Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki találta ki a Szentháromságo...

Ki találta ki a Szentháromságot, és miért?

Figyelt kérdés

#Szentháromság #ki találta ki.
2017. aug. 11. 14:42
 161/219 anonim ***** válasza:
100%

"Ez ismét egy buktató?

. A biblia mind a két formát használja.A szójáték szerint és nylvtanilag is lehet mondani Ő AZ ERŐ VAGY EREJE VAN.

Pld.az a kiejtés értelemszerü nyelvtanilag jobb 'szent lélek ereje'száll meg,mint azt mondanád a 'szent lélek erő'száll meg.Az utobbi sem nyelvtanilag sem irodalmilag nem cseng megfelelően."

Igen, buktató, csak épp a te részedre.

Ugyanis annak, hogy az erő ereje, se nyelvtanilag, se logikailag nincs semmi értelme.

2018. ápr. 30. 14:38
 162/219 anonim ***** válasza:
24%

161.Éngemet az érdekel,hogy hol irja a Szent Biblia,Isten szava a Szentháromságot,a három istenséget:Atya Isten,Fiú Isten,Szentlélek Isten?

Miért esik rosszul egy kérdés,ami feltehetően nem is neked szól?

Ha ugy érzed neked szól ne szégyeld,felelj rá keresztény modon.

Vagy nem vagy keresztény?

Akkor meg a kérdés nem neked szól.

Aki kedvesen nem tárja fel a hitét az nem Jézus követője.Ugyan is Jézus örömmel beszélt az érdeklődőknek.

Akkor van baj amikor valakinek titlolnivaloja van,mert maga sem ismeri mit gyakorol,és igy kinos a magyarázat.

Isten nem örül az ilyen praktikáknak,mert azt üzeni a fia által,hogy "aki e szavakból megront egyet,megrontotta az egészet".

Ahogy látom neked ez ugyis mindegy.

2018. ápr. 30. 19:08
 163/219 Alex Fly ***** válasza:
60%
@163: hány választ akarsz még? Igen, keresztényektől kaptál nem is egy választ. Nem kellene visszaélni a türelmükkel! Jól szórakozol?
2018. ápr. 30. 20:58
 164/219 A kérdező kommentje:

164.Valoban volt csúsztatott válasz de nem a kérdésre.

. Te is most kitértél a kérdés alól.

. Ha volna olyan bibliai ismereted és valóban irná a biblia a fenti kérdésemre a feleletet idézetekkel,akkor szívesen válaszoljál.De mivel nincs miben kapaszkodj,inkább személyeskedsz.

Csak ennyit akartam.Hol írja?Atya Isten,Fiu Isten,Szentlélek Isten.

2018. ápr. 30. 22:35
 165/219 anonim ***** válasza:
60%
Még mindig él a kérdés? Egyébként, ha nem bánjátok se te kérdező se más, akkor mondanám, hogy személyeskedni lehet hogy keresztyén is fog, mikor már teljesen kihúzzátok náluk a gyufát. 2, Addig ne jöjjön senki egy másik embernek azzal, hogy nincs bibliai ismerete, mikor magának a "szemrehányónak" SINCS semmilyen ismerete. :)
2018. ápr. 30. 22:43
 166/219 anonim ***** válasza:
60%
Pszichológiai alapvetés, hogy közösségről csak minimum 3 fő esetén beszélhetünk. Egyébként meg nem tudom milyen egyházhoz tartoztok, mert ha unitáriusok vagytok, akkor érteni vélem, hogy keresitek a valós válaszokat, amit az unitárius egyház tanítása nem adhat meg. El kellene fogadni, hogy van kinyilatkoztatás, amiben hiszünk, már maga a kérdés is egy téves, elfogult feltevést tartalmaz, így nehéz megismerni a valóságot.
2018. máj. 5. 08:48
 167/219 A kérdező kommentje:

41.Kinek a nevében beszélsz?

A biblia ismeret azt jelenti,hogy szent szellem által lett megírva,és az által is lehet kibontani és megérteni,természetesen ha beleolvastál.

De te egyet olvasol,már ha olvasol,és egyebet látsz és mondasz.

Legalább a hamis tantételért 50%-át ami nem a szent szellem által van értelmezve,hanem a te szellemed által,a hamis tantételért.

2018. máj. 8. 11:03
 168/219 anonim ***** válasza:
60%

"41.Kinek a nevében beszélsz?

A biblia ismeret azt jelenti,hogy szent szellem által lett megírva,és az által is lehet kibontani és megérteni,természetesen ha beleolvastál.

De te egyet olvasol,már ha olvasol,és egyebet látsz és mondasz.

Legalább a hamis tantételért 50%-át ami nem a szent szellem által van értelmezve,hanem a te szellemed által,a hamis tantételért."

Hát ha jól emlékszem, akkor mindig is a magam nevében beszéltem. :D Nem igazán értem a kérdést, és azt sem ,hogy majdhogynem egy tavai bejegyzésemre reagáltál, amire azt hittem már akkor megtetted a válaszodat. Ezek szerint nem. Tehát, kérdező a lényegre térve, nem tudom miben lettél átverve az akkori monológomat tekintve, hiszen, mint láthatod és mint utána is olvashattál már ennyi idő alatt, így nem igazán értem az írásodat. Tehát, mi az ami 50%-ban téved, az amit versekkel alátámasztottam, vagy pontosan mire gondolsz, mert régi és elfeledett szövegekre adott válaszok számomra kissé ostoba megmozdulások, illetve elhanyagolható szempontok.

2018. máj. 8. 16:33
 169/219 A kérdező kommentje:

169."illetve,elhanyagolható szempontok".

Akkor hanyagoljuk!

2018. máj. 8. 20:08
 170/219 anonim ***** válasza:
Te hoztad fel kérdező. xD
2018. máj. 8. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!