Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Koránt is Isten ihlette,...

A Koránt is Isten ihlette, mint a Bibliát?

Figyelt kérdés
2017. okt. 18. 22:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/113 anonim ***** válasza:
100%

"Mi az hogy hallottad? Tudod vagy sem? Nem tudod mit jelenet de szerinted logikus? "

Tudod ez azt jelenti, hogy az ember beszélget másokkal, megismer más nézőpontokat, képes értelmezni azokat, és eldönteni hogy amit hallott, abban van-e bármi ráció.

Ne add fel, egyszer talán még neked is sikerül elsajátítanod a szövegértés képességét, hiszek benned! :D

"Nem léteznek hímek vagy csak nagyon kevés?"

Konkrétan mem léteznek.

"Ettől még nem számít külön nemnek"

Mondom, csupán definíció kérdése. Ebben mit nem sikerül felfognod?

"Ugyanezt csináltad a Biblia esetében is. Képes voltál bibliai vereseket is letagadni ha érdeked úgy kívánta. "

Azt nehezen, sosem vettem még részt olyan jellegű teológiai vitában, ahol bibliai részekkel érveltünk volna.

"Szintén letagadod a tudományos tényeket. 5 hetes magzat akkora mint egy pénzérme de már elkezdődik a csontosodás viszont izmok még sehol nincsenek. "

Az elég komoly bukta, ahol a saját cikked cáfol...

"...kezdetleges izmai és megkezdődnek a csontosodási folyamatok is."

"Ezt ugye nem gondolod komolyan"

Miért ne mondanám komolyan?

Ha valami kizárólag akkor működik, ha két feltétel adott hozzá, valaki pedig többször is beszél róla, de mindahányszor kizárólag az egyik feltételből származtatja a végeredményt, az nyilvámvalóan nincs képben a folyamatot illetően.

"Ateistának adtad ki magad"

Sosem adtam ki magam ateistának.

Komolyan, a mellébeszélés után hazudozni is kezdesz? Egyre szánalmasabb, amit művelsz...

2017. okt. 21. 04:58
 52/113 -a- ***** válasza:
100%

27.hsz-hez „Magyar fordításban ezt találhatod online: Ezután a spermacseppet vérröggé formáztuk, a vérrögöt pedig húsdarabbá, a húsdarabot pedig csontokká formáztuk.”…(„Pontosan leírja az embrionális fejlődést, ez szerintem eléggé tudományos.”)

->A sperma vérröggé mikor válik?

2017. okt. 21. 12:47
 53/113 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, arról nem is beszélve, hogy hús sem a vérből lesz, és csont sem a húsból. Ezek még csak nem is közös eredetű szövetek. Mindenképp hibás a szöveg.

Illetve a páros életmód terén is ennyi felesleges kört lefutni. Már nem megbántani akarom az eddigi válaszolókat, mert voltak jó gondolataik :D

De egyébként olyan egyszerű az egész. A Korán alapján az élőlények párba lettek volna teremtve, de a valóságban ez renegeteg fajra nem igaz, mert se a szaporodásuk, se az életük nem párban zajlik. Tehát valótlan az állítás, nem kell ezt ennyire túlragozni!

2017. okt. 21. 13:28
 54/113 anonim ***** válasza:
48%

"Tudod ez azt jelenti, hogy az ember beszélget másokkal, megismer más nézőpontokat, képes értelmezni azokat, és eldönteni hogy amit hallott, abban van-e bármi ráció."

Megint ez a félrebeszélés. És neked abban mi a ráció hogy a Biblia íróit megszállja a szentlélek, aki keresztények szerint Isten, és így írnak le mindenféle butaságot?

"Konkrétan mem léteznek."

És korábban sem léteztek? Ha kicsit utánaolvasol, azt fogod találni hogy azért változnak ilyen irányban az élőlények mert valamiért a hímek száma lecsökken.

"Mondom, csupán definíció kérdése. Ebben mit nem sikerül felfognod?"

Te még arra is képes vagy hogy a hülyeséget tudományos szempontból igaznak állítsd be. Mondjuk tőled ezt már megszoktam.

"Azt nehezen, sosem vettem még részt olyan jellegű teológiai vitában, ahol bibliai részekkel érveltünk volna."

Szerintem meg Gabriel néven részt vettél egy ilyen vitában. Aztán megjelentél egy másik fiókkal amivel ateistának adtad ki magad.

"...kezdetleges izmai és megkezdődnek a csontosodási folyamatok is."

Milyen izmai vannak egy 5 hetes magzatnak?

"Ha valami kizárólag akkor működik, ha két feltétel adott hozzá, valaki pedig többször is beszél róla, de mindahányszor kizárólag az egyik feltételből származtatja a végeredményt, az nyilvámvalóan nincs képben a folyamatot illetően. "

Ez nem igaz, mert leírja hogy a magzat az anyaméhben fejlődik ki szóval beszél a másik feltételről is. És azt is írja hogy a részleteknek neked kell utána járnod:

(67/3-4) Nem látsz semmilyen hibát a Kegyelmes teremtésében. Nézd hát meg újra: látsz-e bármilyen hiányosságot. Aztán nézd meg újra.

"Sosem adtam ki magam ateistának."

Szerintem a 80 %-os is te vagy. Ugyanez a stílus, semmi korábbi hozzászólás csak hirtelen megjelenik, ahogy korábban és ő is ateistának mondja magát. Felőlem tíz fiókkal is jöhetsz, de nem fogom tízszer leírni ugyanazt. Meg vigyázz, nehogy összekeverd a fiókokat :)

2017. okt. 21. 19:46
 55/113 anonim ***** válasza:
94%

"és ő is ateistának mondja magát."

Leírtam hogy mellőzd a hazudozást, erre van képed ugyanazzal a hazugsággal előállni újra?

Egy szóval nem adtam ki magam ateistának.

Ennyit rólad, abnormális amit művelsz... Nőj fel!

A Korán tévedéseit pedig hiába próbálod sokadszorra is tagadni, mindre ott van a bizonyíték a korábbi válaszokban, az élőlények jelentős része a Korán szavával ellentétben nem párban él, a csontok a Korán szavával ellentétben nem alakulnak ki az izmok előtt, az emberhez pedig a Korán szavával ellentétben petesejt is kell, nem csak hímivarsejt. Nem fogom magam tovább ismételgetni. Ha egyszer sikerül kigyógyulnod a fanatizmusodból, talán felfogod, miért olyan gáz, amit itt műveltél.

2017. okt. 21. 19:54
 56/113 anonim ***** válasza:
48%

"A sperma vérröggé mikor válik?"

A magyar fordításban vérrög szerepel, de az arab szó elsődleges jelentése függő dolog, ami az embrió fel-

függeszkedésére utal az anyaméhben.

"Hát igen, arról nem is beszélve, hogy hús sem a vérből lesz, és csont sem a húsból. Ezek még csak nem is közös eredetű szövetek. Mindenképp hibás a szöveg."

Egy folyamatot ír le a vers. Nem azt mondja hogy az egész hús csonttá alakul.

"A Korán alapján az élőlények párba lettek volna teremtve, de a valóságban ez renegeteg fajra nem igaz, mert se a szaporodásuk, se az életük nem párban zajlik."

A Korán sem írja azt hogy a szaporodáshoz minden esetben két nem kell, vagy te látsz ilyet?

2017. okt. 21. 20:06
 57/113 anonim ***** válasza:
44%

"Leírtam hogy mellőzd a hazudozást, erre van képed ugyanazzal a hazugsággal előállni újra? "

Hiába ez a színészkedés. Tudom hogy több fiókból írogatsz, de ahogy mondtam nem érdekel. Szánalmas de te dolgod. Az viszont már komoly problémára utal hogy keresztényként ateistának vagy más vallásúnak adod ki magad. Akár komoly pszichés betegség jele is lehet mint a skizofrénia. Vagy az is lehet hogy csak ennyire fanatikus vagy. Mindenesetre komoly zűr van nálad.

"A Korán tévedéseit pedig hiába próbálod sokadszorra is tagadni, mindre ott van a bizonyíték a korábbi válaszokban, az élőlények jelentős része a Korán szavával ellentétben nem párban él,"

Te olyan példákat hoztál amiknél megvan mindkét nem, vagy valószínűleg korábban megvolt és a Korán egyébként sem állítja hogy mindkét nem feltétlenül szükséges a szaporodáshoz minden élőlénynél.

"a csontok a Korán szavával ellentétben nem alakulnak ki az izmok előtt,"

Ja hogy szerinted előbb kialakulnak az izmok és utána a csontok? Szerintem nézz kicsit utána.

"az emberhez pedig a Korán szavával ellentétben petesejt is kell, nem csak hímivarsejt."

Megmutatod azt a verset amiben azt írja nem kell petesejt?

2017. okt. 21. 20:18
 58/113 anonim ***** válasza:
46%

77%-os azt állítod nem vagy keresztény de ilyen hozzászólásaid voltak:

"Mondjuk épp emiatt könnyen belátható hogy valódi létjogosultsága csak a Bibliának van, mert hibák, pontatlanságok mindkettőben előfordulnak, de ez a Biblia esetén magyarázható azzal, hogy emberek írták, a saját tudásuk szerint."

"a keresztények részéről logikus magyarázatnak tűnt a Biblia tévedéseire hogy isteni sugallatra, de emberek írták."

"Tényleg nevetséges... lenne, csak épp a kereszténység sosem állított ilyet, hogy Isten szándékosan hibás információt közölt bárkivel is."

"Egyes keresztények azt is állítják hogy Jézus nem Isten, de ettől még a Biblia szerint az."

Csak egy keresztény képes ilyesmiket állítani. Ateista vagy más vallású nem mondaná hogy a Biblia logikus, főleg nem a bibliai tévedésekre. Ateista vagy más vallású sosem tenne ilyen kijelentéseket, szóval nagyon is keresztény vagy.

2017. okt. 21. 20:37
 59/113 anonim ***** válasza:
100%

"és a Korán egyébként sem állítja hogy mindkét nem feltétlenül szükséges a szaporodáshoz minden élőlénynél."

Csak hogy Allah párba teremtett mindent. Ami viszont valamiért mégsem igaz, hiába tagadod.

"Ja hogy szerinted előbb kialakulnak az izmok és utána a csontok?"

Nem, a valóságban mindkét szövet fokozatosan alakul ki. Mivel a Korán sorrendet ír, ezért téves, hiába tagadod.

"Megmutatod azt a verset amiben azt írja nem kell petesejt?"

Mutattam többet is, ahol mind kizárólag a spermiumból származtatja az embert. Márpedig abból egyszerűen nem lesz ember.

Az ember a zigótából fejlődik, ami eleve a megtermékenyített petesejt, tehát semmilyen nézőpontból nem igaz egy olyan állítás, hogy a hímivarsejtből ember lesz, hiába tagadod.

"Ateista vagy más vallású nem mondaná hogy a Biblia logikus"

Ezzel is próbálkoztál már korábban, akkor is külön leírtam, hogy nem a Bibliáról állítottam, hogy logikus. Se a szövegértelmezés nem megy, se a memóriád nem működik, vagy újabb átlátszó hazugság?

Azért elég látványos, amit művelsz. Először próbáltad letagadni a tényeket. Nem jött be. Akkor jött a mellébeszélés, próbáltad bármi áron elterelni a Koránról a szót, de ezzel sem értél célt. Utána jött a személyeskedés, végül a hazudozás.

Kíváncsian várom, tudsz-e még ennél is mélyebbre süllyedni...

2017. okt. 21. 22:00
 60/113 anonim ***** válasza:

Micsoda véletlen, pont nekem nem is mertél válaszolni! :D

Persze bizonyos értelemben ennél egyértelműbb választ nem is adhattál volna.

2017. okt. 22. 00:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!