Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Koránt is Isten ihlette,...

A Koránt is Isten ihlette, mint a Bibliát?

Figyelt kérdés
2017. okt. 18. 22:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/113 anonim ***** válasza:
100%

Rendben elhiszem. Hol tekinthetem meg, olvashatok bele abba a Koránba, amit már Mohamed halála előtt megírtak és összeállítottak?

Mert amelyikről én hallottam, mint legkorábbi, is már halála utáni.

2017. okt. 19. 12:10
 22/113 anonim ***** válasza:
83%

"Ez ugyanolyan nevetséges magyarázat mint az előző. "

Tényleg nevetséges... lenne, csak épp a kereszténység sosem állított ilyet, hogy Isten szándékosan hibás információt közölt bárkivel is.

"A Koránban nincsenek tudományos tévedések."

Á, dehogy... mennyit szeretnél? 10-et, 20-at, 100-at?

51:49 azt írja, hogy Allah minden életet párban teremtett, ehhez képest rengeteg életforma szaporodik aszexuálisan, nemek nélkül, sőt, olyan is előfordul hogy kettőnél több nem van.

23:14 szerint a csont előbb lesz, mint a hús, holott ez éppen fordítva történik.

16:4, 36:77, 76:2 mind azt írja, hogy az ember hímivarsejtekből származik. Az író nyilván nem sokat tudott akkoriban arról, hogy egy spermium csupán haploid génállományt tartalmaz, és önmagában sosem lesz belőle ember.

2017. okt. 19. 12:11
 23/113 anonim ***** válasza:
0%

"Rendben elhiszem. Hol tekinthetem meg, olvashatok bele abba a Koránba, amit már Mohamed halála előtt megírtak és összeállítottak?

Mert amelyikről én hallottam, mint legkorábbi, is már halála utáni."

Mohamed próféta idejében leírták de nem volt könyv formájában meg. Halálát követően állitották össze és tudjuk kik és hogyan tették, ezt olvashatod ma is.

2017. okt. 19. 13:07
 24/113 anonim ***** válasza:
100%

"Mohamed próféta idejében leírták de nem volt könyv formájában meg. Halálát követően állitották össze és tudjuk kik és hogyan tették, ezt olvashatod ma is."

Értem, újfent hiszek neked.

Akkor hol olvashatom el mind az összes Mohamed élete során leírt részt, amik együtt valóban kiadják az egész Koránt maradéktalanul?

Természetesen nem fontos élőben látnom, fényképet is linkelhetsz.

2017. okt. 19. 13:18
 25/113 anonim ***** válasza:
0%

"Tényleg nevetséges... lenne, csak épp a kereszténység sosem állított ilyet, hogy Isten szándékosan hibás információt közölt bárkivel is."

Egyes keresztények ezt állítják. Amúgy a te változatod szerint is Isten szándékosan hibás információt közölt, hiszen az apostolokat a szentszellem szállta meg és így írták le a Bibliát. A szentszellem meg keresztények szerint Isten. Szóval bárhogy nézzük sehogy sincs rendben.

"51:49 azt írja, hogy Allah minden életet párban teremtett, ehhez képest rengeteg életforma szaporodik aszexuálisan, nemek nélkül, sőt, olyan is előfordul hogy kettőnél több nem van."

Nem vagyok a biológia szakértője de szerintem te kevered a fogalmakat. Hímnős élőlényekre gondolsz ami azt jelenti rendelkeznek mindkét nemiszervvel de ettől még van náluk is hím meg nőstény mint nem. Tehát nincs hiba. Az milyen állat aminek kettőnél több neme van szerinted? :) Tudsz mutatni példát?

"23:14 szerint a csont előbb lesz, mint a hús, holott ez éppen fordítva történik."

Ha elolvasod a verset láthatod hogy nem ezt írja.Először vérrögöt ír, majd húsdarabot, utána csontot majd újra húst. A csontozat már a korai szakaszban kialakul de sok más szerv és a végtagok ezt követően szóval ez tudományosan rendben van.

"16:4, 36:77, 76:2 mind azt írja, hogy az ember hímivarsejtekből származik. Az író nyilván nem sokat tudott akkoriban arról, hogy egy spermium csupán haploid génállományt tartalmaz, és önmagában sosem lesz belőle ember."

Nem azt írja hogy csak abból. Az embrió fejlődése is ott van az anyaméhben, szóval megint csak tévedsz. Csak el kellene olvasni pontosan minden verset.

2017. okt. 19. 13:22
 26/113 anonim ***** válasza:
100%

"Egyes keresztények ezt állítják."

Egyes keresztények azt is állítják hogy Jézus nem Isten, de ettől még a Biblia szerint az.

Ha egy vallást akarsz megismerni, ne egyes emberek véleményére alapozz!

"Hímnős élőlényekre gondolsz"

Nem, olyan élőlényekre ahol nincs több nem.

[link]

"ami azt jelenti rendelkeznek mindkét nemiszervvel de ettől még van náluk is hím meg nőstény mint nem."

Éppenséggel a hímnős épp azt jelenti hogy nincs náluk külön hím meg nőstény.

"Az milyen állat aminek kettőnél több neme van szerinted? :) Tudsz mutatni példát?"

Persze. Közismert példák a társas rovarok, ahol vannak fertilis nőstények, hímek, illetve infertilis dolgozók.

Vagy ott az ezüstlazac, aminek gyakorlatilag kétféle hímje van.

"Ha elolvasod a verset láthatod hogy nem ezt írja.Először vérrögöt ír, majd húsdarabot, utána csontot majd újra húst. A csontozat már a korai szakaszban kialakul de sok más szerv és a végtagok ezt követően szóval ez tudományosan rendben van. "

Érdekes, online nem ezt írja, hanem hogy először alakulnak ki a csontok, majd utána borítja be ezeket hús.

"Then We made the sperm-drop into a clinging clot, and We made the clot into a lump [of flesh], and We made [from] the lump, bones, and We covered the bones with flesh"

Szóval nem, nagyon nincs ez rendben tudományosan.

"Nem azt írja hogy csak abból."

Pedig egyetlen vers sem szól a petesejtek szerepéről, minden esetben kizárólag a spermiumot említi, amikor arról beszél, honnan jön az ember.

Azért kíváncsi lennék hogy ilyen "érvet" elfogadna-e valaha bárki is...

Tanárnő kérem, én nem csak annyit tudtam amennyit leírtam, csak hát a többit telepátiával kellett volna kiolvasnia a fejemből, mert attól hogy csak féligazságokat írtam le, én tudtam ám! :D

2017. okt. 19. 13:54
 27/113 anonim ***** válasza:
0%

"Ha egy vallást akarsz megismerni, ne egyes emberek véleményére alapozz!"

Nem erre alapozok. A te magyarázatod úgyanúgy képtelenség és annyira vehető komolyan mint hogy Isten szándékosan adott téves információkat. Egyik rosszabb mint a másik.

"Nem, olyan élőlényekre ahol nincs több nem."

Ez a szűznemzés de ott is van több nem.

"Éppenséggel a hímnős épp azt jelenti hogy nincs náluk külön hím meg nőstény. "

Azt jelenti rendelkezik mindkét nemi szervvel, tehát a két nem itt is megvan.

"Persze. Közismert példák a társas rovarok, ahol vannak fertilis nőstények, hímek, illetve infertilis dolgozók.

Vagy ott az ezüstlazac, aminek gyakorlatilag kétféle hímje van."

De mi a harmadik nem? Te ezt állítottad. Az nem harmadik nem hogy képtelenek a szaporodásra.

"Érdekes, online nem ezt írja, hanem hogy először alakulnak ki a csontok, majd utána borítja be ezeket"

Magyar fordításban ezt találhatod online:

Ezután a spermacseppet vérröggé formáztuk, a vérrögöt pedig húsdarabbá, a húsdarabot pedig csontokká formáztuk. A csontokat pedig fölruháztuk hússal.

Tehát először húsdarabot ír, utána csontot.

"Pedig egyetlen vers sem szól a petesejtek szerepéről, minden esetben kizárólag a spermiumot említi, amikor arról beszél, honnan jön az ember. "

Pontosan leírja az embrionális fejlődést, ez szerintem eléggé tudományos. Ennyi erővel akkor bármire rábökhetnél hogy ez miért nincs benne.

"Tanárnő kérem, én nem csak annyit tudtam amennyit leírtam, csak hát a többit telepátiával kellett volna kiolvasnia a fejemből, mert attól hogy csak féligazságokat írtam le, én tudtam ám"

Látszik hogy sosem olvastad a Koránt. Ezek a versek nem részletes definíciók. Neked kell tanulmányoznod és utánanézned, ezt írja a Korán.

(41/53) És megmutatjuk nekik a jeleinket a Föld tájain és saját magukban, hogy nyilvánvaló legyen a számukra, hogy ez [a Korán] az Igazság.

(9/11) És Mi megmagyarázzuk a jeleket az olyan népnek amely tudással bír.

(8/22) Allah-nál a legrosszabb élőlények a süketek és némák, akik nem élnek az eszükkel.

(67/3-4) Nem látsz semmilyen hibát a Kegyelmes teremtésében. Nézd hát meg újra: látsz-e bármilyen hiányosságot. Aztán nézd meg újra. A tekinteted szégyenülten és fáradtan fog visszatérni hozzád.

2017. okt. 19. 14:35
 28/113 anonim ***** válasza:
100%

"Ez a szűznemzés de ott is van több nem. "

"Azt jelenti rendelkezik mindkét nemi szervvel, tehát a két nem itt is megvan. "

"De mi a harmadik nem? Te ezt állítottad. Az nem harmadik nem hogy képtelenek a szaporodásra. "

Akkor közelítsük meg máshogy!

Talán vitatható hogy mi számít nemnek és mi nem, de a Korán állítását, miszerint Allah párokat teremtett, mindhárom példa kitűnően cáfolja.

"Tehát először húsdarabot ír, utána csontot. "

És hogy a csontokat utólag borítja be hússal, a magyarban is.

Vagyis még mindig valótlan az állítás.

"Pontosan leírja az embrionális fejlődést, ez szerintem eléggé tudományos. Ennyi erővel akkor bármire rábökhetnél hogy ez miért nincs benne. "

Nem az a gond hogy valami nincs benne. Hanem az, ami benne van, de csak féligazságként.

"Az ember a spermiumból születik", ezt akárhogy magyarázod, egyszerűen nem igaz.

2017. okt. 19. 14:40
 29/113 anonim ***** válasza:
0%

"Talán vitatható hogy mi számít nemnek és mi nem, de a Korán állítását, miszerint Allah párokat teremtett, mindhárom példa kitűnően cáfolja."

Ha nem vagy otthon a témában ne állíts tényként valótlan dolgokat. Ráadásul amit kifogásolsz egysejtű élőlények.

"És hogy a csontokat utólag borítja be hússal, a magyarban is. Vagyis még mindig valótlan az állítás. "

Az angolt nem érte de a magyart sem?

"a vérrögöt pedig húsdarabbá, a húsdarabot pedig csontokká formáztuk. A csontokat pedig fölruháztuk hússal. "

Akkor lenne igazad ha azt írná hogy a vérrögöt csonttá formázta, de nem ez áll ott.

"Nem az a gond hogy valami nincs benne. Hanem az, ami benne van, de csak féligazságként.

"Az ember a spermiumból születik", ezt akárhogy magyarázod, egyszerűen nem igaz."

Hát miből? Nem kell hozzá spermium? Szerintem kell, az igazság egészét pedig neked kell kiderítened. Ezt írja a Korán.

Arra amúgy még mindig nem válaszoltál hogy a Biblia írói hogy követhettek el annyi hibát ha megszállta őket szentszellem, aki ugye szerintetek Isten. Szóval hogy van ez az isteni ihletettség?

2017. okt. 19. 15:30
 30/113 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem vagy otthon a témában ne állíts tényként valótlan dolgokat. Ráadásul amit kifogásolsz egysejtű élőlények"

Ne tereld a témát. Rengeteg állatfaj szaporodása, életmódja nem a páros felálláson alapul. Tehát a Korán téves állítást fogalmazott meg. Ennyi!

"A csontokat pedig fölruháztuk hússal."

Ha nekem nem hiszel, kérdezz meg erről egy orvost vagy embriológust, ez egyszerűen hülyeség, bárhogy próbálod csűrni-csavarni!

"Hát miből? Nem kell hozzá spermium?"

De, kell hozzá, csak az a baj, hogy más is, amiről az író szemmel láthatóan nem tudott. Tehát aligha lehetett egy mindentudó istenség.

2017. okt. 19. 15:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!