Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Koránt is Isten ihlette,...

A Koránt is Isten ihlette, mint a Bibliát?

Figyelt kérdés
2017. okt. 18. 22:56
 81/113 anonim ***** válasza:

"Van neki csak az antirészecske azonos a részecskével"

Valójában ha belegondolsz, ez éppen megbuktatja a Korán vers részecskékre vonatkozó értelmezését.

Hiszen míg egy elektron és egy pozitron egyértelműen egymás ellentétpárja (de egyébként már ebből a szempontból is logikátlan ezt ráhúzni a Koránra, mivel ha egy kicsit belegondolsz, milyen kókler teremtő az aki direkt olyan párokból teremti meg a világot, amik ha találkoznak, egyszerűen megsemmisítik egymást?), egy foton kvantumszámai megegyeznek bármelyik másik fotonéval. Tehát nézőpont alapján egy fotonnak vagy minden más foton a "párja", vagy egyik sem, de a páros felállás semmiképp nem igaz rá.

2017. okt. 24. 20:52
 82/113 anonim ***** válasza:

"Értem én hogy gyakorló ateistaként mindenáron azt akarjátok kihozni hogy a Korán valótlan dolgokat állít, de a fizika törvényet ennek érdekében ne írjuk már át légyszives."

Utóbbi időben sok kereszténnyel vitáztam ezen az oldalon mint a 80%-os és 77%-os aki egy és ugyanaz, és azt tapasztaltam hogy simán letagadják a Bibliai verseket, ha azok a Koránt igazolják. Ahogy látható ateisták pedig a fizika törvényét próbálják meg átírni úgy hogy az ellentétes legyen a Koránnal.

2017. okt. 24. 22:00
 83/113 anonim ***** válasza:
50%

Saccharomyces

"ényegében inkább állítod Allahról, hogy hazug, minthogy belásd, hogy a Korán sem hibátlan?

A hús az izom, egy szövet, ami teljesen más, mint a csont. Az egyetlen közös pont bennük, hogy mindkét szövet közvetve a mezodermából ered, de ez pedig egy embrionális csíralemez, se nem izom, se nem csont. "

Hol írja hogy izomból lesz a csont a Korán versben? Sehol. Egy húsdarabhoz hasonlítja az embriót, amiben kialakulnak a csontok. Azt sem írja hogy az egész húsdarabból csont lesz. Egyébként is már mondtam hogy ez nem csak nekünk szól hanem a 7-ik században élt egyszerű földművesnek, halásznak, kereskedőnek stb., akiknek halvány lila gőzük sem volt szövetekről, csíralemezről vagy mezodermáról. Te hogy írnád le ez a folyamatot egy 7. századi földművesnek?

Úgy hogy a mezodermából ered a csontszövet, ami pedig egy embrionális csíralemez? Biztos érteni fogja. Szerintem azért mégiscsak érhetőbb számára ha azt mondják neki hogy a hús csonttá alakul.

2017. okt. 24. 22:13
 84/113 anonim ***** válasza:
0%

"Valójában ha belegondolsz, ez éppen megbuktatja a Korán vers részecskékre vonatkozó értelmezését."

Korábban a Biblia verseit tagadtad meg, annak ellenére hogy keresztény vagy, most meg a fizika törvényeit? Gratulálok. A Korán vers nem írja hogy ez a pár ellenpár vagy nem, csak annyit hogy pár szóval benézted ezt is.

Tudom hogy mikor a szentháromsággal kapcsolatos kérdésnél szembesítettelek az igazsággal összeomlott benned az az illúzió amit igazságnak gondoltál addig, és ezért neheztelsz rám, de csak a tényeket közöltem veled. Nem mondhatom hogy 1+1+1 egyenlő 1-el, mert ez nem igaz. Ez egyenlő 3-al. Azóta látom hogy az iszlámmal kapcsolatos kérdéseknél meglehetősen aktív vagy ,ami nem baj, de azzal nem jutsz sehová ha mindenre rávágod hogy ez hibás. Ettől még nem fog újra felépülni az illúziód amit korábban igazságnak hittél.

2017. okt. 24. 22:23
 85/113 anonim ***** válasza:

Ha valamit nem tudnék megfogalmazni valakinek, vagy körülírnám, vagy inkább nem beszélnék róla.

De húsnak hívni valamit ami nem hús, ez vagy egy tévedés, vagy ha tudatos, akkor egy valótlan állítás.

2017. okt. 24. 22:27
 86/113 anonim ***** válasza:
Ejnye, szívesen válaszoltam volna, de csak újabb alaptalan vádaskodásra és személyeskedésre tellett, értelmes érv egy darab se...
2017. okt. 24. 23:04
 87/113 anonim ***** válasza:

Saccharomyces

Pedig ránézésre egy kis húsdarab, így az akkor élt emberek számára érthető. Ráadásul megkülönbözteti a két szót az eredeti arab szövegben is ami magyarban húsdarabnak és izomnak lett fordítva. Amit itt leírtál mai tudományos szóhasználattal az akkori ember számára úgy a legérthetőbb hogy a húst csonttá formáztuk. Nulla anatómiai ismeretekkel rendelkező embernek akinek a szókincs néhányszáz szóra korlátozódik hogy írnád körbe?

2017. okt. 25. 12:35
 88/113 anonim ***** válasza:

"Ejnye, szívesen válaszoltam volna, de csak újabb alaptalan vádaskodásra és személyeskedésre tellett, értelmes érv egy darab se..."

Elismerem hogy a 66%-os válasza jobb mint az enyém, amire te azzal reagáltál hogy tudományos tényeket letagadtad. Egy fanatikus kereszténytől ennyi telik. A többi pedig pedig csak a te képzeletedben hiba, mert annak akarod látni.

2017. okt. 25. 12:42
 89/113 anonim ***** válasza:

Na most azért felmerült bennem, hogy hány éves is lehetsz. Ha középiskola eleje felé tartasz, akkor még esetleg érthető a zavarod. De majd bioszból fogsz tanulni némi általános szövettant, illetve embriológiát is. Utána majd meglátod te is hogy egy pár hetes magzat semmilyen szempontból nem nevezhető egy darab húsnak.

Bocsánat, de innentől már csak magamat tudom ismételni. A Korán állítása nem egy egyszerűsítés, vagy körülírás, hanem nem igaz, mert az író egyszerűen teljesen másnak nevez valamit, mint ami valójában.

Ha ezt nem érted meg, akkor majd gondolj erre vissza később, amikor a biológia tananyagban eljutsz az említett részekig! Viszont így meddő is ez a vita, hogy ha az alapvető szövettani ismeretek hiánya az oka, hogy nem érted, mi a probléma. Így azt hiszem, most elköszönök.

2017. okt. 25. 14:16
 90/113 anonim ***** válasza:

"Pedig ránézésre egy kis húsdarab,"

Ránézésre sok minden másnak tűnik, mint ami valójában. Ránézésre a Nap kering a Föld körül, aztán mégsem úgy van. Ráadásul a felismerés pontosságának mértéke erősen korrelál az egyén addig megszerzett ismereteivel, tapasztaltságával.

" húst csonttá formáztuk ... hogyan írnád körbe?"

Húsba csontot ültettünk/ágyaztunk/fektettünk / A csontot hússal vontuk be/körbe

Szerintem ezek éppoly érthetőek lennének a középkori parasztok számára is, de a valósághoz azért lényegesen közelebb állnának.

2017. okt. 25. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!