Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos emberek! Mit gondolto...

Vallásos emberek! Mit gondoltok a homoszexualitásról, homo szexről? Mit gondoltok a melegekről? Mit gondoltok 2 férfi vagy 2 nő boldog, harmónián és szereteten alapuló együttéléséről?

Figyelt kérdés
2017. okt. 26. 21:05
 11/92 A kérdező kommentje:

És ki kényszerít arra, hogy szexelő melegeket nézz?

Elárulom: senki.

Itt most szimplán arra vonatkozott a kérdés, hogy a vallásos emberek hogyan állnak a melegekhez.

(Ha a szex említése összezavart, azt csak azért írtam, hogy értsék a válaszolók, hogy nem önmegtartóztató melegekre gondolok, hanem akik a négy fal között igenis szexelnek.)

2017. okt. 27. 00:00
 12/92 Alex Fly ***** válasza:
81%

Az csak egy dolog, hogy én mit gondolok róla. Annyit sem számít, mint egy pár dingókutyavese.

Az számít, Isten mit gondol róla.

@5: rendben, megcáfollak: a kávém nem homoszexuális...

2017. okt. 27. 04:08
 13/92 anonim ***** válasza:
56%

Azt gondolom, ha meg nem térnek, ugyanúgy elvesznek, mint bármely más bűnös ember. Ez alól nincs kivétel.

Felhívnám a figyelmedet, hogy ez a vallási topik, ahol jó páran inkább hiszünk a Bibliának, mint bármilyen politikai-társadalmi szólamnak, demagógiának, így abban is hiszünk néhányan, hogy Isten él, és bárkit meg tud és akar szabadítani a bűneitől, aki a bűnt bűnnek mondja, és Őnála keresi a szabadulást, és nem öntörvényű módon teszi ezt. Én hiszek az "élni és élni hagyni" alapelvében, ez azonban csak a társadalmi együttélésre vonatkozik. Attól még a bűn továbbra is bűn. Bárkivel hajlandó vagyok békében élni, aki békében akar élni velem. De az életmódjával nem kell egyet értenem, akkor sem, ha nem homoszexuális, miért lennének kivételek éppen ők? De semmiképpen nem tudok egyetérteni azzal, hogy erőszakosan le akarják nyomni a torkomon azt, amit nem akarok megenni. Ha egészséges emberek lennének, akkor nem akarnák az én beleegyezésemet, és támogatásomat megszerezni a tevékenységükhöz. Számomra ez is annak a bizonyítéka, hogy ők maguk is tudják, hogy amit tesznek, az rossz. Becsaphatják magukat. Úgy tűnik, becsaphatják a társadalom nagy részét is. De a saját lelkiismeretük továbbra is vádolni fogja őket.

2017. okt. 27. 06:09
 14/92 anonim ***** válasza:
35%
Én nem vagyok vallásos, de szerintem ez a kérdés felesleges és kicsit már irritáló is, hogy hetente van egy ilyen kérdés. Mindenki tudja, hogy a "vallásos" keresztényeknek mi a véleménye a melegekről.. ehez szeretném hozzáfűzni, hogy szerintem semmi közük hozzá. Úgy értem egy zsidó vagy muszlim embernek sincs joga bűnösnek kikiáltani egy keresztény embert amiért disznóhúst eszik, ahogy egy kereszténynek sincs egy meleget csak azért, mert nem él önmegtartóztatásban. A "Éljél önmegtarzóztatásban, fogadd el Krisztust.." blablának csak akkor van helye, ha az adott szeméj is "vallásos" kereszténynek mondja magát. Én nem hiszek semmilyen istenben és az én világnézetem szerint amivel se másoknak, de magának nem árt az NEM bűn!
2017. okt. 27. 07:57
 15/92 anonim ***** válasza:
26%

Mint embert, szeretni kell, és segíteni kell abban, hogy a helyes útra lépjen.

De az amit tesz az természetellenes, és tisztátalan, haláltérdemlő cselekedet.

Mivel ellene megy mindennek ami tiszta és természetes.

2017. okt. 27. 12:44
 16/92 anonim ***** válasza:
74%
HALÁLTÉRDEMLŐ??? na jó, vissza a középkorba...
2017. okt. 27. 13:10
 17/92 imakommandós ***** válasza:
69%

Un--do--rító!!!

xd

2017. okt. 27. 13:27
 18/92 anonim ***** válasza:
55%

Na, pont az ilyen "keresztényi" hozzáállással van a baj.

Undorító? Haláltérdemlő? Szerintem mindenki felé szeretettel kell fordulni. Semmivel sem nagyobb egy homoszexuális vétke mint bárki másé.

2017. okt. 27. 13:28
 19/92 KZitus ***** válasza:
55%

Szia

"Vallásos emberek!" - én annak tartom magamat.

Ezért ebből a szmpontból szólok ahhoz, hogy:" Itt most szimplán arra vonatkozott a kérdés, hogy a vallásos emberek hogyan állnak a melegekhez."

Amikor emberekkel beszélgetek Istenről és a szándékáról, egyáltalán nem befolyásol engem az egyén szexuális beállítottsága. Hiszen az az ő magánügye.

Ha értékeli a hírt amit viszek a számára, és sikerül arra ösztönöznöm, hogy olvassa a Bibliát, akkor egy idő után ő maga szembesül azzal, mi a Teremtője véleménye a szaxuális beállítottságáról. És hidd el, annak nagyobb (jobbító)ereje van, mint az emberi szónak, véleménynek.

Nem számít milyen beállítottságú egy ember, ameddig nem tudja mi erről Isten véleménye. Miután megtudja, és esetleg kiigazítja az olyan szokásait amelyek nem egyeznek Isten alapelveivel, akkor róla/vele kapcsolatban is igaz lesz az, amit Pál apostol mondott a Korintusziaknak: „ilyenek voltak némelyek közületek” 1Korintusz 6:9–11.

Nincsen bennünk előítélet :-)

2017. okt. 27. 14:02
 20/92 anonim ***** válasza:
82%
#18 vagyok. Igazan köszi a lepontozást. Magam is kereszteny vagyok, de nem hiszem, hogy azzal, hogy olyanokat mondunk, hogy undorítóak, halált érdemelnek, közelebb lehetne vezetni akár egy meleget is Krisztushoz.
2017. okt. 27. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!