Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ráerőszakolhatja-e egy kereszt...

Ráerőszakolhatja-e egy keresztény szülő az akaratát gyermekére?

Figyelt kérdés
Ha igen,mi annak a határa?Ha nem,miért teszik ezt keresztény szülők?

#gyermekkor #erőszak #szabad akarat #bölcsesség #isteni szeretet #és annak hiánya #szülői csonkítás
2017. dec. 28. 05:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/84 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem lehet,hogy félreértetted,hanem biztos,mert pont azt írtam,hogy nem az én döntésem lesz,hogy mi lesz a gyerek,de beszélgetni fogunk róla,nyilván,ebben mi az a hatalmas nagy erőltetés? Vagy az,hogy esetleg,mint a saját nézetemet,kifejtem neki,tényleg nem értem,hogy mi sugárzik neked az írásomból,amikor pont normális beszélgetésre célozgattam benne végig és nem tukmálásra. Az egy másik dolog,ha te a szimpla beszélgetést vagy a téma felhozását is tukmálásnak veszed,de erről is írtam már. Pontosan emiatt írtam,hogy zárjuk le,mert valami teljesen mást akarsz kihozni az írásomból,a végén majd odáig is jutunk,hogy ostorral fogom ütni a gyereket miközben azt rikácsolom neki,hogy térdre és imádkozzon. Komolyan,ha nem akarod úgy értelmezni a dolgokat,ahogy leírtam,akkor addig kár folytatni.
2017. dec. 28. 12:06
 32/84 anonim ***** válasza:
35%

"mi az a hatalmas nagy erőltetés? Vagy az,hogy esetleg,mint a saját nézetemet,kifejtem"

Na, PONT ez.

Kifejted a saját nézeted - jó részletesen - és bemutatod azt is, hogy ez mennyire jó. Igaz?

Na, és itt meg is állsz.

Semmit nem mutatsz a többi nézetből, legfeljebb a rossz példákat. "Nézd meg, itt van Pista bácsi, ő iszik. Ja, és ateista."

Nem meséled el, mi az ateizmus, mennyiben más, mint a hit, és miért lehet jó az is.

Nem meséled el a többi hit lényegét sem, és ezekről sem mondod, hogy lehetnek jók azok is.

CSAK A SAJÁT HITED mutatod pozitív színben!

A többiről vagy nem beszélsz, vagy a rosszat mutatod.

Ja, és a saját hitedről meg nem mutatod meg a rossz oldalait.

2017. dec. 28. 12:11
 33/84 anonim ***** válasza:
92%
A férjemmel mi pl pont az amúgy rengeteg ellenpélda vagyunk,én ateista szülők mellett mégis keresztény lettem,neki pedig mindig is keresztény szülei voltak,ő meg ateistától kezdve sátánistáig minden volt,nem szóltak bele és később ő is keresztény lett,pedig egyáltalán nem volt erőltetve,hanem a bátyja a helyi gyülekezetben a pásztor a férjem pedig kíváncsiságból elment pár alkalomra és érdekelni kezdte,se a tesója se a szülei részéről semmi erőltetés nem volt,főleg,hogy szülei vér katolikusok és nem nagyon vannak kibékülve a kis gyülekezetekkel,ha erőltették volna,akkor oda nem is engedik,hanem vitték volna magukkal a templomba.
2017. dec. 28. 12:12
 34/84 anonim ***** válasza:
33%

A kettő mérce kedves Merete. Az hogy számára helyénvaló és követendő, ha egy ateista szülő azt mondja a gyereknek "mi nem hiszünk", de vallásos erőszaknak minősíti, ha egy vallásos szülő azt mondja a gyereknek "mi hiszünk".

Mint írta, ezzel csak harcos vallásosakat képeznek a keresztények, akik nem riadnak vissza az erőszak alkalmazásától sem.

2017. dec. 28. 12:12
 35/84 anonim ***** válasza:
De nem mondtam,hogy ott megállok,ezt értsd már meg. Pont arról szólt már a legelső kommentem is,hogy nem akarok hazudni neki a saját nézetünkről,vagy titkolni előle,akkor szerinted a többiről meg igen. Komolyan mondom,hogy ne akarj következtetni az írásomból,mert nagyon távol jársz attól,amit mondtam. Figyi,te azt várod tőlem,hogy külsősként olvassam a saját írásomat,én viszont annyit kérnék,hogy te meg próbáld meg úgy olvasni,hogy nem degradálod a személyemet egyből egy fanatikus agymosott szintjére,hidd el,sokat fog segíteni az értelmezésben. Ha már eleve rámnyomsz egy bélyeget,hogy hívő=agymosott és eszerint olvasod az összes válaszomat,akkor nem csoda,ha elbeszélünk egymás mellett. Ha én is általánosítanálak és egy fújtató köpködő ateista trollnak bélyegeznélek,akkor már száz olyan írást találtam volna tőled,amit úgy tudok csavargatni,hogy bele is passzoljon a rólad alkotott elképzelésembe. Szerinted mennyi értelme lenne úgy beszélgetni?
2017. dec. 28. 12:26
 36/84 anonim ***** válasza:
Kedves 66%-os,igen ezt észrevettem,nem is akartam ebbe belemenni -mégis sikerült- mert láttam,hogy ti már bőven túlbeszéltétek és ott sem értette meg,hogy ők ugyanezt csinálják,csak a másik oldalról.
2017. dec. 28. 12:31
 37/84 anonim ***** válasza:
42%

"akkor szerinted a többiről meg igen"

Nem, miért akarnál? Nem olyannak ismerlek.

Csak éppen nem akarsz beszélni róla. Ez remekül látszik az írásodból.

Ha pedig mégis beszélni kell, akkor elintézed röviden, és úgy, ahogy mondtam: róluk inkább a rossz példákat hozod, a magad hitéről pedig a jókat.

Ezt meg már én képzelem így - de te sem javítottad ki az előző írásom alapján!

Még egy dolog: nézd meg a négyes választ.

Ugye milyen szépen lepontozták? Pedig az igazat írta.

Akkor miért pontozták le?

Azért, mert a hívők tudják, hogy a hitüket erőszakkal tartják fenn - de az már nem tetszik nekik, hogy ha ezt valaki leírja!

Tehát igencsak álszentek.

Nézd meg ezt a 66%-ost: ennyire hülye nem lehet, hogy ilyen részletes magyarázat után ne értse meg, amit írok - csak nem tetszik neki, ezért úgy tesz, mintha le se írtam volna. Inkább ferdít, csúsztat, stb. - érted, ugye?

Tudod, ezzel az a helyzet, hogy ha egy csoport embert MINDEN ideológiától mentesen nevelnek: tehát SE hitet, SE ateizmust nem látnak soha - akkor bizony a nagy többség ateista lesz.

Ha aztán 18 éves korukban bemutatjuk nekik az ÖSSZES fő vallást, akkor szerinted mennyi lesz vallásos közülük?

Én olyan 30-40%-ra tippelek... de lehet, hogy még ez is túlzás. Ne feledd, hogy itt már NEM gyerekekről van szó!

A 8000 vallás osztozik ezen a %-on, az ateizmus meg egymaga a többi.

És EZ a természetes eloszlás, EZ alakul ki, ha egyáltalán nincsen semmi kényszer.

Tehát - erőszakkal, vagy másfajta kényszerítéssel - de jelenleg a vallás jócskán felülreprezentált ahhoz képest, mint ami a természetes lenne.

2017. dec. 28. 12:38
 38/84 anonim ***** válasza:
100%
Csak épp ezt szeretném megértetni veled,hogy ha az szerinted rossz,hogy a saját hitemről a jót mondom,másról rosszat,azt ateista is csinálja. Mert valljuk be,igen kevés ateista van,aki nem úgy beszél a kereszténységről,hogy agymosás,mese habbal,vagy egyéb negatív jelzők,néha-néha láttam itt ateistától pozitív véleményt a kereszténységről,de azért ő is melléírta,hogy attól még ugyanúgy hülyeségnek tartja. Ha itt ezt leírják,akkor otthon a gyereküknek is ezt mondják,gondolom te is azt fogod neki mondani,hogy ne támaszkodjon természetfeletti lényekre,csak ő veheti kezébe a saját sorsát,ez dettó ugyanaz,mintha én az ellenkezőjét mondanám. Ha tényleg van olyan ateista,vagy sátánista vagy bárki,aki eljáratja templomba vagy gyülekezetbe a gyereket és a kereszténységről nem degradálóan beszél és nem arra akar mindenáron célozgatni,hogy abban ne is gondolkodjon,akkor elnézést,én nem tudtam jól,de általában nem ez a jellemző.
2017. dec. 28. 12:47
 39/84 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanott akadtam el,ahol a 66%-os,ugyanúgy azt nem értem,hogy nyilván minden szülő a saját nézetét/meggyőződését tartja a legjobbnak,ez nem a kereszténység sajátja,sőt,amikor megjelenik Jehova tanúiról egy kérdés,akkor pont azt írja alá mindenki,hogy ez nem csak náluk van így,hanem minden vallásnál. Muszlim is a saját meggyőződését tartja a kifogástalannak és ő is arra fogja a gyereket tanítani,azt már nem tudom,hogy mellette enged-e betekintést más vallásokba is,de abban biztos vagyok,hogy úgy fogja előadni,hogy az övé a tuti. Ezt nem csak mi csináljuk.
2017. dec. 28. 12:52
 40/84 anonim ***** válasza:
29%

"azt ateista is csinálja"

Na, na!

Azért elég nagy különbség, hogy te bevésed a gyerekedbe a saját vallásod elemeit, amit aztán sose törölhet ki teljesen - az ateista meg szabadon hagyja a gondolkodását, aztán később majd kialakul.

Közben persze mindketten adnak példát, ahogy mondtad is.

"kevés ateista van,aki nem úgy beszél a kereszténységről,hogy agymosás,mese habbal"

Nem, nem... ne ebből a fórumból ítélj, ide a harcosok jönnek. A hívőkből is, ugye?

Vagy szerinted minden hívő olyan erőszakos, mint az itteniek?

Amúgy én pl. elég kemény vagyok, láthatod - de nem mondok ilyet. Az ateisták többsége se mondja (legfeljebb, ha egy sziklafejű fanatikussal találkozik, és az kellőképpen felbosszantja).

"eljáratja templomba vagy gyülekezetbe a gyereket"

Miért járatná el?

De hagyja neki, ha a gyerekének ez a meggyőződése.

És még egyszer: nem állítja már egészen pici korától fix pályára, amiről nem nagyon van letérés.

2017. dec. 28. 13:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!