Muszlim szeretnék lenni de a családom nem engedné, mi tévő legyek?
Szerinted ezen mi itt ismeretlenül, hogy tudunk segíteni?
A szívedben hordozd, titkosan. Úgyis az a lényeg, nem a külsőségek.
A szufi hadith szerint: Allah végtelen nagy, de a hívő kicsi szívében mégis elfér.
Guenon, Schuon ,művei ajánlottak.
Szerintem elmeséled el neki az iszlám és kereszténység közös gyökereit.
Amúgy az iszlám kultúrája vonz, ami tényleg nagyon gazdag és szép vagy igaznak véled a korán állításait a valóságról (Allah teremtette az univerzumot stb)? 16 évesen már érted-e mit állít az iszlám?
Bocs,de azoknak az elmeháborodottaknak,akik Allah nevében gyilkolnak és muszlimnak vallják magukat,közük nincs az iszlámhoz.Minden normális muszlim elhatárolódik tőlük.Áttért muszlim vagyok,járok mecsetbe,sajnos ritkán,mert messze lakunk.Még nem találkoztam olyan muszlimmal,akit ne háborítanának fel az ilyen dolgok.Amúgy a keresztények sem nagyon ugrálhatnak,a Biblia meg Isten nevében ők is gyilkoltak épp eleget a történelem során.
Amikor először mentem mecsetbe,a férjem bepánikolt,hogy gyorstalpaló tanfolyamon kiképeznek öngyilkos merénylőnek :)
Egy másik rokon meg azt mondta,ne menjek,mert nem engednek el többet.Ehhez képest mar eljött a férjem is a mecsetbe és azt mondta,ilyen tisztelettel még nem bántak vele sehol.Máskor is szívesen jön.
Sziasztok!
# 7!
Ez egy igen korlátozott nézőpont, mert így a gondolatmeneted szerint a keresztény inkvizíció által máglyahalálra küldtek megtekintésével a kereszténység kimerítően megismerhető és hasonlóan gyomorforgató képet mutat.
Vagy azt szándékosam kiveszed a vizsgálódásod köréből, hogy bőszülten rázhasd az öklöd valaki felé és kifejezhesd a benned élő gyűlöletet?
Édesanyád milyen felfogásban gyakorolja a keresztény vallást? Ettől függ, hogy mily módon tudnátok erről beszélgetni.
Sok tanult ember van, akik a tradícióként tekintenek a vallásra, ezért gyakorolják. Amit a keresztény és a muzulmán vallások tanítanak a világ keletkezéséről és az emberi faj kialakulásáról az nyilvánvalóan réges-régen megdőlt. Ez jó közös alap lehet egy elmélyült beszélgetéshez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!