Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Koránt is Isten ihlette,...

A Koránt is Isten ihlette, mint a Bibliát?

Figyelt kérdés
2017. okt. 18. 22:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/113 anonim ***** válasza:
0%

"Ne tereld a témát. Rengeteg állatfaj szaporodása, életmódja nem a páros felálláson alapul. Tehát a Korán téves állítást fogalmazott meg. Ennyi!"

Akkor mégegyszer a gyengébbek kedvéért. Az általad említett állatok vagy mindkét nemi szervvel rendelkeznek, tehát mindkét nem jelen van, vagy szűznemzéssel szaporodnak ami azt jelenti hogy adott esetben nincs szükség például hímnemű egyedre, de ettől függetlenül a faj rendelkezik hímneműekkel is.

"Ha nekem nem hiszel, kérdezz meg erről egy orvost vagy embriológust, ez egyszerűen hülyeség, bárhogy próbálod csűrni-csavarni!"

Neked nem hiszek mert nem objektíven állsz hozzá, de ha rákeresel az embrió fejlődésére, azt fogod látni hogy a csontosodás már az 5-6. héttől elkezdődik, szóval a Koránban olvasható sorrend nagyon is helyes.

"De, kell hozzá, csak az a baj, hogy más is, amiről az író szemmel láthatóan nem tudott. Tehát aligha lehetett egy mindentudó istenség."

Ez aztán logika. A Bibliában sincs benne az ember géntérképének leírása vagy a pitagorasz tétel. A te logikád szerint akkor a Biblia írói erről nem tudtak így nem íródhatott isteni sugallatra.

Látom kerülöd a válaszadást a Bibliával kapcsolatos kérdéseimre. Meg sem próbálsz válaszolni?

2017. okt. 19. 21:19
 32/113 anonim ***** válasza:
26%

"Akkor hol olvashatom el mind az összes Mohamed élete során leírt részt, amik együtt valóban kiadják az egész Koránt maradéktalanul?

Természetesen nem fontos élőben látnom, fényképet is linkelhetsz."

Az alábbi videóban láthatod, de megnézheted élőben is Istambulban a Topkapi múzeumban.

https://www.youtube.com/watch?v=KP3OadWWIvw

2017. okt. 19. 21:42
 33/113 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem a videót, de lehet nem értetted a kérdést.

A videóban egy könyvet mutattak, ami már Mohamed halála után készült. Én azokra az iratokra vagyok kíváncsi, amit Mohamed életében vetettek papírra vagy bármi másra. Tehát amikor még élt, amit ő diktált le. Nem arra, amit halála után írtak le és rendeztek össze.

2017. okt. 19. 22:09
 34/113 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor mégegyszer a gyengébbek kedvéért."

Akkor egyszerűen, a Korán szerint Allah párba teremtette az élőlényeket.

A valóságban sokszor nem így van, mint arra több példát is hoztam.

Konklúzió: a Korán állítása téves.

"Neked nem hiszek mert nem objektíven állsz hozzá"

Ezért ajánlottam hogy kérdezz meg egy szakembert, mert szemmel láthatóan nagyon nem vagy képben a témában!

"Ez aztán logika. A Bibliában sincs benne az ember géntérképének leírása vagy a pitagorasz tétel. A te logikád szerint akkor a Biblia írói erről nem tudtak így nem íródhatott isteni sugallatra"

A hasonlatodnak akkor lenne értelme, ha mondjuk a Bibliában benne lenne a pitagorasz tételből annyi, hogy b^2 = c^2. Ez egy hasonló féligazság lenne, mint amit a Korán tartalmaz, és ami hiányos tudásra utal.

"Látom kerülöd a válaszadást a Bibliával kapcsolatos kérdéseimre. Meg sem próbálsz válaszolni?"

Nem, bocsi, nem vagyok keresztény, így nem tudnék rá érdemben válaszolni. Csupán vitáztam is, beszélgettem is már mind keresztényekkel, mind muszlimokkal, és a keresztények részéről logikus magyarázatnak tűnt a Biblia tévedéseire hogy isteni sugallatra, de emberek írták. A Koránnak ellenben nincs meg ez az előnye, ez esetben egyetlen hiba is azonnal cáfolja az isteni ihletettséget.

2017. okt. 20. 00:45
 35/113 anonim ***** válasza:
49%

"A videóban egy könyvet mutattak, ami már Mohamed halála után készült. Én azokra az iratokra vagyok kíváncsi, amit Mohamed életében vetettek papírra vagy bármi másra."

Azok nem maradtak fent, de amit látsz nem sokkal Mohamed próféta utáni, és ismerjük a keletkezés körülményeit.

2017. okt. 20. 12:00
 36/113 anonim ***** válasza:
33%

"Nem, bocsi, nem vagyok keresztény, így nem tudnék rá érdemben válaszolni. Csupán vitáztam is, beszélgettem is már mind keresztényekkel, mind muszlimokkal, és a keresztények részéről logikus magyarázatnak tűnt a Biblia tévedéseire hogy isteni sugallatra, de emberek írták."

77%-os, szerintem korábban már összefutottunk ezen az oldalon. Te vagy az a keresztény aki ateistának adja ki magát és így fényezi a keresztény vallást :) Már akkor is mondtam neked hogy szánalmas amit csinálsz. Egy atesita sem mondja a Bibliára hogy logikus. Főleg nem arra hogy isteni sugallatra irt könyvben hibák vannak.

"A valóságban sokszor nem így van, mint arra több példát is hoztam."

A példáid nem jók, nem cáfolják meg a Korán verset.

"Ezért ajánlottam hogy kérdezz meg egy szakembert, mert szemmel láthatóan nagyon nem vagy képben a témában! "

Lehet de te te még annyira sem vagy képben mint én. Olvasd el hogyan fejlődik az embrió:

[link]

Eszerint már az 5. héten megkezdődik a csontosodás vagyis helyes a Koránban olvasható sorrend.

"A hasonlatodnak akkor lenne értelme, ha mondjuk a Bibliában benne lenne a pitagorasz tételből annyi, hogy b^2 = c^2. Ez egy hasonló féligazság lenne,"

A Biblia is tele van természeti jelenségekkel, élőlényekkel, de sokszor csak röviden említi. Ha a Korán esetében hiányolod a teljes folyamatot, de a Bibliában nem, akkor ott bizony felmerül a gyanú hogy te bizony keresztény vagy és az van amit az elején írtam.

2017. okt. 20. 12:09
 37/113 anonim ***** válasza:
100%

"77%-os, szerintem korábban már összefutottunk ezen az oldalon. "

Hát arra emlékeznék...

"Egy atesita sem mondja a Bibliára hogy logikus."

Nem is a Bibliára mondtam hogy logikus. Szövegértelmezési nehézségek?

"A példáid nem jók, nem cáfolják meg a Korán verset."

Maradt a vak tagadás...

A Korán állításával ellentétben rengeteg élőlény esetében egyszerűen nem létezik a páros felállás. A tények sajnos makacs dolgok.

"Lehet de te te még annyira sem vagy képben mint én."

Mondom, kérdezz meg egy szakembert!

A Korán szerint a csontokat utólag borítja be a hús, ez hülyeség, bárhogy próbáld magyarázni.

"A Biblia is tele van természeti jelenségekkel, élőlényekkel, de sokszor csak röviden említi. "

Röviden említeni valamit egy dolog. Egy jelenség feléről egyszerűen elfeledkezni több alkalommal egymás után viszont nyilvánvaló tudatlanság.

2017. okt. 20. 12:24
 38/113 anonim ***** válasza:
0%

"Nem is a Bibliára mondtam hogy logikus. Szövegértelmezési nehézségek?"

Neked az logikus hogy a Biblia íróit megszállja a szentlélek, aki keresztények szerint Isten, és így mindenféle hülyeséget írnak le?

"A Korán állításával ellentétben rengeteg élőlény esetében egyszerűen nem létezik a páros felállás. A tények sajnos makacs dolgok."

Létezik, csak a szaporodáshoz nem feltétlenül szükséges mindkét nem. Ezek a tények.

"Mondom, kérdezz meg egy szakembert!

A Korán szerint a csontokat utólag borítja be a hús, ez hülyeség, bárhogy próbáld magyarázni."

Belinkeltem egy oldalt ami lépésről lépésre leirja a magzat fejlődését. Végigolvastad? Vagy szerinted azt is muszlimok írták? :)

"Röviden említeni valamit egy dolog. Egy jelenség feléről egyszerűen elfeledkezni több alkalommal egymás után viszont nyilvánvaló tudatlanság."

A Bibliában sem találsz teljes folyamatleírásokat vagy definiciókat. Arról nem is beszélve hogy hatalmas baklövéseket tartalmaz.

Egyre inkább biztos vagyok benne hogy te vagy az aki keresztényként ateistának adja ki magát. Volt egy másik fiókod Gabriel néven. Igaz? :)

2017. okt. 20. 12:38
 39/113 anonim ***** válasza:
95%

"Neked az logikus hogy a Biblia íróit megszállja a szentlélek, aki keresztények szerint Isten, és így mindenféle hülyeséget írnak le? "

Nekem, nekem az volt logikus hogy egy ember véthet hibát, egy isten nem.

"Létezik, csak a szaporodáshoz nem feltétlenül szükséges mindkét nem. "

Te felfogtad egyáltalán hogy van ahol nincs is két nem?

"Belinkeltem egy oldalt ami lépésről lépésre leirja a magzat fejlődését"

És az az oldal sem írja, hogy a csontosodás befejeződése után kezdenének kialakuli az izmok.

"A Bibliában sem találsz teljes folyamatleírásokat vagy definiciókat"

Látom nagyon erőlködsz hogy eltereld a témát. Akkor megfogalmazom neked egyszerűen: Amit a Korán ír, nem egy tömör leírás vagy hasonló, hanem egy hibás féligazság. Vagyis téves.

2017. okt. 20. 12:46
 40/113 anonim ***** válasza:
93%

"Azok nem maradtak fent, de amit látsz nem sokkal Mohamed próféta utáni, és ismerjük a keletkezés körülményeit."

Értem, szóval nincsenek meg az eredeti iratok, csak egy Mohamed halála után készült könyv. Nagyon ismerős, a Bibliánál nem pont ugyan ez van? Csak az eltelt évek száma több.

2017. okt. 20. 12:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!