A Koránt is Isten ihlette, mint a Bibliát?
"Nekem, nekem az volt logikus hogy egy ember véthet hibát, egy isten nem."
Akkor megkérdezem újra. Keresztény nézet szerint a Biblia íróit megszállja a szentlélek, aki keresztények szerint Isten, és így írnak le mindenféle butaságot. Tehát nem egyszerű emberek írják hanem isteni megszállottság alatt lévő emberek. Szóval ez neked logikus?
"Te felfogtad egyáltalán hogy van ahol nincs is két nem?"
Igen, nagyrészt egysejtűeknél. Bár nem hiszem hogy te felfogtad mert szerinted még harmadik nem is létezik.
"És az az oldal sem írja, hogy a csontosodás befejeződése után kezdenének kialakuli az izmok."
Hát szerinted mikor alakulnak ki? Ha a csontosodás az ötödik héten kezdődik, a hátralévő 35 hétben mi történik? :)
"Látom nagyon erőlködsz hogy eltereld a témát. Akkor megfogalmazom neked egyszerűen: Amit a Korán ír, nem egy tömör leírás vagy hasonló, hanem egy hibás féligazság. Vagyis téves."
Féligazság hogy lehet hibás? Attól hogy egyes részleteket nem ír le, még nem hibás. Amúgy meg leírja a magzat fejlődését is. Ahogy korábban is jeleztem a Korán nem biológiakönyv. A részleteket neked kell kiderítened.
Tudom hogy nem vagy ateista. Fanatikus keresztény vagy, csak ateistának adod ki magad, és úgy próbálod beállítani mintha a keresztény vallás logikus lenne az ateistáknak. Megtaláltam a korábbi topikot. Gabrielnek nevezted magad, de törölted magad.
A hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát :) Szánalmas vagy.
"Értem, szóval nincsenek meg az eredeti iratok, csak egy Mohamed halála után készült könyv. Nagyon ismerős, a Bibliánál nem pont ugyan ez van? Csak az eltelt évek száma több."
Én azért látok egy kis különbséget. A Korán esetében röviddel Mohamed próféta halála után összeállították könyv formájába, amit ma is láthatunk, míg a Biblia esetében többszáz évről beszélünk. Továbbá a Korán esetében nincs sem jel ami arra utalna hogy hamistás történt és soha nem is volt vita tárgya a Korán hitelessége. Bibliából viszont számtalan változat van. Az egyes irányzatok eltérő könyveket tekintenek hitelesnek és van még egy rakás evangélium amit nem válogattak be. Plusz az Újszövetség görög nyelven marad meg, ami nem Jézus anyanyelve. Lehet nem is beszélte ezt a nyelvet és az apostolok sem. Szóval ég és föld a különbség.
"Akkor megkérdezem újra. Keresztény nézet szerint a Biblia íróit megszállja a szentlélek, aki keresztények szerint Isten, és így írnak le mindenféle butaságot. Tehát nem egyszerű emberek írják hanem isteni megszállottság alatt lévő emberek. Szóval ez neked logikus?"
Mint mondtam, a keresztény ismerőseimtől nem ezt hallottam, egyikük sem úgy gondolja, hogy a Biblia valami szó szerint lediktált szöveg lenne.
"Igen, nagyrészt egysejtűeknél."
Eddig állatokról beszéltünk, szóval újfent mellébeszélés.
De tessék, konkrét példa, gyakorlatilag nem léteznek hímek ennél a gyíkfajnál.
"Bár nem hiszem hogy te felfogtad mert szerinted még harmadik nem is létezik."
Nem csak szerintem. Csupán annak függvénye, hogyan definiáljuk a nemet. Ha szaporodás alapján, akkor bizony a hangyáknál, méheknél a dolgozó kaszt külön nemnek számít. Ha az ivari dimorfizmus alapján, akkor a hímnősek egy nemnek számítanak. Ha a kromoszómák alapján, akkor számolj utána, vajon a kacsacsőrű emlős a 10 ivari kromoszómájával hány lehetséges nemmel képviselteti magát!
Ha az alaptalan okoskodást mellőzve utána is olvasnál annak, amiről beszélsz (ha már ilyen szemmel láthatóan tudatlan vagy a témában), talán nem égetnéd magad ennyire a hozzászólásaiddal. De a valóságban a nemek meghatározása közel sem annyira egyértelmű.
Mellesleg pedig ez a tény szintúgy cáfolja a Korán szóban forgó állítását a párokkal kapcsolatban.
"Hát szerinted mikor alakulnak ki?"
Folyamatosan az embrionális fejlődés során.
Lehet hogy ajánlanák egy nyelvtantanárt is neked, mert úgy veszem észre, a probléma onnan ered, hogy nem sikerül értelmezned, mit jelent az a "csontokat beborítja hússal" rész!
"Féligazság hogy lehet hibás?"
Mondjuk úgy hogy a fele hiányzik. Ember, súlyos eset vagy, hogy lehet ilyet kérdezni?
"Tudom hogy nem vagy ateista."
Nem is mondtam hogy ateista vagyok. Csak annyit hogy nem keresztény.
Ha esetleg befejeznéd hogy magadnak próbálsz egy sosem létező mesevilágot kreálni, és megpróbálnád értelmezni is, amit leírok, jóval előrébb tartanánk!
77 és 73%-os, hagyjátok! Fanatikus muszlim, ráadásul tudatlan és paranoid is. Én is vitáztam már vele, természetesen veszített, de még véletlen se ismerte el, pontosan ugyanezt kezdte mint itt is. Nem tudom ki ez a Gabriel, akitől ilyen fóbiája lett, de engem is egyből elkezdett ezzel gyanúsítgatni, és egy értelmes válaszra sem tellett tőle, csak mellébeszélésre, abban a pillanatban ahogy kifogyott az érvekből.
Szóval felesleges sziszifuszi munka, akinek egy csepp esze is van, az úgyis látja az eddigi kínlódása alapján is hogy egy szavát sem lehet komolyan venni!
"Szóval felesleges sziszifuszi munka, akinek egy csepp esze is van, az úgyis látja az eddigi kínlódása alapján is hogy egy szavát sem lehet komolyan venni!"
Igen, feltűnt hogy rá nem hatnak az észérvek, és a logikával is hadilábon áll, de mások akik erre járnak és olvasnak minket, hátha tanulnak egy-két érdekességet.
Egyébként köszönöm a figyelmeztetést!
NEM!
Isten Lelke nem ihlet,egymással ellentétes dolgokat.(Egy forrásból nem jöhet édes víz,és keserű víz.)
"Mint mondtam, a keresztény ismerőseimtől nem ezt hallottam, egyikük sem úgy gondolja, hogy a Biblia valami szó szerint lediktált szöveg lenne."
Mi az hogy hallottad? Tudod vagy sem? Nem tudod mit jelenet de szerinted logikus? :)
"Eddig állatokról beszéltünk, szóval újfent mellébeszélés.
De tessék, konkrét példa, gyakorlatilag nem léteznek hímek ennél a gyíkfajnál."
Nem léteznek hímek vagy csak nagyon kevés? Esetleg korábban létezett de a faj úgy fejlődött hogy idővel eltűntek.
"Nem csak szerintem. Csupán annak függvénye, hogyan definiáljuk a nemet. Ha szaporodás alapján, akkor bizony a hangyáknál, méheknél a dolgozó kaszt külön nemnek számít."
Hát nem. Hímek és nőstények csak nem tudnak szaporodni. Ettől még nem számít külön nemnek. Konkrétan hülyeséget állítasz. Ugyanezt csináltad a Biblia esetében is. Képes voltál bibliai vereseket is letagadni ha érdeked úgy kívánta.
"Folyamatosan az embrionális fejlődés során.
Lehet hogy ajánlanák egy nyelvtantanárt is neked, mert úgy veszem észre, a probléma onnan ered, hogy nem sikerül értelmezned, mit jelent az a "csontokat beborítja hússal" rész!"
Szintén letagadod a tudományos tényeket. 5 hetes magzat akkora mint egy pénzérme de már elkezdődik a csontosodás viszont izmok még sehol nincsenek.
"Mondjuk úgy hogy a fele hiányzik. Ember, súlyos eset vagy, hogy lehet ilyet kérdezni?"
Ezt ugye nem gondolod komolyan. A magzat fejlődéséről könyveket lehetne írni. Ha benne lenne a Koránban amit mondasz akkor meg mást hiányolnál. Nem akarod hogy igaz legyen, csak ez nem ezen múlik.
"Nem is mondtam hogy ateista vagyok. Csak annyit hogy nem keresztény."
Tehát akkor váltottál? :) Ateistának adtad ki magad, ami nem jött be, most meg más vallásúnak? Megosztod melyik ez a vallás?
"Igen, feltűnt hogy rá nem hatnak az észérvek, és a logikával is hadilábon áll, de mások akik erre járnak és olvasnak minket, hátha tanulnak egy-két érdekességet."
Igen, egy két érdekességet. Például szerinted logikus hogy a Biblia író isteni megszállás alatt butaságokkal írják teli a Bibliát. Ez aztán tényleg logikus. Meg hogy is volt. Mikor a Bibliáról beszélgettünk neked minden logikus volt, de a Koránban meg valahogy semmi sem volt az szerinted.
"Fanatikus muszlim, ráadásul tudatlan és paranoid is. Én is vitáztam már vele, természetesen veszített, de még véletlen se ismerte el, pontosan ugyanezt kezdte mint itt is. Nem tudom ki ez a Gabriel, akitől ilyen fóbiája lett, de engem is egyből elkezdett ezzel gyanúsítgatni, és egy értelmes válaszra sem tellett tőle, csak mellébeszélésre, abban a pillanatban ahogy kifogyott az érvekből."
80%-os, eddig egy hozzászólásod sem volt, csak ez. A kedves 77 %-os aki korábban Gabriel névvel volt fent, szokása hogy mikor nem tud érveket hozni, kommentel egy másik fiókból. Ugyanez a stílus, szóval lehet ez is egy a sok fiók közül amit használ. Te mi vagy? Buddhista aki szerint a keresztény vallás nagyon logikus? :)
Az hogy keresztényként védi valaki a vallását oké. Hogy más vallásúakkal vitázik elmegy, de hogy ateistának vagy más vallásúnak adja ki magát és így fényezi a keresztény vallást, már szánalmas.
Húha, ez aztán komoly szellemi sötétség...
Inkább egyszerűsítek.
1. A Korán szerint Allah párba teremtette az élőlényeket. Keress egy definíciót a nemre, amelyiket csak akarod, írd le nekünk ide, én pedig hozni fogok egy példafajt ami a te definíciód alapján cáfolja a Korán állítását!
2. A Korán szerint a csontok kialakulása után borítja majd be őket bármiféle izom. Az eddigi megnyilvánulásaid alapján élek a gyanúperrel, hogy annyi gerinc úgyse lesz benned, hogy tényleg megkérdezz erről valakit, úgyhogy ha gondolod, feltehetünk egy kérdést erről a tudomány rovatban, ott azért akadnak olyanok akik bioszt vagy egészségügyi szakot végeztek. Aztán belinkeljük ide a válaszokat.
Be mered vállalni?
3. Te magad hoztad példának a pitagorasz tételt, így maradnék ennél.
a^2 + b^2 = c^2
vagy
a^2 = c^2
Ha a pitagorasz tételről van szó, melyik alapján tűnne úgy hogy az író tudja is, miről beszél?
Természetesen ha nem mersz válaszolni, hanem újabb mellébeszélést kapunk, az is elég beszédes lesz.
"80%-os, eddig egy hozzászólásod sem volt, csak ez. A kedves 77 %-os aki korábban Gabriel névvel volt fent, szokása hogy mikor nem tud érveket hozni, kommentel egy másik fiókból. Ugyanez a stílus, szóval lehet ez is egy a sok fiók közül amit használ. Te mi vagy? Buddhista aki szerint a keresztény vallás nagyon logikus? "
Majd elfelejtettem, csak bemutatkozom, ha már ilyen kíváncsi vagy.
A magam részéről ateista vagyok, és talán kicsit gonosz, de szeretem látni mikor egy fanatikus idióta a saját ostobaságának vermébe esik. Időnként keresztény fanatikusokkal is jól elvitázgatom unaloműzésképp, de ennél a kérdésnél csupán a te fanatizmusod szikrázik, így te lettél a szerencsés, vagy inkább szerencsétlen nyertes. Kíváncsian várom lesz-e mersz benned érdemben válaszolni a felvetéseimre, de mára elteszem magam. Holnap várlak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!