Miért kell hinni az evolúcióban ami egy nagy hazugság, és miért nem lehet hinni egy olyan könyvben, ami Jehova Isten iratot, és teljes igazságon alapszik?
"A törzsfejlődésben? A törzsfejlődés"
Mi a lehetetlen benne?
De jó 34%-os ,hogy itt követeled tőlünk a pontos magyarázatokat (amik ott vannak a Talk Originson illetve a tankönyvekben) de te semmire sem válaszolsz. Gondolom valami kreacos oldalról olvastad össze ezeket s mivel ott nincs válasz az itt feltett kérdésekre ezért vagy terelsz vagy valami hasonló de nem a kérdésre válaszolva válaszolsz.
Kiváncsi lennék még azokra a törzsfejlődés cáfolatokra na meg Isten létére való bizonyítékokra ha már azt mondod vannak.
Feltettem egy kérdést a Teremtéssel kapcsolatosan, rengeteg dolgot találni az evolúció cáfolásával kapcsolatosan. Viszont milyen tudományos bizonyitékok támasszák alá a Teremtést? Rengeteget keresgéltem, de nem találtam olyan megbizható forrást ami ezzel foglalkozna. A legtöbb oldal csak az evolúció cáfolatával foglalkozik nem a Teremtés bemutatásával a tudomány szempontjából. Esetleg az ide válaszoló Teremtést elfogadók tudnának segiteni?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
"Amúgy nem értem a hisztiteket. Fogadjátok el, hogy mi nem fogadjuk el a törzsfejlődést, ti meg örüljetek annak, h elfogadjátok."
Nekem aztán semmi bajom azzal, ha te inkább vakon hiszel mesékben, minthogy elfogadd a tudományos ismereteket.
De ha áltudományos kreacionista hazugságokkal floodolod az oldalt, akkor én pedig rámutatok mennyire képtelen vagy bármilyen alappal szolgálni még a saját kijelentéseidnek is. Csak hogy mindenki lássa hogy az szimpla, könnyen cáfolható kreós propaganda amit terjesztesz, nem pedig megalapozott ismeretek.
Ha inkább a kreós propagandának akarsz hinni, a te dolgod, de akkor ezt tedd otthon, egymagadban. Egy nyilvános fórumon ugyanannyi jogom van szétszedni a hazugságaid, mint neked terjeszteni azokat.
@ "Vannak bizonyított abszolút dolgok, amikre vannak további bizonyítékok. Pl. a gravitáció, vagy a Nap léte sem relatív, független bármiféle világképtől."
Mit értünk azon, hogy a Nap létezik? Mi van ha csak egy álom az egész? Holnap felébredünk, s rádöbbenünk igazából nincs is Nap.
Egy dologban lehetünk biztosak. Gondolkodunk, tehát vagyunk. Érzékelünk, tehát vagyunk. Az nem biztos, hogy az előttem lévő fal valóban fehér, de az biztos, hogy én fehérnek látom, fehérnek érzem, fehérnek tapasztalom, fehérnek gondolom. Az biztos, hogy én magam létezem. Ez valóban abszolút biztos.
"A szelekció az adott környezeti feltételek mellett előnyösebb variáció elterjedésének mechanizmusa.
Én erre kérek választ!"
Ez nem kérdés volt:)
"Akkor vezesd le, hogy ez milyen folyamatokon keresztül zajlik, és ezeket a folyamatokat mi hogyan és miért állítja meg valaha is, még mielőtt azok makroevolúciós változásokig vezetnének!"
Lsd. biológia tankönyv. Vagy láttál már háromlábú oroszlánt magasabb fitt indexszel, mint egy négylábú?:) Nem tudsz guglizni, mi?
"A kérdés az, miért az és miért pont az és miért pont úgy bizonyítana bármit is, mint amit te elvárásként támasztottál."
Nekem elég, ha bizonyítod genetikailag a törzsfejlődést. Semmi bonyolítás nem kell
"Képes vagy ezt levezetni egyetlen általad említett ponttal kapcsolatban is, vagy csak úgy hasból írtál valami szakszavakkal megtűzdelt kamuszöveget?"
Tehát egy evósnak ez tudománytalan, kamu szöveg:
"- a genotípus változásainak felsorolását;
- az újonnan keletkezett fehérjék felsorolását;
- annak leírását, hogy a sejtosztódás folyamatának melyik fázisában kezdenek termelődni az új fehérjék;
- mely biomolekuláris reakciók láncolatának hatására választódik ki az a fehérje, ami fenotipikus változásokat eredményez, a kezdeti lépéseket jelentve ezzel a kérdéses szerv kifejlődésében;
- hogyan terjedt el az adott jelleg a szaporodóképes populációban;
- hogyan növeli az adott jelleg az egyed rátermettségét;"
Érdekes.
"Gondolom valami kreacos oldalról olvastad össze ezeket s mivel ott nincs válasz az itt feltett kérdésekre ezért vagy terelsz vagy valami hasonló de nem a kérdésre válaszolva válaszolsz."
Nem feltétlen. Saját tanulmányok alapján is sok minden összeállt. Ne magadból indulj ki.
"Viszont milyen tudományos bizonyitékok támasszák alá a Teremtést?"
Élő csak élőtől származhat. Ezt természettudományos törvény
"Nekem aztán semmi bajom azzal, ha te inkább vakon hiszel mesékben, minthogy elfogadd a tudományos ismereteket."
Most akkor mégsem hiszel az evolúcióban? Hurrá, meggyőztelek. Ritkaság!
"De ha áltudományos kreacionista hazugságokkal floodolod az oldalt"
Tehát a te 100x kiírt kérdésediet én írtam ki? Megőrültél?:)
"Mit értünk azon, hogy a Nap létezik? Mi van ha csak egy álom az egész? Holnap felébredünk, s rádöbbenünk igazából nincs is Nap."
Ja értem. No comment, ilyen eszementségekbe nem megyek bele. Ne vedd rossz néven.
"Egy nyilvános fórumon ugyanannyi jogom van szétszedni a hazugságaid, mint neked terjeszteni azokat."
Na várj, én nem propagáltam az evolúciót. Azt te hazudtad, hogy igaz
""Egy nyilvános fórumon ugyanannyi jogom van szétszedni a hazugságaid, mint neked terjeszteni azokat.""
Liberalizmus van. Csak ahhoz van jogod, h tolerálj!
"Lsd. biológia tankönyv"
Egy biológia tankönyvben sem írnak olyan folyamatról, ami valahogy felismeri hogy hopp, itt egy határa egy rendszertani családnak, és gyorsan megállítja az evolúciót.
"Tehát egy evósnak ez tudománytalan, kamu szöveg"
Ha nem felel meg a tudományos alapoknak (lásd a 140. kommentben kért levezetést), akkor nyilván tudománytalan.
Már korábban is írtam, de nem attól lesz valami tudomántos hogy szakszavakat tűzdelsz bele.
Szóval, először is vezesd le, hogy a mikroevolúció szerinted milyen folyamatokon keresztül zajlik, és ezeket a folyamatokat mi hogyan és miért állítja meg valaha is, még mielőtt azok makroevolúciós változásokig vezetnének!
Másodszor, ha tudományos elvárást akarsz támasztani, az az alapja hogy minimum meghatározod, milyen módszerrel és hogyan tesztelhető az általad említett jelenség, milyen lehetséges eredmények várhatóak a kísérletekből és az egyes eredmények mely ismeretkre és hogyan alapozva adnak nekünk támpontot az evolúcióra vonatkoytatva, illetve levezeted hogy mi alapján zárod ki hogy bármi más szolgálna bizonyítékul ugyanazon kérdésben.
Képes vagy ezt levezetni egyetlen általad említett ponttal kapcsolatban is, vagy csak úgy hasból írtál valami szakszavakkal megtűzdelt kamuszöveget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!