Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlim szeretnék lenni de a...

Muszlim szeretnék lenni de a családom nem engedné, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Már régóta ateistának vallom, vagyis vallottam magam. 1-2 éve elkezdtek érdekelni a vallások ezért utánuk olvastam, a muszlimmal is így volt, nem tudom elmagyarázni de valamiért megérintett. Azóta jobban beleástam magam a témába ami csak erősítette bennem azt a gondolatot hogy muszlim szeretnék lenni. Az anyukám keresztény, a nevelőapám meg nem tudom. Anyukám tudom hogy nem támogatná mert ő elég előítéletes mert ugye elhiszi amit hall/olvas a különböző portálokon és azt hiszi hogy minden muszlim terrorista meg hasonló.

2014. szept. 11. 20:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%

A szuloknek nehez feldolgozni hogy a gyerekuk mas vallast szeretne mint amiben szuletett. En 17 voltam mikor felvettem a vallast senkinek sem szoltam rola a csaladbol csak a ferjem tudta! Elmentunk mecsetbe es felvettem meg a hazassagot is megkotottuk ott!

Mikor anyu megtudta mar keso volt, de viszont egesz tavalyig nem akarta elfogadni hogy nem vok kereszteny!

Egesz tavalyig kuldte a mindenfele unnepre a koszontoket, en meg mindig mondtam neki ( na de anyu en mar reg nem unneplem) DE most mar felfogta es a koszontoket kapom mar csak bajramkor es ujevre!

HA fel is veszed kell neki egy kis ido mire feldolgozza, de ha te ugy erzed, hogy nem fogod megbanni akkor nyugodtan vedd fel a vallast.

2014. nov. 2. 20:29
 12/15 anonim ***** válasza:

9-es

"Ez egy igen korlátozott nézőpont,"

Ezt potosan te fejted ki, mivel nem határolsz idõt idõtöl.

Tegnap és ma, szavakkal különitem:

Azok az inkvizíciók amiket te emlegetsz, azok voltak tegnap. Vigyázz, nem csak keresztények öldököltek.

Ma viszont a civilizációval néhány lépéssel elörébb vagyunk. Sok országban épitik le a katonaságot, már vannak az nélkül is, amig a muzulmánok mészárolják egynást.

MA!

Nem az aki felveszi a muzulmán vallást... hanem aki egy muzulmát térit kereszténnyé, hogy ne öljön tovább, - az nemes cselekedetü.

2014. nov. 18. 00:19
 13/15 Pietrosol ***** válasza:
100%

# 12!

"Ezt potosan te fejted ki, mivel nem határolsz idõt idõtöl."

Azt akarod mondani, hogy abban esetben látsz objektívebb képet, ha nem az egészre, hanem szakaszokra fókuszálsz?

Érdekes álláspont.

"Azok az inkvizíciók amiket te emlegetsz, azok voltak tegnap. Vigyázz, nem csak keresztények öldököltek."

Viszont megtörténtek és bárhogy próbálod szépíteni, azok épp ilyen embertelen tettek voltak. Amúgy az inkvizíció a kereszténység nevében történt.

"Ma viszont a civilizációval néhány lépéssel elörébb vagyunk."

Ne álmodozz, az erőszak ugyanúgy kulminál a világban.

"Sok országban épitik le a katonaságot, már vannak az nélkül is, amig a muzulmánok mészárolják egynást."

Ukrajnában, Mexikóban, Brazíliában, Kolumbiában nem muzulmánok mészárolják egymást. Ezekben az országokban fegyveres konfliktusok vannak, de érdemes egy kis figyelmet fordítani azokra a sumák népírtásokra és mesterségesen generált népnyúzásra amelyet gazdasági lépésekkel követnek el. Ezt az általad magasztalt civililizált világ terméke, a globálkapitalizmus és ez azokból az országokból ered, amelyek önmagukat kereszténynek mondják. Ez a világ így tekint az emberre:-humánerőforrás. Nem kell csodálkozni, hogy a muzulmán országok nem akarják beengedni a jótevő álarcában megjelenő, jóságos hitelnyújtóként bemutatkozó, úgynevezett civilizált bankrendszert.

"MA!"

Ez is ma van.

"Nem az aki felveszi a muzulmán vallást... hanem aki egy muzulmát térit kereszténnyé, hogy ne öljön tovább, - az nemes cselekedetü."

Megint azt akarod erőltetni, hogy, aki muzulmán az mind gyilkos hajlamú, aki keresztény az pedig mind jóságos. Ostobaság.

Még egy dolog. Az egó úgy működik, hogy önmagát összehasonlítja egy másik egóval, annak kiemeli a hibáit, miközben a saját hibáira a legkevesebb figyelmet fordít. Így az összehasonlításból győztesként kerül ki és jogosultnak érzi magát, hogy a másikat vadul bírálja. Ez a kollektív egó szintjén is így működik. Ezt hívjuk farizeizmusnak.

2014. nov. 18. 09:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Vannak akik úgy gondolják ha sokat mondanak akkor momdanak valamit.
2014. nov. 18. 10:07
 15/15 anonim ***** válasza:
31%

szia kedves barátom.

Nem érdekel mit mondanak az iszlámról a hírekben ,az a fontos hogy hol van az igazságot vagyis mit akarok hinni.

Az iszlámban minden válasz fog kapni bármely kérdésre és mivel 1-2 éve kutatta a vállasokat jó úton barátom .

a próféta MOHAMMED (béke legyen vele ) egy barátja lett muszlim és az anyja nem muszlim, mivel az férfi már nagyon jól tudta az iszlámról és nagyon szeretett, és nagyon szereti az anyja és az az anyja ezt monta neki nem eszek és nem iszom eddig amíg elhagyja az iszlámot, ezt mondta neki anyukám ha meghalódik miatta nem hagyom ezt a vállast ,és amikor érzet hogy igazat mond evett és ivott .és utana amikor muszlim lett és nagyon jó viselkedett vele ahogyan az iszlám mondja végül ő lett muszlim .

2014. nov. 24. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!