Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Koránt is Isten ihlette,...

A Koránt is Isten ihlette, mint a Bibliát?

Figyelt kérdés
2017. okt. 18. 22:56
 61/113 anonim ***** válasza:
100%

"Egy folyamatot ír le a vers. Nem azt mondja hogy az egész hús csonttá alakul. "

Igazándiból lényegtelen. Semmi nem alakul csonttá a húsból.

"A Korán sem írja azt hogy a szaporodáshoz minden esetben két nem kell, vagy te látsz ilyet?"

Én sem ezt írtam, vagy te látsz ilyet?

Sok élőlényre egyszerűen szólva az életük semelyik szakaszában nem igaz az idézett részlet.

2017. okt. 22. 14:06
 62/113 anonim ***** válasza:
0%

"Csak hogy Allah párba teremtett mindent. Ami viszont valamiért mégsem igaz, hiába tagadod."

Bizonyíték? Mert eddig azt nem láttam tőled.

"Nem, a valóságban mindkét szövet fokozatosan alakul ki. Mivel a Korán sorrendet ír, ezért téves, hiába tagadod."

Még mindig nem írtad le milyen izom alakul ki egy 5 hetes embrióban. Ha elolvasod a cikket amit küldtem láthatod, azt írja a gerincvelő már az első pár hétben kialakul.

"Mutattam többet is, ahol mind kizárólag a spermiumból származtatja az embert. Márpedig abból egyszerűen nem lesz ember."

Meg azt is leírja hogy az anyaméhben fejlődik ki a magzat, szóval ez nem igaz. Ez kb olyan mintha azt mondanám lisztből lesz a kenyér és erre rávágnád hogy ez tévedés.

"Ezzel is próbálkoztál már korábban, akkor is külön leírtam, hogy nem a Bibliáról állítottam, hogy logikus. Se a szövegértelmezés nem megy, se a memóriád nem működik, vagy újabb átlátszó hazugság? "

Te tényleg betegesen megszállott vagy. Ott van hogy mit állítottál. Attól hogy másnak adod ki magad és így fényezed a kereszténységet a te vallásod nem lesz igazabb. Ez csak azt bizonyítja hogy érvekkel nem tudod alátámasztani amit állítasz és szerintem más keresztények is szánalmát És attól sem lesz igazabb a vallásod ha hazugságokat állítasz az iszlámról.

2017. okt. 22. 20:12
 63/113 anonim ***** válasza:
50%

"Micsoda véletlen, pont nekem nem is mertél válaszolni!"

Akkor folytasd a színészkedést :)

Ez ugye a te kérdésed:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2017. okt. 22. 20:16
 64/113 anonim ***** válasza:
0%

"Igazándiból lényegtelen. Semmi nem alakul csonttá a húsból."

Azt vedd számításba hogy a Korán nem csak a 21. századi emberekhez szól hanem mondjuk az ezer éve élt egyszerű emberekhez is így nyilván úgy van megfogalmazva hogy számukra is érthető legyen. Ha megnézed a cikket amiket linkeltem, a magzat kezdetben valóban olyan mint egy kis húsdarab de nem azt írja hogy az egész úgy ahogy van csonttá alakul.

"Én sem ezt írtam, vagy te látsz ilyet?

Sok élőlényre egyszerűen szólva az életük semelyik szakaszában nem igaz az idézett részlet."

Miért nem? A 77%-os eddig olyan állatokat hozott példaként amelyeknél megtalálható mindkét nem, vagy simán lehetséges hogy korábban megtalálható volt.

2017. okt. 22. 20:28
 65/113 anonim ***** válasza:
100%

Értem én hogy nem csak a ma emberéhez szól, de egyszerűen nincs igazságtartalma egy olyan kijelentésnek, hogy a vérből hús lesz, a húsból meg csont. Ez nem valami egyszerű megfogalmazás amit anno is megérthettek, ez simán csak nem igaz, érted?

Teljesen nem olvastam vissza, úgyhogy bocsi ha véletlen ismételnék, de például a kerekesférgek egy teljes rendszertani osztálya csupán egynemű, aszexuális úton szaporodó fajokat tartalmaz.

[link]

2017. okt. 22. 21:56
 66/113 anonim ***** válasza:

"Ez ugye a te kérdésed"

Nem egészen, bár hasonló témában beégtél már ellenem is. Bár ahogy látom, ott is felmosták veled a padlót :D

2017. okt. 23. 06:46
 67/113 anonim ***** válasza:
50%

A Koránt nem Isten ihlette. A Korán Isten szava, amelyet Mohammed prófétának küldött le Gábriel angyal közvetítésével. Ez azt jelenti hogy Mohamed nem saját szavaival fogalmazta meg az üznetet hanem szó szerint továbbította azt az embereknek.

Végigolvastam a válaszokat. Ahogy látom a leginkább vitatott vers a páros termtés kérdése.

Mindent párosával teremtettünk. Talán hallgattok az intő szóra. (Az-Zariyat 49)

Korábban ezt valóban úgy értelmezték hogy élőlényekre vonatkozik mert evidens volt. Úgy tudták minden élő két nemmel rendelkezik. Megnézetem hogy ma a muszlim vallástudósok mit írnak erről. Úgy gondolják, ez a vers az atomokról szól. Nem régóta tudjuk hogy a részecskének van egy megfelelő antirészecske párja. Mivel a vers úgy szól hogy minden párosával lett teremtve és nem teszi hozzá hogy élőlény, szerintem is ez lehet a helytálló értelmezés.

Az aszexuális szaporodáshoz még hozzátennék valamit mert sokan erre hivatkoznak. Ez nagy hártánnyal jár az adott faj számára mert az utód genetikailag megegyezik a szülővel, a káros mutációk pedig könnyebben előjönnek, mivel nincs másik fél ami kijavítaná ezeket. Azok a többsejtűek amiknél ez előfordul, kényszerből válsaztották ezt a megoldást.

A többi vitatott versben nem látok semmit ami különösebb magyarázatra szorulna. Az embrió fejlődésvel kapcsolatos versekket még anatómiával foglalkozó professzorok is vizsgálták. Az alábbi könyv nem tudom hogy elérhetőe magyrul de akit érdekel utánanézhet:

[link]

Találtam egy viedót is:

https://www.youtube.com/watch?v=J_Dllu42eEA

2017. okt. 23. 12:16
 68/113 anonim ***** válasza:
50%

"Nem egészen, bár hasonló témában beégtél már ellenem is."

Megmutatnád melyik kérdésnél égtem be ellned? :) Akkor is ateistának adtad ki magad vagy kereszténynek?

2017. okt. 23. 19:58
 69/113 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy gondolják, ez a vers az atomokról szól."

Egyre érdekesebb. Az atomok milyen tekintetben lettek párosan teremtve? Még annyira sem alkalmazható ez a tézis, mint az élőlényekre vonatkoztatva.

2017. okt. 23. 20:20
 70/113 anonim ***** válasza:
50%

"Értem én hogy nem csak a ma emberéhez szól, de egyszerűen nincs igazságtartalma egy olyan kijelentésnek, hogy a vérből hús lesz, a húsból meg csont. Ez nem valami egyszerű megfogalmazás amit anno is megérthettek, ez simán csak nem igaz, érted?"

Ahogy korábban is írtam, amit vérrögnek fordítottak az igazából "függő dolog" elsődleges fordításban, ami az embrió felfüggeszkedésére utal az anyaméhben. Szóval nem szó szerint vér alakul hússá.

A csontképződés folyamata pedig a következőképpen történik:

[link]

Ha végigolvasod, lényegében arról van szó hogy egyes sejtek megváltoznak a magzatban:

"A paraxiális mezoderma a velőcső két oldalán szöveti blokkok (ún. szomitomerek és szomiták) sorozatából áll. E szöveti blokkok középső, hasi oldali részeinek sejtjei, illetve egyéb mezodermális eredetű sejtek megváltoznak, és a 4. hét vége felé laza szerkezetű embrionális kötőszövetet, mezenchimát alakítanak ki. A mezenchimasejtek osztódásaik során elvándorolnak eredeti helyükről, változnak, fejlődnek."

Igy alakulnak ki a csontképző sejtek, vagyis ha így értelmezzük hogy a húsból csont lesz, akkor már nagyon is igaz.

2017. okt. 23. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!