Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ráerőszakolhatja-e egy kereszt...

Ráerőszakolhatja-e egy keresztény szülő az akaratát gyermekére?

Figyelt kérdés
Ha igen,mi annak a határa?Ha nem,miért teszik ezt keresztény szülők?

#gyermekkor #erőszak #szabad akarat #bölcsesség #isteni szeretet #és annak hiánya #szülői csonkítás
2017. dec. 28. 05:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 A kérdező kommentje:

20.Hsz!

Nehezen vagyok hajlandó elfogadni,hogy minden istentelen ennyire korlátolt gondolkozású lenne,mint te!

2017. dec. 28. 17:14
 52/84 A kérdező kommentje:

26.Hsz!

Nos,ilyen a fanatikus.

Nem bírja elképzelni,hogy mások számára az ő meglátása butaságnak tűnik.

Szeretném újólag ismételni:

A szülő erőszakos akarat rákényszerítését kérdeztem,s nem a példaadással,és néha szavakkal nevelést!!!

2017. dec. 28. 17:20
 53/84 A kérdező kommentje:

30.Hsz!

Kérlek nyugodtan írj magadról,s ne másokról,hogy saját baromságaidat ne vetíts másokba,mert ez ciki.

Sehol sem írtam,hogy a keresztény szülő keresztény hitének átadása gyermekének PÉLDAADÁSSAL,és néha szavakban erőszak lenne!

2017. dec. 28. 17:29
 54/84 A kérdező kommentje:

32.Hsz!

Nem veszed észre,hogy saját magadról írsz?

Saját gyakorlatodat,elméletedet vetíted másokra?

Ismertem egy véres szájú komcsit-istentelent- Szalontán.

Feleségül vett,egy mélyen vallásos nőt,s amint házasoknak nyilvánították eltiltotta feleségét minden vallástól,és szemétbe hányt minden vallásos könyvét.Haláláig,csak titokban beszélhetett korábbi közössége tagjaival.

Miután elvitte magával az ördög,az apja példáján felnőtt fia elörökölte a házát,és folytatja apja erőszakját.

Persze,csupa demokratikus meggondolásból,szeretetből.

2017. dec. 28. 17:40
 55/84 anonim ***** válasza:
Nem,mert aki ezt teszi az FASISZTA!
2017. dec. 28. 17:48
 56/84 A kérdező kommentje:

Úgy látom,tökéletes elbeszélés megy a kérdéseim,és egymás válaszai mellett.

KÉREM,EZT HAGYJUK ABBA!

Szerintem,minden szülő,aki szereti gyermekét,az életpéldájával,és néha szavakkal is bemutatja gyermekének a saját hitét.(Istentelen az istentelen hitét,s a vallásos az istenes hitét.)

Ez NEM erőszak!

Az erőszak ott kezdődik pl,amikor a gyermeket nem engedi a szülő a haverjával a hittanórára,vagy az erkölcstan órára.Amikor-akár fondorlatos módszerrel is-ráerőltet a szülő gyermekére hitbeli dolgokat.(pl.Remélem nem fogsz járni annak a tudatlan papnak a hittanjára!Ha igen,azután TV nézés helyett,csak imakönyveket engedek olvasgatni....Vagy:Ha erkölcstanra akarsz járni,nem fogsz karácsonyra semmit kapni.stb.)

Az,már azonban úgy érzem,az erőszak egyik módja,hogy csecsemőként,kisgyermekként elkötelezem gyermekem,egy vallásfelekezethez tartozásra.Megkereszteltetem.

2017. dec. 28. 18:01
 57/84 anonim ***** válasza:
Akkor bocsi kérdező,félreértettelek,csak mint láthatod,van itt,akinek már a puszta beszéd is erőszaknak számít,sajnos így nehéz rájönni,hogy egy ember mit ért ezalatt,de akkor te nem ezt.
2017. dec. 28. 18:15
 58/84 A kérdező kommentje:

58.Hsz!

Önmagad gondolatainak másra vetítése NEM szöveg értelmezés!

2017. dec. 28. 19:02
 59/84 anonim ***** válasza:
0%
Ritka korlátolt vagy kérdező. Ja, az normális, ha a szülő full ateizmusra neveli a gyereket, de ha már be tudja mutatni az élő Istent, ami a szüleidnek nem sikerült, akkor máris erőszak. Mondjuk én szégyellném, ha ilyen embert nevelnék fel, mint te vagy. Akkor már inkább az öngyilkosság.
2017. dec. 28. 19:05
 60/84 A kérdező kommentje:

58.Hsz!

Bocsi!

Elfelejtettem,hogy szöveg értelmezéshez értelem is szükségeltetik.

2017. dec. 28. 19:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!