Ki találta ki a Szentháromságot, és miért?
120. De mit ir a biblia,mindenütt az Egyedüli Igaz Istenről?
. De hol ir a Szentháromságrol,három istenségről?Idéznél?
Nem a tantétel a mérvadó,hanem a biblia és a Jézus és az apostolok cselekedetei.Ugyanis a tantétel a bibliát magára másolja,holott a bibliát kéne magára öltse.
@121: a Biblia azt írja, amit Isten kijeletett, ebből amit az ember felfogott és a nyelv is alkalmas volt arra, hogy ezt írásban továbbadja.
Szerinted ha valaki elmagyarázta volna egy közönséges televízió működését az ókor vagy a középkor legkiválóbb tudósainak, majd megkérte volna, hogy ezt írásban adják tovább a többieknek, akkor az elkészült írások alapján egy mai mérnök mit szólna hozzá?
123.Ami azt illeti,Örülök,hogy nem osztom a hitemet,fogalmazási stilusomat,a biblián lévő neveltetésemet a tiéddel.
Ugyanis a biblia pontos ismerete és a tisztelete nem függ össze az enyhén szólva a pocsék fogalmazásodnak.
Most már pontosabban jellemezted magad miszerint,ki tanit tégedet és mit.
. Nem rovom fel neked és nem tudok haragudni,inkább számlák.
Még mindig ezen rágódtok? Uyge nem megy az, hogy egymást meggyőzzétek? Elárulom hogy nem is fog sikerülni!
Itt akartok egy közel 2000 éves vitát eldönteni, és ez lehetetlen.
Nem meggyőzni kell egymást, hanem megérteni.
Meg kell értenie mindkét félnek azt, hogy amiben a másik hisz az épp olyannyira biblikus, logikus és szent a számára mint a sajátja.
126.Nem meggyőzni akarjuk egymást mert az lehetetlen,hanem bizonyítékot,hogy hol irja a bibliában,vagy csak hazug belemagyarázás a Szentháromság,mert én nem láttam Sehol.
A csúsztatás és az émberekt való biblia félremagyarázása sérti az Isten szavát és a hatalmának méltoságát.
Aki kereszténynek valja magát az az Isten szavát megvédi,nem pedig önkényes módon Istené teszi magát és átírja a szavát.
Akkor ezzel úgy vagy mint én azzal, hogy Jézus Mihály. SZámomra az csupán belemagyarázás nem látom SEHOL!
;)
128.Tanuld meg a bibliát Isten szemszögéből vizsgálni,ne pedig a hamis tantétel szerint,ami megváltoztatja az egész biblia értelmét,meggyalázva Isten szavát a szerzőivel eggyütt.
Hol ir a biblia három istenségről,a Szentháromságrol.
De ir az Angyalok fejedelméről.
@129: esetleg te is megtanulhatnád. És az sem ártana, ha az itt leírt kommenteket is elolvasnád, mielőtt reagálsz rájuk, különbem ismét úgy járst, hogy olyasmiről vitatkozol, amit senki nem állított, csak a fejedben létezik.
Szóval (lassan írom, hogy megértsd): senki, sem a Biblia, sem az itt kommentelők nem állítanak olyat, hogy három isten lenne. Egy Isten van.
Felfogtad? Ha nem, akkor olvasd el még egyszer. Addig, amíg megérted.
Ha idáig eljutottunk, akkor folytatom: ez az Isten alkotta meg az embert. És annyival felette áll az embernek, ahogy egy teremtő magasan a teremtményei felett van.
Alapvető logikai axióma, hogy az ember nem értheti meg Isten lényegét -egyelőre emberi aggyal még az emberi agy működését sem vagyunk képesek megérteni. Hát még egy olyan entitást, aki az emberi felfogóképesség határait jóval meghaladja?!
A magam részéről elhiszem, hogy ez kissé frusztráló és tökéletesen megértelek, hogy egy jelentősen redukált, az emberi elme korlátaihoz igazított istenképet találsz ki magadnak -de ez NEM az élő Isten.
Ha Isten tényleg ennyire antropomorf, egyszerü és kiszámítható, ahogyan azt a jehovisták is képzelik, akkor meg sem érdemlib hogy Istennek nevezzük.
Az én Istenem ezzel szemben a mindenség teremtője, mindenható és annyival felettem áll, hogy lényének csak azt a kis töredékét érthetem meg, amelyet kinyilatkoztatott az emberi elme korlátainak figyelembevételével. Az én Istenemnek nem okoz nehézséget háro külön személyiségben manifesztálódniab szemben a te torz, természettudományos törvények és a teremtményei fantáziája által szabályozott istenképwddel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!