Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor kezdődött a Szentháromság?

Mikor kezdődött a Szentháromság?

Figyelt kérdés

2017. nov. 1. 15:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 anonim ***** válasza:
De a kérdés Éva, a kérdés! Ki volt az aki az ÓÓÓÓÓÓszövetségben összegyűjtötte fojton a népét? ÓÓÓÓÓszövetség nem ÚJszövetség, ennyire nem lehet agyilag zokni Évám.
2017. nov. 4. 12:59
 72/88 anonim ***** válasza:
Erről beszéltem, a kérdést sem vagy képes felfogni Évám, a Kérdést sem vagy képes megérteni. Itt a baj, nem a kérdésemmel, nem más kérdésével, hanem veled van a baj, hogy agyilag teljesen képtelen vagy felfogni azt amit kérdeznek tőled. Azt azért tudod, hogy mit jelent az, hogy éhes lenni remélem. Ha megkérdezik tőled, hogy éhes vagy, akkor arra vagy igen vagy nem a válasz, de nem az, hogy én nem vagyok szomjas. Teljesen képtelen vagy egyáltalán a vitára is, képtelen vagy felfogni Évám egy kérdést, hogy is lehetne NEKED hiteled ezek után? Még jó hogy nem azt válaszoltad, hogy: "bocs de én nem vagyok törölköző." Húúú... nagyon nagyon gáz vagy, sárgaruhások még nem jöttek? :D
2017. nov. 4. 13:04
 73/88 anonim ***** válasza:
A dolgaidbol letöröltettem,most következik a fiokod.
2017. nov. 4. 13:21
 74/88 anonim ***** válasza:
Hajrá kedves Évám. :)
2017. nov. 4. 14:14
 75/88 anonim ***** válasza:
100%
Évaaaaa! Itt vagyooook! Te hol vagy? :D
2017. nov. 4. 22:13
 76/88 anonim ***** válasza:
67: a hazugságaaiid a baj, és valami nagyon nagy gond van benned, hogy számodra teljesen normális hazudni. Több regisztrációval rendelkezel, saját magaddal szoktál beszélgetni és még tagadod is. Unitáriuséknál ennyire elfogadott ez a viselkedés? Mert még a világban is undorító.
2019. jún. 8. 11:28
 77/88 A kérdező kommentje:

76.Ez a feleleted a gunyolodások meg a szemèlyes támadások,mert nincs amit felelj.

Bármennyire is nem tetszik de addig kèrdezek kitartóan amíg nem felelsz a bibliábol.Mert,hogy a válaszodban mar hazudtal eleget,bibliát nèlkülöző dolgokat a Szentháromságbol,de a bibliábol nem írsz idèzetet mert nincs.Nem is lehet mert a biblia 400 èves volt amikor a szentháromságot kitaláltak a földi emberek,ami által be is alt a "szakadás".Ami egy szentsègtelen fogalmazás,ez mèg nem elèg hanem szentnek is nevezett.

Egy jó van benned a hítekben,hogy kitartó vagy,de annál rosszabb,hogy az emberek szülte tudományon táplálkozol.

Jèzus azt mondta"Aki meg ront e törvények közül egyet,megrontotta az egèszet"

2019. jún. 8. 12:03
 78/88 anonim ***** válasza:

"Nem is lehet mert a biblia 400 èves volt amikor a szentháromságot kitaláltak a földi emberek,ami által be is alt a "szakadás"."

A Bibliát a katolikus Anyaszentegyház Kr.u. 382-ben kanonizálta a Római Zsinaton, ezt a Decretum Damasii dokumentum őrzi. A Szentháromságot Kr.u. 325-ben a Nikaiai Zsinaton dogmatizálta Krisztus egyetlen Egyháza.

Akárhogy is számolom, a Biblia 57 évvel későbbi. De lehet csak nem tudok számolni és neked van igazad, 325 az 400 évvel később volt, mint 382. Fene tudja, ezek alapján te vagy a matekzseni, én meg az egyetemi diplomámmal pedig max kitörölhetem...

Persze Tertullianus és Órigenész már a 3. században is említést tett az Anyaszentegyház által elfogadott könyvekről, de ekkor még azért közel sem létezett "a Biblia".

2019. jún. 8. 12:15
 79/88 A kérdező kommentje:

78.Èn tiszteletben tartalak mint ember az embert.

Az,hogy számokat kerekítettem az rèszben tárgytalan,mert konkrèt dolgokra nem akatam kitèrni mivel az ember alkotta dolgok nem èrdekelnek,csak az Isten szava a Mózes.1:1 kezdve a Jelenèsek vègèig Jel.22:21.Ami magában foglalja az Isten,Jèzus,profèták ès az apostolok szavát.Ehez van elèg biblia:Karoli,SzIT.UVF.stb.

Az,hogy az első századtól errefelé a vallások mit tettek hozza mint pld.a Szentháromságot nem èrdekelnek,mert az Isten szavából felèt sem lehet igazolni,sok helyen semmit.

Ezenkívül mindent hiszek ami az Isten szavbol igazolható a biblia 66 könyvèből,amit felelős szemèlyek fordítottak Hèberből ès Gőrögből ès egyezik a megtalált tekercsekkel pld.Èzsaiás,règèszeti feliratokkal.

Az első századtól ahogy János a tollat letette mind,vagy egyrèsze hordalèk.

Nem akarlak megsèrteni a diplomával kapcsolatosan de Jèzusnak sem volt ès az apostoloknak sem,az akkori felsőbb iskola mègis a tanitásuk èletadó volt.

Egyedül Pálnak volt amit el is ègetett az akkori írástudók könyveivel együtt.

Jelenben is vannak diplomások akik kèpesek voltak országokat tőnkretenni.

A diploma jó de attól függ hogy ès mire használják.Mi van a diplomás szivèbe?

De Isten,Jèzus ès az apostolok sőt a profèták is ebbe beleláttak.

2019. jún. 8. 16:51
 80/88 anonim ***** válasza:

"mert konkrèt dolgokra nem akatam kitèrni"

Elég baj, mert így tudsz elég jól hazudni és történeteket kitalálni.

"csak az Isten szava a Mózes.1:1 kezdve a Jelenèsek vègèig Jel.22:21.Ami magában foglalja az Isten,Jèzus,profèták ès az apostolok szavát"

Szerinted ezt ki rakta össze és mikor? Vagy magától összeállt a sok külön könyv és levél egy könyvé, amit most Bibliának nevezel? Nem, ezt az általad mélységesen megvetett Egyház (amit Krisztus alapított, így te Krisztust veted meg) állította össze. Az általad gyűlölt Egyház mondta meg, hogy egyik könyv része lesz a kánonnak, a másik nem lesz része. Bármennyire is bálványozod a Bibliát, bármelyik fordítást is olvasod, a Biblia az általad megvetett katolikus Egyházé (legalább is ami az Újszövetséget illeti). Na jó, az ÚV ferdítésnél rezeg a léc, mert ott olyan sok mindent átírtak.

2019. jún. 8. 17:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!