Ki találta ki a Szentháromságot, és miért?
bocsi nem jó gombot..
...az emberek találták ki, hogy mint jelen esetben is, legyen min/miről beszélgetni/ vitatkozni :-)
Szia ismét
Olvasva a Dániel könyvének 7. fejezetét ismét a te kérdésed jutott eszembe.
Te hogyan látod?
"Dániel az ágyában fekve, és fejében látomások támadtak. Az álmot ekkor leírta, és mindenről beszámolt. 2 Így szólt Dániel:
"9 Néztem, mígnem trónokat állítottak fel, és az Öregkorú leült. Ruhája fehér volt, mint a hó, és fején a haj, mint a tiszta gyapjú, trónja lángoló tűz, annak kerekei pedig égő tűz. 10 Tűzfolyam áradt és jött ki előle. Ezerszer ezren szolgáltak neki, és tízezerszer tízezren álltak előtte. Összeült a Törvényszék, és könyveket nyitottak fel.
13 Néztem tovább az éjszakai látomást, és íme, egy emberfiához hasonló valaki jött az egek felhőivel. Bebocsátást nyert az Öregkorúhoz, és egészen elé vitték. 14 Majd uralkodói hatalmat, méltóságot és királyságot kapott, hogy a népek, nemzetek és nyelvi csoportok mind őt szolgálják. Uralma időtlen időkig tartó uralom, amely nem múlik el, és királysága nem semmisül meg."
Te kit ismertél fel az "Öregkorú" személyében, és ki az "emberfiához hasonló valaki"?
Balinhun
"... hol írja a Biblia azt, hogy Jézus = Mihály arkANGYAL." - keresd meg egyedül a választ, hiszen én bármit írok, úgy sem lesz számodra hiteles:-)
Remélem, a Bibliát annak tekinted. Én is onnan tudom, kicsoda Mihály:-)
Ha tiszta a szíved Isten iránt, neked is értelmet és bölcseséget ad. De ezt kikényszeríteni senki sem tudja Istenből. Ehhez alázatos, engedelmes, szelíd szívre van szükség:-)
KZitus!
Te írtad: "Dániel az ágyában fekve, és fejében látomások támadtak."
Szerinted egy ágyban fekve kapott látomás egyenértékű egy, a helyszínen levő szemtanú által leírt beszámolóval? Egy álom, látomás általában képletes és példáon, képeken keresztül mintegy példabeszédszerűen közöl valamit. Értelmes ember ezeket nem tekinti történelmi leírásnak.
A kérdésedre a válasz egyébként engem is érdekelne: hol ír olyat a Szentírás, hogy Jézus alacsonyabb rangú lett volna az eembernél?
Alex
" Értelmes ember ezeket nem tekinti történelmi leírásnak." - én sem tekintem annak.
Annak tekintem, aminek Isten mondja:2Tim 3:16
"A teljes Írás Istentől ihletett..." - az is amit Dániel látott....azért is, mert ez egy prófétai leírás, és "Prófécia ugyanis soha nem hozatott ember akaratából, hanem Istentől szóltak emberek, amint a szent szellem vezette őket" 2Péter 1:21
Én elhiszem ezt Istennek. És te?
"Te kit ismertél fel az "Öregkorú" személyében, és ki az "emberfiához hasonló valaki"?"
Jézust, a testben lévő Krisztust esetleg, stimmel minden szempontból. :) "Öregkorú" is és Ember fia pedig Jézus. De te mivel magyarázod azt, hogy Jézus nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Ő maga az Isten? Mert a Biblia ezt is írja. :)
@KZitus!
Én annak tekintem, ami: látomásnak; ami metaforákban, képekben közöl olyan igazságokat, amelyet közvetlen megtapasztalással nem lehetne.
Vagy szerinted a próféta felballagott a mennybe, körülnézett és megírta a tapasztalatait?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!