Ha Isten ihlette a Bibliát, miért pont Egyiptom környékén keresett valakit. Miért nem mondjuk Dél-Amerikában, vagy Kínában?
ma00:28.
Ugyanezek a gondolatok fordultak meg a fejemben. Ezért tettem fel a kérdést.
Ha meg a kínaiak írták volna a Bibliát, az lenne a kérdés, hogy miért nem a zsidók...
Kevés értelmetlen kérdés van, de ez az.
Valakinek csak ki kellett nyilatkoztatnia magát (mmint Istennek)
Értelmetlen kérdés nincs.
De amint látom, értelmetlen válasz annál inkább.
Az volt a kérdés, hogy miért pont Mózest szemelte ki? Miért nem inkább Wang Mang-ot?
Mert ott (Kínában)is megjelent valakinek.Egy ottani vallást alapjait letéve. Ott persze más utasításokat adott.
Aztán megjelent Dél-Amerikában is. Ott megint mást.
Ezt magyarázza meg valaki.
HA Noé leszármazottai, akkor - hogy a viccel éljek - mért vágott a szemük, miért feketék, miért szőkék, amikor Noé
Kaukazoid (europid) néphez tartozott?
Ezek szerint kizárólag Egyiptomban éltek igaz emberek.
Nem gondolod komolyan? Nekem nagyon sok ellentmondás van
ebben az egészben.
egyiptomba Jákob fiai mentek. addig rengeteg generáció élt a közel-keleten. Ábrahám pl a mai Irak területén élt.
a tudósok valahogy kiderítették, hogy Noé fiai kiknek az őseinek számítanak. Sém leszármazottai: asszírok, káldeusok, héberek, néhány arab törzs, Hám: etiópok, egyiptomiak, kánaániták (amoriták), bizonyos afrikai és arab törzsek. Jáfet: az indoeurópaiak őse.
hogy Noé utódai később hogy lettek mandulavágású szeműek, négerek, nem tudom. de Istennél minden lehetséges, így hogy a gyermekeit védje, pl az afrikába elvándorolt embereknek a bőrét fokozatosan generációról generációra besötétítette. ő teremtett minket, ő tudja a legjobban, hogy a genetikánkat hogy alakítsa. az ázsiaiakra jellemző szem úgy tudom, az erős napfény ellen véd, de mi jelentősége van pont ott ennek, nem tudom. lényeg az, hogy sok mindent tényleg nem értünk, viszont amit a Teremtő elhatároz és véghezvisz, az mind igazságos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!