Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki találta ki a Szentháromságo...

Ki találta ki a Szentháromságot, és miért?

Figyelt kérdés

#Szentháromság #ki találta ki.
2017. aug. 11. 14:42
 191/219 anonim ***** válasza:
83%

13%-os nagyon sokat gondolkodtam, hogy egyáltalán arra vegyem a fáradtságot, hogy rá nézzek a kérdésre, holott tudtam, hogy TE írtál. De megtettem és arra jutottam, hogy én ezt már neked nagyon régen egyszer elmagyaráztam, és gondolkodtam azon is, hogy vajon ha akkor nem értetted meg, azt amit oda leírtam annó, akkor most mért is értenéd meg? Tehát, belinkelném a válaszomat, amit ennyivel egészítenék ki sajnos a válaszomat azóta törölték, így újra le kell írnom: A bibliában NINCSEN az a szó hogy szentháromság, amivel nagyon szerettek jönni. De ezt mindenki tudja... :D Amit nem tudtok, hogy mindhárom személy és mindhárom Istenként van bemutatva... és itt jön az akkori válaszom: Az Atya is az Isten: 1Péter 1:2; A Fiú is az Isten: János evangéliuma 1:1, 14 és 10:30; Római levél 9:5; Római levél 14:11-12 1János 5:20; A SzentSzellem is az Isten: 1Korintus 3:16; Apostolok cselekedetei 2:1-4; Római levél 8:9;

A Szentszellem valóban SZEMÉLY és az Isten maga:

A Szent Szellem tanít: János evangéliuma 14:26 és 16:13; Efézusi levél 1:17

Az Szent Szellem tud beszélni: Apostolok cselekedeti 13:1-2

A Szent Szellemet megtudom szomorítani: Efézusi levél 4:30

A Szent Szellem gondolkozik: 1Korintus 2:10

A Szent Szellem közbenjár értem és mindenkiért: Római levél 8:26-27

A Szent Szellemnek van saját akarta és döntése is: 1Korintus 12:7-11

És Ő a Vígasztaló is, akit Krisztus megígért: János evangéliuma 14:16,26 és 15:26

ezt mind megtalálod a Bibliában is versek szerint. Ajánlom az újszövetséghez ( ujszov.hu ) a Ószövetségi részhez pedig ( [link] ) weboldalakat. Nem pedig a JW.ORG-t! :)

2018. júl. 9. 19:07
 192/219 anonim ***** válasza:
0%

191."Nagyon sokat gondolkodtam"

Én már nem gondolkodok az irásaidon,addik amig a bibliával nem lehet összeegyeztetni,sőt az ellenkezőét vallod.

Tudva,hogy a háromság mérgezi az Isten szavát,és te a háromságbol idézgetsz,állitva,hogy a bibliából idézel.

Amit a bibliából idézel,az ellenkezőjét érted és magyarázod,félrevezetve olyan embereket akik laikusak az Isten szavára nézve.

Infantilis meséket hozol létre a biblia gyöngyszemeiből,bemutatva magadat,egy hű kereszténynek.

2018. júl. 11. 19:49
 193/219 anonim ***** válasza:
0%

192.Végre egyetértesz velem.

Dicséretes dolog részedről,hogy mellőzöd a hamis háromságot.

2018. júl. 12. 21:35
 194/219 anonim ***** válasza:
0%
Bocs a 191-nek irtam.
2018. júl. 12. 21:36
 195/219 anonim ***** válasza:
100%
13%-os szerintem te félre olvastál valamit. :D Nem azt írtam, hogy tagadom a szentháromságot, épp ellenkezőleg. Épp a bibliával támasztottam alá, hogy benne van, csak a szó, mint: Szentháromság szó nincs benne, de Isten mindhárom megnyílvánulása benne van és el is magyarázza a Biblia mit kire ért. Ezeket írtam le, nem értek veled egyet továbbra sem!
2018. júl. 14. 09:24
 196/219 anonim ***** válasza:
0%

Én azért nem értek veled egyet,hogy Istennek,Jézuson és a szent szellemen kivül több millió megnyilvánulása van.Miért szoritkozna csak a fiáéra és a szent szellemre.

A nevét ha lefordítod "azzá vállok amivé válni akarok".

Igy nincs szüksége csak egy/két megnyilvánulásra,de ellenkezőleg a fiúnak és a szent szellemnek szükségük van az Atya megnyilvánulásaira,ahogy szükségét látja az Atya.

Azt gondoltam megkomolyodtál,de nem,mert az Isten szava helyett az emberek által létrehozott hamis háromságot imádod.

Lehet,hogy Nagy Konstantin leszármazottja vagy.

2018. júl. 14. 12:51
 197/219 anonim ***** válasza:
100%
Már megint ez a szegény Konstantin. Ha már újra felhoztad, haljandó lennél válaszolni a másik kérdésnél nekem, vagy tovább folytatod ezt a szemérmetlen hazudozást Konstantinról?
2018. júl. 14. 14:14
 198/219 anonim ***** válasza:
0%
67%-os,a 196-os bejegyzést a 41%-nak irtam.Te mégis önkéntes prókátor vagy?Ügyvédje a 41%-nak.
2018. júl. 14. 15:09
 199/219 anonim ***** válasza:
100%
Ez esetben esetleg Konstantin ügyvédje lehetnék, de a prókátor te vagy,hiszen a kérdést nem te írtad ki és nem is a kérdésre válaszolsz.
2018. júl. 14. 15:38
 200/219 anonim ***** válasza:
100%

Arról nem is beszélve, hogy amikor a kérdés néhány hétre elül, akkor a füledbe sutyorászó ördög hatására mindig késztetést érzel, hogy e kérdést újra napirendre hozd.

Na akkor ki a provokátor?

2018. júl. 14. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!