A Biblia és a Korán sok története hasonló, mégis eltér. Mi alapján lehetne eldönteni hogy melyik hitelesebb?
"Hitre bárki hivatkozhat, de nem ártana valami kézzelfogható bizonyíték is"
Ha van Isten, akkor nekem Ő a garancia a hitelességre. Ha nincs, akkor pedig egyik sem hiteles ugye.
"Keresztény változat szerint az egész világot öntötte el a víz és minden ember meghalt kivéve Noé családját. "
Nem kreacionista vagyok, csak keresztény. Mivel egy özönvíznek rengeteg olyan következménye lenne, amelyek közül egyre sincs példa a valóságban, úgy vélem kijelenthető hogy egy példázatról, jelképes történetről van szó, amelyet nem történelmi beszámolóként kell kezelni, csak Isten üzenetét megérteni.
"Hasüregben olyan szervek vannak amik nélkülözhetetlenek a folyamathoz és közvetlenül kapcsolódnak a nemző szervekhez. "
Az lehet, de a Korán igéje nem nélkülözhetetlen szervekről ír, hanem konkrétan előtörésről. Így bár írtál választ, de a kérdés megválaszolatlan maradt.
"Ha van Isten, akkor nekem Ő a garancia a hitelességre. Ha nincs, akkor pedig egyik sem hiteles ugye."
Akkor a Biblia miért figyelmeztet és mondja hogy csúnyán megjárja aki meghamisítja Isten szavát? A másik 30 evangélium pont azt bizonyítja hogy történt hamisítás. Egyáltalán szerinted melyik Biblia a hiteles? Katolikus? Protestáns? Esetleg más?
"Nem kreacionista vagyok, csak keresztény. Mivel egy özönvíznek rengeteg olyan következménye lenne, amelyek közül egyre sincs példa a valóságban, úgy vélem kijelenthető hogy egy példázatról, jelképes történetről van szó, amelyet nem történelmi beszámolóként kell kezelni, csak Isten üzenetét megérteni."
Tehát úgy véled Isten kitalált egy mesét nekünk? Ez már-már Istenkáromlás, csak szólok. Akkor Noé sem létezett? Ilyen logika mentén akkor az összes bibliai történet megkérdőjelezhető. Noé nagyon is létezett és özönvíz is volt, csak nem úgy ahogy a Biblia írja.
"Az lehet, de a Korán igéje nem nélkülözhetetlen szervekről ír, hanem konkrétan előtörésről. Így bár írtál választ, de a kérdés megválaszolatlan maradt."
A Korán vers nem azt írja hogy a hasüregből tör elő hanem megjelöl egy területet a testen.
"Akkor a Biblia miért figyelmeztet és mondja hogy csúnyán megjárja aki meghamisítja Isten szavát? "
Gondolom mert csúnyán megjárja aki meghamisítja Isten szavát.
Mi a kérdés?
"Tehát úgy véled Isten kitalált egy mesét nekünk?"
Elég sok tanítását mutatta be példázatokban, igen.
"A Korán vers nem azt írja hogy a hasüregből tör elő hanem megjelöl egy területet a testen."
Igen, az ágyék és a bordák között, ez a hasüreg. És de, pontosan azt írja hogy a megjelölt területről, azaz a hasüregből tör elő.
"a kiözönlő vízből teremtetett,
Mi az ágyékok s bordák közül tör elő."
"Mi a kérdés?"
Hogy mi a garancia arra hogy ez a 4 evangélium a hiteles? Miért nem a másik 30?
"Elég sok tanítását mutatta be példázatokban, igen. "
Tehát akkor a keresztények szerint nem volt özönviz és ez csak egy mese? Noé sem élt? És a többi Bibliai személy? Jézus története is csak példázat? Ő sem létezett?
"Igen, az ágyék és a bordák között, ez a hasüreg. És de, pontosan azt írja hogy a megjelölt területről, azaz a hasüregből tör elő."
Az ágyék is a megjelölt területen van és az nem a hasüreg. A nemző szervek sem a hasüregben vannak. Szóval egy területet jelöl meg, aminek szerepe van ebben.
"Hogy mi a garancia arra hogy ez a 4 evangélium a hiteles? Miért nem a másik 30?"
Még mindig az, hogy egy mindenható Isten aligha hagyná elkallódni az üzenetét.
"Tehát akkor a keresztények szerint nem volt özönviz és ez csak egy mese?"
A keresztények többsége még mindig jelképes történetként értelmezi. Szó szerint az ún. kreacionisták veszik.
"Az ágyék is a megjelölt területen van és az nem a hasüreg."
Az ágyék a mondatban jelölő és nem jelölt, vagyis önmagára nem vonatkozhat. Vagy ha igen, akkor nem csak anatómiai de fogalmazásbeli hiba is van ugyanott.
"Szóval egy területet jelöl meg, aminek szerepe van ebben."
Még mindig előtörést ír a Korán, nem pedig olyan szerveket amiknek szerepe van benne.
" "Noé ezt tudja de nem szól senkinek. "
Honnan tudod? Megint állítasz valamit hasraütés szerűen:) Tény, hogy a Biblia nem írja, de attól még szólhatott"
De szólt Noé.
A Péter levél szerint "az igazság hirdetője volt".
" Akkor a te logikád alapján a Biblia is csak átirata a Tórának :)"
Az újszövetséget előre hirdették az ószövetségi próféták.
Mohamedről és a Koránról viszont egy mukkot nem szóltak barátom.
Nyctea Alba
"Még mindig az, hogy egy mindenható Isten aligha hagyná elkallódni az üzenetét."
Pedig minden jel erre utal. Arra sem válaszoltál hogy szerinted melyik Biblia hiteles? Csak mert sok van.
"A keresztények többsége még mindig jelképes történetként értelmezi. Szó szerint az ún. kreacionisták veszik."
Eddig azt bizonygattátok hogy az egész világot elöntötte a víz, most meg akkor csak mese? A többi bibliai történet is csak jelképes?
"Az ágyék a mondatban jelölő és nem jelölt, vagyis önmagára nem vonatkozhat. Vagy ha igen, akkor nem csak anatómiai de fogalmazásbeli hiba is van ugyanott."
Konkrétan a farokcsontot és a bordákat nevezi meg. Ezek közötti területről van szó, de a másik kérdésnél részletesen ki lett tárgyalva. Olvasd végig.
imakommandós
"De szólt Noé.
A Péter levél szerint "az igazság hirdetője volt"."
Aha. És hogy szólt az összes embernek a földön? Más kontinensen élő emberekhez hogyan szólt?
"Mohamedről és a Koránról viszont egy mukkot nem szóltak barátom."
Ebben is tévedsz. Bibliában szerepel Mohamed próféta. Nézd csak:
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
1, Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül
Ábrahámnak két fia volt. Izsák és Izmael. Izsák a zsidók ősatyja Izmael pedig az araboké, így a zsidók és arabok testvérek. Tehát a próféta a zsidók testvérei közül került ki, vagyis az arabok közül.
Ezt bizonyítja a Mózes 5. könyve,34:10 Nem támadt többé Izráelben Mózeshez hasonló próféta.
2, olyant, mint te
Ha összehasonlítjuk Mózest és Mohamedet láthatjuk hogy sok tulajdonságuk megegyezik.
3, Az én igéimet adom a szájába
A Korán kinyilatkoztatása úgy történt hogy Isten Gabrielnek mondta az adott verseket aki azt közvetítőként Mohamednek továbbította. Ő pedig nem saját szavaival közölte az emberekkel hanem szó szerint ahogy hallotta. Tehát Gabriel Isten igéjét Mohamed szájába.
4, ő pedig elmond nekik mindent
Mohamed Próféta elmondott mindent az embereknek. Korán (5/3) "Ezen a napon teljessé tettem számotokra a vallásotokat"
A korábbi próféták viszont nem mondtak el mindent. A Bibliában az szerepel hogy Jézusnak még sok mondanivalója van az embereknek de nem tudják azok elhordozni.
5, az Én nevemben mond
A Koránban minden szúra (fejezet) előtt, kivéve egyet, az áll hogy a Könyörületes és Irgalmas Allah nevében. Vagyis Isten nevében.
A vers minden pontja igaz Mohamed prófétára.
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Ez a vers szintén Mohamed prófétára vonatkozik.
"Pedig minden jel erre utal. Arra sem válaszoltál hogy szerinted melyik Biblia hiteles? Csak mert sok van. "
És az üzenete mindnek ugyanaz ma is, és ugyanaz minden valaha talált ősi szövegen is. Ez elég bizonyítéknak tűnik.
"Eddig azt bizonygattátok hogy az egész világot elöntötte a víz"
Sosem bizonygattam ilyesmit, mellőzd a hazugságokat!
"Konkrétan a farokcsontot és a bordákat nevezi meg."
Konkrétan ágyék és borda közöttöt ír, ez még mindig a hasüreg. És nem, az ondó sem most, sem 1400 éve nem onnan tört elő.
" A vers minden pontja igaz Mohamed prófétára.
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Ez a vers szintén Mohamed prófétára vonatkozik."
Ez a próféta Krisztus volt. Ezt több más helyen is megerősiti a Biblia, tehát tévelygés amit irsz és sajnos az egész vállásod, több mint egymilliárd ember egy hamis vallásban hisz.
Mohamed nem volt próféta csak egy hitetlen bűnös akinek sem a cselekedetei sem a beszéde nem egyezett meg Isten szavával.
Péter apostol szerint egyértelműen Krisztus volt a várt próféta és nem Mohamed:
Apcs 3:23 Lészen pedig, hogy minden lélek, valamely nem hallgatánd arra a prófétára, ki fog irtatni a nép közül.
Apcs 3:24 De a próféták is mindnyájan Sámueltől és a következőktől fogva, akik csak szóltak, e napokról jövendöltek.
A következő versben pedig folytatja, hogy a zsidók a próféták és a szövetség fiai, tehát Isten nem támaszt soha prófétát Júdeán kívül. Ezzel csapta be Isten annak a kornak az irástudóit is. Ugyanis azért vetették el Krisztust, mert mindenki úgy tudta róla, hogy Galileában született Názáretben, holott ott csak felnevelkedett, de a népszámláláa idején éppen a születésekor Mária és József a júdeia betlehemben szálltak meg. Így minden ismertető jel pontosan ráillik Krisztusra.
Azt pedig kizárja a Biblia, hogy júdeán kivűl bibliai értelemben vett próféta szülessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!