Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki találta ki a Szentháromságo...

Ki találta ki a Szentháromságot, és miért?

Figyelt kérdés

#Szentháromság #ki találta ki.
2017. aug. 11. 14:42
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/219 Alex Fly ***** válasza:

Kedves 9%-os hozzászóló!

Pontosan erről beszéltem: amikor valaki nem képes értelmezni, amit olvas, helyette inkább kitalál valamit, amit fel tud fogni és azt hiszi, ugyanaz a kettő...

Nem a szakácskönyvvel kell jóllakni!

2017. szept. 29. 10:22
 62/219 anonim ***** válasza:
83%
Kedves 9%-os valóban tévedtél, de szerintem részedről ez, a szöveg állítmányának NEM megértése. Mit állít az 51. hozzászóló? Azt állítja, hogy: "Isten nem olyaolyan egyszerű teremtmény, akit egy egyszerű ember képes lehet teljes egészében megérteni." Azaz, Isten nem egy olyan teremtmény akit mi emberek képesek lennénk felfogni, ő az emberi tudat felett áll, mivel Ő nem teremtmény. Mi teremtmények CSAK a teremtett világot vagyunk képesek felfogni, de még azt se teljesen. Mi teremtett lények a teremtettet tudjuk megérteni, a teremtettlent nem. Erre gondolot a kedves 51. hozzászóló társunk. :)
2017. szept. 29. 10:46
 63/219 anonim ***** válasza:
58%

59.Én is már nem egyszer irtam neked,hogy Jézust 18 néven nevezi a biblia."Isten Fia,Jézus,ember fia,Arkangal,erős Isten,Tanácsos,fejedelem stb.

Ti ragaszkodtok csak egyhez és ez azért egyoldalú met csak az egyiket fogadjátok el.

Én elfogadom ugy annak amit ő mond magáról,mert Ő azért kapott testet,hogy az emberekkel kapcsolatott tudjon teremteni és,hogy megváltsa őket.Minden szava Szent,és ezért nem mondok róla se többet sem kevesebbet,csak amit Ő mond.

2017. szept. 29. 18:29
 64/219 anonim ***** válasza:
Kedves 9%-os, Krisztus ezt mondja magáról: "én és az Atya egy vagyunk!" Ha csak azt fogadod el, amit Ő saját magáról mond, akkor ezt is el fogadod. :)
2017. szept. 29. 19:53
 65/219 anonim ***** válasza:

61. Jénis 17:21."Hogy mindnyájan egyek legyenek,mint ahogy te,Atyám,egységben vagy velem,és én egységben vagyok veled,hogy ők is egysében legyenek velünk,hogy elhiggye a világ,hogy te küldtél el engem".

"én és az Atya egy vagyunk"

Most a János 17:21.szerint,Jézus nem csak az Atyával van egységben hanem az övéivel is és az Atya is egységbe van az övéivel.

Na most itt három alany van egységben:Atya,Jézus és az övéi.

Akkor Szerinted mi is nagyon jó helyzetben vagyunk,mert mi is istenek vagyunk.Már mint akik egységben vagyunk velük.

De hol van a Szentszellem ő a negyedik.

Akkor szentnégyesről beszélünk?

2017. szept. 29. 20:36
 66/219 anonim ***** válasza:

61.Végig cinikuskodtad az egész oldalt ami ,nem a keresztényeknek kenyere.

A siquib.irásodból már te is meggyőződhettél, keresztény ember nem tehti ezt.

Az,hogy te troll-kodsz velem,a vitát nem oldottad meg,de a jellemedet,azt igen.

Ugy,hogy egyelőre még a témát offolod is,nem kívánom a szot felváltani,mert én ha félreértettem is az irásodat,legalább annyira félreérthető volt.

2017. szept. 30. 07:13
 67/219 anonim ***** válasza:
9%-os, mond mért nem akarod megérteni azt, ami le van írva? :) Mért forgatod ki tudatosan Krisztus szavát? A Zsidók őt ezért megölni akartàk, mivel magát egyenlővé tette, ahogyan ezt akarták akkor, amikor azt mondta ő az Isten fia. Mért akarod megmagyarázni azt amit nem fogsz tudni? :)
2017. szept. 30. 08:36
 68/219 anonim ***** válasza:

67.Én elfogadtam már régen,hogy a Zsidók ezzel vádolták,mert igy is van.

De ha idézed a bibliából,hogy Ő azt mondta,hogy Isten vagyok Kajafáséknak,akkor elhiszem,sőt akkor bővűlt az ismeretek.

Kérlek idézd.

2017. szept. 30. 11:12
 69/219 anonim ***** válasza:
75%

"De ha idézed a bibliából,hogy Ő azt mondta,hogy Isten vagyok"

Jelenések 22:13

Mi más kell még annak bizonyítására hogy Jézus Isten, minthogy Ő maga állítja magáról mindazt, ami kizárólag Istenre igaz?

2017. szept. 30. 11:20
 70/219 anonim ***** válasza:

69.A zsidók azért ölték meg,hogy egyenlővé/Istené tette magát.

De a kérdesem az volt ,hogy Ő hol mondta a zsidóknak,hogy Isten vagyok.Azt az idézetet kértem.

A jel.22:13.Ő azt mondja "én vagyok az alfa és az Omega.De rajta kivül még van aki alfább ,mint Jézus.Ugyanis Istennek kezdete nincs de Jézus született első-ként igy van kezdete.És a jel.22:1 ban ,nem módja Isten vagyok.

2017. szept. 30. 11:38
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!