Vallásos emberek! Mit gondoltok a homoszexualitásról, homo szexről? Mit gondoltok a melegekről? Mit gondoltok 2 férfi vagy 2 nő boldog, harmónián és szereteten alapuló együttéléséről?
A kérdés a vallásos emberekhez, vallási síkon lett intézve.
56% nem vallásos, saját elmondása szerint. A kérdéshez köze nincs, a válasza teljesen felesleges.
Mivel a válasza felesleges és arra éleződött ki, hogy "miiért kellene csendben maradnom?" kifejtettem: azért, mert ezzel másokat bánt.
Nyilván nem arra gondoltam, hogy feltétlenül itt, de ha ezt hangsúlyozza az életben, szemtől-szembe, az bizony sok embernek fájhat. Bizony mindenkinek van meleg ismerőse, csak maximum nem tud róla.
A kérdés ezzel együtt nem oda nem kapcsolódó gyűlöletkeltésre, hanem vallási alapú véleménykifejtésre épült, normális keretek között.
A Pride egy esemény. Nem minden meleg vesz rajta részt. viszont több ezer ember részt vesz rajta és sokan (melegek és heterók egyaránt) szimpatizálnak ezzel.
A felvonulás alapkoncepciója teljesen békés és a kirívó egyének is ritkák.
Ha bármilyen erőszakos cselekmény alakul ki, az maximum azoknak a homofób embereknek köszönhető, akiket az, hogy valaki mer önmaga lenni olyan szinten zavar, hogy nyílt támadást szóbeli/tettleges agressziót alkalmaz ellene.
Ha az a kérdés, hogy miért nem lehet heteró felvonulás? De, lehet. Szervezd meg. Van rá igény? Mivel a társadalom 90-95%-a hetero és ez az "elfogadott" ma Magyarországon pl, ezért erre nincs szükség/igény.
De ha mégis van, gondolom nincs különösebb akadálya.
Vagy azt kérdezed, hogy miért nem lehet gyűlölködő, "irtsuk ki a melegeket" felvonulást szervezni?
Szerintem teljesen egyértelmű: azért mert ez másokat sért, bánt és olyan dolgokra buzdít, amik erőszakhoz vezetnek.
Éppen ezért nem értem, hogy mi a problémád.
Elhiszem, hogy stresszes az életed és azt is hogy a férfi-férfi szex taszít.
Viszont ehhez nincs szükséged arra, hogy "homofób vagyok" és "dögöljenek meg a b#zik" kijelentésekkel élj.
Légy boldog a családoddal. Légy boldog a feleségeddel és a gyerekeiddel és hagyd, hogy mi is boldogok legyünk.
Ez az egyik legnehezebb kérdés a vallás témakörében. Olyan, mintha két különböző nyelven vitatkoznánk róla. Gondolj bele, Kérdező, hogy egy hívő, aki szereti Istent, nem tudja elképzelni, hogy ne tartsa igaznak minden szavát. Ugyanakkor egy homoszexuális ember, aki szerelmes, nem tudja elképzelni, hogy a szerelme bűn legyen bármilyen jóságos hatalom szemében.
Nehéz érvelni! A Biblia egyformán tiltja a lopást és a homoszexuális cselekedetet. Az egyiket tudjuk magyarázni, a másikat nem. A hívőnek elég az Istenbe vetett bizalma, hogy azt is elfogadja, amire még nincs magyarázat. Tudja, hogy ami tilos, az egyben káros is önmagára nézve, vagy a társadalomra. Ezen a ponton hiába mondja bárki, hogy szerelmes. A homoszexuális ember mondhatja, hogy harmonikus kapcsolatban él, hogy a napjai szeretetben telnek, hogy béke veszi körül, semmivel sem fog hatni a hívőre. Ő maga pedig megtérni nem fog soha, hacsak nem képes Istent a szerelem fölé helyezni.
Azzal nem török pálcát senki felett, ha megemlítem Isten gondolat menetét, erről.
Az írások ítélik el az embereket, nem azok, akik megemlítik azt.
Az írás pedig Istentől van.
Hiszen a Tetteikkel, saját maguk felett törnek pálcát, mert írva van, hogy helytelen.
Mert ha Isten nem közölné ezeket, akkor igen, mentesek lennének a helytelenségük miatt, mert nem tudnának róla
De ahogy Ádámnak is el mondta mi mivel jár, tudta, mit nem szabad.
A saját nemükhöz vonzódók is tudják, mert nekik is le íratta.
Tehát nincs mentségük, ha nem változtatnak.
#36, te tényleg nem veszed észre magad? :)
Amúgy az írást is lehet többféleképp értelmezni, ti különösképp élen jártok az írád félreértelmezésében
Egyébként van ilyen vélemény is a témában:
Én inkább valahol a kettő között vagyok. Szerintem is a tisztaságra vannak elhívva, viszont tény, hogy erre nem mindenki képes. És akkor inkább éljen együtt valaki azonos neművel.
De persze akárhogyis vélekedünk erről, abban szerintem mind egyetérthetünk, hogy a gyűlölködés, homofóbia cseppet sem keresztényi.
Persze, lehet jönni azzal, hogy szinte minden keresztény dogmatika és a Biblia szerint bűn.
De! Semmivel nem nagyobb bűn, mint a maszturbálás, a házasságon kívüli szex, vagy a házasságtörés
Mem akartam még elküldeni.
Szóval Isten előtt nincs olyan, hogy homoszexuális, ő nem skatulyáz embereket. Maszturbálás, házasságtörés, hazugság, erőszak, ezek tettek. Mivel minden ember bűnös, nem jelenthetjük ki, hogy aki házasságtörést követ el, vagy lop, vagy azonos neművel hál, az rosszabb ember, mint mi.
A másik ember iránti feltétlen szeretet pedig az egyik legnagyobb erény, függetlenül attól, ha az illetőknek különbözik-e a nemük.
Szóval bűn-e a homoszexualitás? Nem igazán van értelme a kérdésnek. Bűn-e a homoszexuális aktus? Igen. Rosszabb ember lesz-e ettől valaki? Aligha.
Jakab 4:12
"Egy van, aki törvényadó és bíró, az, aki képes megmenteni és elpusztítani. De te, ki vagy te, hogy megítéled felebarátodat?"
1Péter 2:17
"Mindenfajta embert tiszteljetek..."
Máté 7:1
"Ne ítéljetek többe, hogy ne ítéltessetek"
Eleget teszek ennek, és nem ítélem el ŐKET. Nem mondom azt szívemben: Isten meg fogja őket büntetni; nem táplálok irántuk gyűlöleletet, és nem gondolom, hogy esélytelen, hogy változtassanak, hisz olvastam már ilyen példákról is. De ha feléjük is úgy fordultak volna, hogy "te rád Isten büntetése vár, sosem fogsz változni, képtelen vagy rá", akkor talán nem is változtak volna.
1korintusz 6:9-11
Ez leírja, hogy férfiakkal háló férfiak nem fogják örökölni Isten királyságát.
Paráznaságnak számít az (érvényes házasságon kívüli nemi kapcsolat - férfi és nő között). A paráznaság pedig bűn (Kolosszé 3: 5,6)
Magát a tettüket helytelennek tartom, mint ahogy Isten is leíratta a Bibliában, de őket, mint személyeket nem ítélem el, hisz ki vagyok én, hogy ítélkezzem?
És félre ne értsd, kedves kérdező, Isten NEM CSAK a homoszexuálisoktól várja el, hogy változtassanak, HA neki tetsző életet akarnak élni (és erre sem kényszerít senkit). Ez is csak egy bűn a sok közül. Persze nehéz lehet változtatni ezen.. de senki sem mondta, hogy könnyű a helyes úton járni.
Máté 16:24
" Akkor Jézus ezt mondta a tanítványainak: „Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a kínoszlopát, és állandóan kövessen engem."
Ugye te sem olvastál olyat, hogy csak a homoszexuális embernek kell megtagadni önmagát? (vagyis: előbbre helyezni azt, ami Isten szemében helyes, mint a saját vágyainkat, és ha kell, megtagadni ezeket a vágyakat).
Isten nem kényszerít, szabad akaratot adott minden embernek. Mi sem kényszeríthetünk senkit, hogy a Biblia értákrendje szerint éljen, és nem is akarunk. Elfogadom az ilyen ember döntését, és azt is, ha nem hisz a Bibliában vagy magában Istenben sem. Elfogadom. Kérlek, te is fogadd el, hogy én pedig nem helyeslem a homoszexualitást, és hogy én a Biblia szerint akarok élni, és hogy hiszek benne (vagy a tolerancia talán csak egyirányú?).
Sem neked nincs jogom ítélkezni, sem nekem , így hát ne is tegyük. Istené a jog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!