Ráerőszakolhatja-e egy keresztény szülő az akaratát gyermekére?
Alex Fly, én ezt másképp gondolom.
Az ugyanis, hogy egy gyerek rendesen elmegy az iskolába,és ott tanul, az EGYÉRTELMŰEN és az EGÉSZ társadalom által elfogadottan HASZNOS és SZÜKSÉGES.
Ezért aztán ami ezt megakadályozná, az pedig problémának számít, ami ellen egy szülő joggal léphet fel.
Míg a vallás NEM ennyire egyértelmű. Vannak hasznos és káros vonásai. Az ERŐLTETETT vallás pedig egyértelműen KÁROS.
Tehát egy szülőnek NINCSEN JOGA erőltetni a vallást!
Rengeteg vallásban sokkal jobban "rákényszerítik az akaratukat a gyerekükre" az emberek :D
Próbáld meg egy erősen muszlis vallású családban bejelenteni, hogy ateista vagyok. Ott nem csak átvittértelemben "őlnek meg", hanem ténylegesen leszúrnak...
@81: tehát vannak esetek, amikor a szülőnek nemcsak joga, hanem kötelessége is az akaratát a gyerekre kényszeríteni. A hitétől függetlenül.
A végét pedig nem értem: senki nem beszélt arról, hogy a vallása kényszerítésével mi a helyzet. Ha a gyerekre kényszeríteni kell a vallást, akkor ott valami igen nagy baj van. Nemcsak keresztény szülő esetén, hanem ateistánál vagy bármely más vallás esetében is.
80.Hsz!
A keresztény szülőnek lennie kell olyan felépített bizalmi tőkéjének,mellyel a gyermek felismeri,hogy szülőjére hagyatkozhat minden dologban,inkább,mint vágyaira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!