A Koránt is Isten ihlette, mint a Bibliát?
"Megmutatnád melyik kérdésnél égtem be ellned?"
Passz, nem mostanság volt, azóta már írtam pár száz kérdéshez, nem gondolod hogy csak a te kedvedért majd átnyálazom a régi kérdéseket?
Ha nagyon unatkozol, keresd ki te, a te listádban is ott kell lennie!
Egyébként kicsit sem látványos ahogy erőlködve tereled a témát mindenáron a személyeskedés felé, hátha kevésbé lesz feltűnő hogy annyira beégtél, hogy a kérdéseimre meg se mertél próbálni választ adni! De azért szólok, elég feltűnő! :D
"Egyre érdekesebb. Az atomok milyen tekintetben lettek párosan teremtve? Még annyira sem alkalmazható ez a tézis, mint az élőlényekre vonatkoztatva."
Mindenféle részecskének van egy megfelelő antirészecske párja azonos tömeggel, de ellenkező elektromos, gyenge és erős töltéssel. Ezzel kezdi a wikipédia.
Lexion definiciója szerint:
Az elemi részecskék között vannak olyan párok, amelyeknek minden jellemzőjük ugyanakkora (tömeg, töltés, mágneses momentum), de előjeles mennyiségeik előjelei ellentétesek (töltés, mágneses momentum). Így pl. az elektron és a pozitron egymásnak antirészecskéi. Az atommag részecskéinek is, megvannak az antirészecskéi: proton-antiproton, neutron-antineutron. A fotonnak foton az antirészecskéje is.
"Mindenféle részecskének van egy megfelelő antirészecske párja"
Az megvan, hogy "van olyan" =/= "mindegyik olyan" ?
"Passz, nem mostanság volt, azóta már írtam pár száz kérdéshez, nem gondolod hogy csak a te kedvedért majd átnyálazom a régi kérdéseket?
Ha nagyon unatkozol, keresd ki te, a te listádban is ott kell lennie! "
Én két kérdésnél szúrtam ki hogy kamuzol. Simán kinézem belőled hogy sok esetben másnak adod ki magad és hazudozol. Nem tudom hogy keresztényként hogy süllyedhetsz ilyen mélyre. Ahogy látom folytatod a hazudozást. Annál a kérdésnél amit linkeltem a többi keresztény is elhatárolódott tőles.
A 66%-os válaszolónak sem tudtál értelmesen reagálni.
Azért az anyag-antianyag téma nem ilyen egyszerű és nem is így működik. Ennek megértése komolyabb kvantumfizikai ismereteket követel meg.
Ráadásul nem minden protonnak van antiproton párja, ahogy az anyag-antianyag eloszlás is egyenlőtlen, sőt mennyiségileg is különbözik.
"Én két kérdésnél szúrtam ki hogy kamuzol."
Hogy te miket képzelsz be magadnak, arról én nem tehetek. De a saját elmebajod ne vetítsd rám!
Ha őszinte lennél, akkor a felvetéseimre reagálnál, nem a személyemet próbálnád lehúzni hamis vádakkal.
De csak hogy megkönnyítsem a dolgod, az ostoba személyesedéseiddel ezentúl úgy teszek mintha meg sem.hallottam volna. Meglátjuk így marad-e egyáltalán bármi a mondandódból!
"A 66%-os válaszolónak sem tudtál értelmesen reagálni."
Hogy a saját idézetében mutattam rá a felvetése cáfolatára, az szerintem igencsak érdemi reakció.
Lényegében inkább állítod Allahról, hogy hazug, minthogy belásd, hogy a Korán sem hibátlan?
A hús az izom, egy szövet, ami teljesen más, mint a csont. Az egyetlen közös pont bennük, hogy mindkét szövet közvetve a mezodermából ered, de ez pedig egy embrionális csíralemez, se nem izom, se nem csont.
Ahogy írtam, egyszerűen nem igaz, hogy bármelyik is a másikból alakulna ki.
Mindegyiknek van párja. Nem nehéz rákeresni. Nem mondom hogy otthon vagyok ebben a témában de ezt egy wikipédia oldalon is megtalálhatjátok:
Minden részecskének van olyan párja, amelynek az összes töltésjellegű kvantumszáma ellentétes, de a tömege azonos a részecskéével. Ezeket hívjuk antirészecskéknek.
Van neki csak az antirészecske azonos a részecskével, ilyen a foton és a pion. Ezt írja a wiki.
Értem én hogy gyakorló ateistaként mindenáron azt akarjátok kihozni hogy a Korán valótlan dolgokat állít, de a fizika törvényet ennek érdekében ne írjuk már át légyszives.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!