A Koránt is Isten ihlette, mint a Bibliát?
"Húsba csontot ültettünk/ágyaztunk/fektettünk / A csontot hússal vontuk be/körbe "
"Szerintem ezek éppoly érthetőek lennének a középkori parasztok számára is, de a valósághoz azért lényegesen közelebb állnának."
Ezekbe ugyanúgy belekötnének a kedves fanatikus keresztények és négytudású ateisták ráadásul ezek pontatlanabbak is mint a Korán szövege mert ugye csiralemezekből alakulnak ki a csontok tehát helytálló hogy húsból alakul át.
"Elismerem hogy a 66%-os válasza jobb mint az enyém, amire te azzal reagáltál hogy tudományos tényeket letagadtad."
Lol, szövegértés bukta :D Olvasd már újra amit írtam, és tudom, nehéz lehet, de próbáld meg ezúttal értelmezni is a szöveget!
Semmit nem tagadtam le, csupán rámutattam hogy amit kedves 66%-os barátunk megpróbál egy kalap alá venni, hogy így bele tudja magyarázni az értelmezését a Koránba, azt valójában nem lehet egy kalap alá venni, tehát helytelen az értelmezése.
De ha tudsz ellenérvet, hadd halljuk! Az élettani és rendszertani baklövéseid után szeretnél kvantumfizikából is felsülni? :D
"Egy fanatikus kereszténytől ennyi telik."
Lásd kivel van dolgod, kikerestem neked néhány korábbi válaszom a közelmúltból!
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
14., 32., 41., 47. és 56. voltam.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Itt a második válasz az enyém.
Igazán keresztényinek tűnök, nem gondolod? :D
Mesevilágban élsz, ember, hülyeségeket képzelsz be magadnak, és valóságként éled meg az ilyen képzelgéseidet, holott semmi alapjuk nincs. Ez társítva a súlyos fanatizmusoddal és azzal a komoly tudatlanságoddal ami sugárzik a válaszaidból, ahogy közismert tényeket magyarázol félre és tagadsz le, nem túl szerencsés kombó...
Mint éppen most is. Igaz nem nekem írtad, de ez mi? "mert ugye csiralemezekből alakulnak ki a csontok tehát helytálló hogy húsból alakul át"
Azért hogy annyira hülye legyél hogy még a hús szó jelentésével se legyél tisztában, ez már művészet :D
Nem akartam többet válaszolni, de ez már tényleg az arcátlanság netovábbja, ahogy viselkedsz!
A válaszod alapján úgy tűnik, bejött a tippem, és nagyon gyerek lehetsz még, de ez sem mentség arra, hogy csak mert nem akarod elfogadni a valóságot, de érvelni sem tudsz ellene, akkor inkább megpróbálsz belekötni a másikba!
Ha mást nem, legalább a wikipédiát olvasd el a témában, az alapján is egyértelmű kell legyen hogy az embrionális szövetek és az izomszövet, egy darab hús között sem sejt-, sem szövet- sem élettanilag semmi közös nincs. Így előbbit az utóbbival azonosítani vagy tévedés, vagy valótlan állítás, és ha tovább gyerekeskedsz, akkor is az marad. Magamat ismételni éppen azért kell, mert szemmel láthatóan egy ilyen egyszerű állítást sem vagy képes elfogadni.
Sokat kell még tanulnod, és itt most nem csak a biológiai hiányosságaidra gondolok!
Idővel talán neked is benő a fejed lágya, de addig ezzel a stílussal csak saját magad teszed nevetségessé. És ezzel nem megbántani akarlak, sajnálom ha mégis sikerült, de ideje lenne elgondolkoznod, milyen ember is szeretnél lenni! Már csak azért is, mert nyilván szándékodon kívül, de ha azt láttatod másokkal, mint itt, hogy a vallásod tényekkel, érvekkel nem védhető, csupán konok tagadással és arcátlan kötözködéssel, ezzel pont az ellenkezőjét éred el mint amit szeretnél. Mind önmagaddal, mind az iszlámmal szemben.
Gondolkozz el ezen!
Minden jót!
Mintha ovadában lennénk. Kezd teljesen átmenni a dolog személyeskedésbe. Ezen az oldalon gyakran tapasztalom, nem tudom miért. Megpróbálom visszaterelni a normális párbeszéd irányába.
Valaki említette a kenyérsütés példáját. Ha valaki azt mondja lisztből sütött kenyeret, helyes a megfogalmazás vagy sem? Mit gonddoltok? Attól függ. Ha alapból azt feltételezitek hogy az illető soha nem sütött kenyeret és nem is tudja hogy kell, és ebből indultok ki akkor azt gondolhatjátok hogy ez téves mert kell hozzá víz meg só, amit össze kell gyúrni és majd megsütni. Ha viszont tudjuk hogy az illetőnek nem az a célja hogy a kenyérsütés szakszerű folyamatleírását közölje hanem csupán egyszerűen megfogalmazott tajákoztatás ad, akkor nincs semmi gond ezzel a kijelentéssel. A vitatot Korán vers is ehez hasonlít. Mondonam sem kell hogy ti az előbbi csoprtba tartoztok. A keresztények azért mert csak a Bibliát tekintik Isten szavának, az atesiták alapból abból indulnak ki hogy nem lehet Isten sava mert nem létezik.
Egy fontos dolog még nem hangozott el, és lehet ez okozza a félreértést nálatok. A Koránban olvasható természeti jelenségek , élőlények leírásai, biológiai folyamatok mint a magzat fejlődése, nem azt a célt szolgálják hogy az emberek ebből tanulják meg a biológiát, kémiát vagy fizikát. Az ilyen versek mellett gyakran ott van a felszólítás hogy ezt tanulmányozd ! nézz utána ! miért kételkedsz ? és hasonlók. Ezeknek mind nekünk kell utánajárni mert ezek szolgálnak bizonyítékul. Nem is tudom melyik híres tudós mondta, de valahogy úgy hangzott hogy aki belkostol a tudományba ateista lesz, de aki beleássa magát az Istenhívő. Ha így közelítitek meg, szeritem egészen máskép fogjátok látni.
"Semmit nem tagadtam le, csupán rámutattam hogy amit kedves 66%-os barátunk megpróbál egy kalap alá venni, hogy így bele tudja magyarázni az értelmezését a Koránba,"
Pedig a wikipédia az átlag értelmi képességekkel rendelkező embereknek szól általában, de úgy látom neked még ennek megértése is nehézséget okoz, vagy érted csak letagadod. Antirészecske címszó alatt azzal kezdődik hogy minden részecskének van párja. Továbbá nem azt írja hogy a fotonnak nincs, hanem hogy a sajátmaguk antirészecskéi, ami nem ugyanaz.
"Lásd kivel van dolgod, kikerestem neked néhány korábbi válaszom a közelmúltból!"
Ugyanez a stílus és szóhasználat, de igazából mindegy. Ha te voltál ha nem. Az érveid ugyanúgy nem érnek semmit.
"Mint éppen most is. Igaz nem nekem írtad, de ez mi? "mert ugye csiralemezekből alakulnak ki a csontok tehát helytálló hogy húsból alakul át"
Azért hogy annyira hülye legyél hogy még a hús szó jelentésével se legyél tisztában, ez már művészet :D"
Feltettem a kérdést az ateista elvtársadnak de ő nem válaszolt. A középkori egyszerű embernek hogy írnád le mi az a csíralemez, úgy hogy megértse? Szerinted volt rá szavuk? Úgy hogy a mezodermából ered a csontszövet, ami pedig egy embrionális csíralemez? Így? Azért ennyire hülye te sem lehetsz.
Kedvencem mikor ateisták tudománnyal jönnek, de ha kicsit belemegyünk, kiderül hogy közük nincs hozzá. Egy ateistának természetes és magától értetődő hogy az anyag és az energia mindig is létezett, de valamiért minden héten megkérdezik hogy Istent ki teremtette meg hogy létezhet Isten mindig. Ennyit az ateista gondolkodásról.
Saccharomyces
"Ha mást nem, legalább a wikipédiát olvasd el a témában, az alapján is egyértelmű kell legyen hogy az embrionális szövetek és az izomszövet, egy darab hús között sem sejt-, sem szövet- sem élettanilag semmi közös nincs."
Ezek szerint te nem tudod megérteni hogy mi a különbség egy szakszerű definíció és egy egyszerűsített leírás között. Meg ki mondta hogy a felsorolt szövetek közösek? Szerintem nálad szövegértési gondok vannak. Továbbá azt sem vagy képes felfogni hogy a Korán nem csak neked szól hanem 1400 éve mindenkinek és a korábbi időkben nem tudták mi az a sajt, szövet vagy csíralemez, de azt értették hogy hús meg csont. Ráadásul nem is ugyanaz a szó szerepel a versben mert először húst ír aztán meg izmot szóval két különböző szövet.
"először húst ír aztán meg izmot szóval két különböző szövet."
És még van pofád másokról állítani hogy tényeket tagadnak :"D
Nyomás vissza általánosba, ha még a húsról sem tudod, mi az...
"Szerinted volt rá szavuk? Úgy hogy a mezodermából ered a csontszövet, ami pedig egy embrionális csíralemez? Így? "
Nyilván az sokkal ésszerűbb, hogy ha nincs rá szavuk az embereknek, akkor nem elmagyarázom nekik mi az, hanem azt hazudom hogy teljesen más.
Veled súlyos bajok vannak, nemhogy tudományos tényeket tagadsz le, de a saját isteneded gyalázod inkább, minthogy beismerd a valóságot a Korán tévedéseiről, gratula, ekkora öngólt sem láttalak még lőni :D
Már nem tudom melyikőtök írta hogy azért hibás a Korán vers mert csak féligazságot tartalmaz a másik fele hiányzik vagyis hogy csak hímivarsejtekről ír, a női petesejtek hiányoznak. Megtaláltam egy másik versben amiben szerepel mindkettő:
76/2 Mi teremtettük az embert férfi ondócsepp és a női petesejt összevegyülése utáni alakult vérrögből, hogy próbára tegyük őt.
Szóval kiderült hogy benne van. Akkor most mi a következő kifogás? Mi hiányzik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!