy génkombináció, akkor nagyobb eséllyel él túl és/vagy nemy több utódot, tehát az őt sikeressé tévő jelleg elterjed a következő generációkban, azaz a populáció génkészlete változik.

Egy változó környezetben értelemszerűen egy folyamatosan változó populációnak fog kedvezni a szelekció.

A szelekció egyetlen módon működhetne úgy ahogy elképzelted.

1. Ha van egy adott környezet, aminek minden egyes paramétere állandó. Ahol soha nem változhat semmi.

2. Ha ebben a környezetben egy olyan populáció él, amelynek minden egyes egyede tökéletesen alkamlazkodott a környezet minden egyes létező paraméteréhez.

De ez legfeljebb egy hipotetikus elképzelés, max filozofálni jó, hisz a gyakorlatban ilyesmi nem létezik. Változó környezetben az a populáció lesz sikeresebb, ami együtt változik a környezettel. Vagyis a szelekció eredménye, hogy egy faj evolválódik, vagy kipusztul.

2019. júl. 18. 15:51
 157/219 Tevenyereggyarto ***** válasza:
68%
34%-os vannak/ voltak saját kísérleteit ? Arra kíváncsi lennék! Hol publikáltad ? Vagy ha nem publikus akkor milyen kísérlet volt ?
2019. júl. 18. 16:25
 158/219 anonim ***** válasza:
88%
Dehogy vannak saját publikációi. Semmi köze a természettudományokhoz. Valami eüs alapképzésre járt, csak szereti azt hazudni hogy igazából természettudományos szakon végzett.
2019. júl. 18. 16:29
 159/219 Tevenyereggyarto ***** válasza:
81%
Megnéztem egy másik kérdésnél a “bizonyítékaidat” kedves 34%-os. Valamiért nem lepődök meg ,hogy Hovind köztük van ....
2019. júl. 18. 16:32
 160/219 anonim ***** válasza:

"Nem mindenki érti a magas filozófiát."

Mármint a szolipszizmust?

Annyira nem bonyolult: én létezem, az a biztos.

Más meg nem biztos.

Ez még az ateizmusnál is egyszerűbb.

2019. júl. 18. 16:59
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!