Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia és a Korán sok...

A Biblia és a Korán sok története hasonló, mégis eltér. Mi alapján lehetne eldönteni hogy melyik hitelesebb?

Figyelt kérdés
Pl minkldkettőben szerepel Jézus, de a Biblia szerint a megtestesült Isten, a Korán szerint pedig egy próféta, csak egy egyszerű ember.

2017. júl. 25. 20:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/169 anonim ***** válasza:
0%

29-es,

Akkor írd le mi a pátriárka feladata.

"ezt most kérdezed a héten hetedszer és mindig válaszoltunk. Mi nem volt világos? Vagy miért kérdezed nyolcadszor? Lépj már túl ezen. Én és sok hívő tudja, hogy ez miért volt így, te pedig ne fogadod el. Lapozhatunk, vagy rugózol még ezen? "

Akkor sem válaszoltál. Szerinted érdekel hogy lepontozol? :)

"Honnan tudod? Megint állítasz valamit hasraütés szerűen:) Tény, hogy a Biblia nem írja, de attól még szólhatott "

Ja hogy biztos szólt csak nem írja :) Értem, és hogy szólt a világon élő összes embernek, hmm? Ezt kifejtenéd ?

"Remek. Sokra nem mentek vele, senkit nem érdekelte. Isten tudta ezt, ezért nem kellett figyelmeztetni is az embereket. Amúgy meg egy helyi árvíz annyira nem sokkoló. Csak odébb megyek és kész. A Korán egy átírt mese"

Ki mondta hogy nem érdekelt senkit? Korán szerint voltak akik hallgattak Noéra. Ha Isten nem tanit, nem figyelmeztet, de elpusztít az igazságtalan lenne. Isten viszont nem igazságtalan így a Biblia ezen része nem lehet igaz. Ez olyan mintha a tanár úgy buktatna meg hogy nem tanított neked semmit.

2017. júl. 26. 11:44
 32/169 anonim ***** válasza:
100%

"Ha te állítasz valamit és én is állítok valami előértet ugyanarról, akkor biztos neked van igazad mert előbb mondtad "

Nem biztos hogy igaz is, mert akár hazudhattam vagy tévedhettem is. De ha leírtam egy történetet, majd te leírod máshogy ugyanazt a történetet, akkor igen, a tied az átirat.

Isten esetében pedig aligha iratott volna le először egy hazugságot, vagy hagyta volna elveszni az igazságot, szóval logikus hogy a Biblia valóban Isten szava, és a Korán csak egy átirat.

"Ha nem próféták akkor az embereknek honnan kellett volna tudniuk hogyan éljenek?"

Mondjuk Istentől? Ádám és leszármazottai elég közvetlen útmutatást kaptak az Úrtól. Ha néhány generáció után ezt az emberek "elfelejtik", ott az emberekkel van a gond, nem a próféták hiányával.

2017. júl. 26. 11:45
 33/169 anonim ***** válasza:
64%

"Nem biztos hogy igaz is, mert akár hazudhattam vagy tévedhettem is. De ha leírtam egy történetet, majd te leírod máshogy ugyanazt a történetet, akkor igen, a tied az átirat. "

Kivéve ha a Biblia eredetileg ugyanazt tartalmazta mint a Korán csak az emberek saját kedvük szerint átírták.

"Isten esetében pedig aligha iratott volna le először egy hazugságot, vagy hagyta volna elveszni az igazságot, szóval logikus hogy a Biblia valóban Isten szava, és a Korán csak egy átirat."

Mi a bizonyítékod arra hogy a mai Biblia változatlan és hiteles? A legrégebbi megmaradt töredékek is Jézus után többszáz évesek. Egyáltalán melyik Biblia? Nincs egységes Biblia, minden irányzat a sajátját tekinti annak. A Korán viszont bizonyítottan változatlan 1400 éve.

"Mondjuk Istentől? Ádám és leszármazottai elég közvetlen útmutatást kaptak az Úrtól. Ha néhány generáció után ezt az emberek "elfelejtik", ott az emberekkel van a gond, nem a próféták hiányával."

Néhány generáció? Ugye csak viccelsz? Sok ezer, tízezer évről beszélünk.

2017. júl. 26. 12:12
 34/169 anonim ***** válasza:
100%

"Kivéve ha a Biblia eredetileg ugyanazt tartalmazta mint a Korán csak az emberek saját kedvük szerint átírták."

Így van. Csak épp elég valószínűtlen.

"Mi a bizonyítékod arra hogy a mai Biblia változatlan és hiteles? A legrégebbi megmaradt töredékek is Jézus után többszáz évesek."

Éppen azok a töredékek a leghitelesebb bizonyítékok, tekintve hogy pontosan ugyanazt tartalmazzák mint a mai Bibliák.

"Néhány generáció? Ugye csak viccelsz? Sok ezer, tízezer évről beszélünk."

Ha a Bibliából indulunk ki, akkor 8-10 generációról van szó.

[link]

2017. júl. 26. 12:17
 35/169 anonim ***** válasza:
64%

"Így van. Csak épp elég valószínűtlen."

Tárgyi bizonyíték szempontjából nézzük akkor a Biblia nem hiteles. Tartalmilag meg tele van hibákkal és ellentmondásokkal. A Koránb pedig sokkal logikusabb így igencsak valószínű hogy a Bibliát meghamisították.

"Éppen azok a töredékek a leghitelesebb bizonyítékok, tekintve hogy pontosan ugyanazt tartalmazzák mint a mai Bibliák. "

Azok a töredékek Jézus után többszáz évvel később íródtak és görög nyelven. Jézus és az apostolok anyanyelve arámi volt.

"Ha a Bibliából indulunk ki, akkor 8-10 generációról van szó."

A tudomány mai állása szerint az ember megjelenése úgy 200 ezer éve történt, Noé meg kb 4 ezer éve élt, szóval picit több 8-10 generáció :) Ez alapján akkor a keresztények szerint Isten közel 200 ezer évig nem szólt az emberekhez, nem tanította, nem üzent csak elpusztította őket.

2017. júl. 26. 12:37
 36/169 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor sem válaszoltál. Szerinted érdekel hogy lepontozol? :) "

Bárgyú vitává kezd alakulni, unalmas. Megválaszoltam, nem értetted. Szokás szerint nem én pontoztalak le, ne nyavalyogj

"Akkor írd le mi a pátriárka feladata. "

Te tényleg ennyire elaggott krokodil vagy, hogy minden héten kétszer ugyanazt eljátszod? olvass vissza. Ez nálad mánia?

"Értem, és hogy szólt a világon élő összes embernek, hmm? Ezt kifejtenéd ? "

mondom, teljesen mindegy a Biblia szempontjából, hogy szólt-e vagy sem. kicsit belezavartad magad a témába:) Egyszer az a bajod, hogy nem szólt, egyszer meg az, hogy igen. Dönts végre:)

"Ki mondta hogy nem érdekelt senkit? Korán szerint voltak akik hallgattak Noéra"

És mégis csak nyolcan menekültek meg. És a nyolcak legendája sok nép elbeszélése közt megtalálható. Tehát a Korán csak mese

"Ha Isten nem tanit, nem figyelmeztet, de elpusztít az igazságtalan lenne. Isten viszont nem igazságtalan így a Biblia ezen része nem lehet igaz. "

Leírom ma huszadszor, a héten kettőezredszer. Ez ítélet volt. ítéletkor már nincs kegyelem. Hiába rugózol ezen, nem érted Isten szövetségeit. Ezért nem kellene meséket olvasnod, hanem a Bibliát kellene végre megértened. Isten szava a Szentlélek segítségével megérthető. Nekem is sikerült és sok másik hívőnek

2017. júl. 26. 12:40
 37/169 anonim ***** válasza:
100%

"Ez olyan mintha a tanár úgy buktatna meg hogy nem tanított neked semmit."

Nekem rengeteget tanított

2017. júl. 26. 12:44
 38/169 anonim ***** válasza:

"Tárgyi bizonyíték szempontjából nézzük akkor a Biblia nem hiteles"

Az eddigi összes tárgyi bizonyíték ugyanazokat a szövegeket tartalmazza mint ami a mai Bibliákban is olvasható. Gyakorlatilag ennél nem lehet hitelesebb semmi, minthogy minden bizonyíték mellette szól.

Ha találsz egy ősi tekercset valamelyik Bibliai könyvből, ami mást ír, majd szólj! Addig alaptalan a feltevésed.

"A tudomány mai állása szerint az ember megjelenése úgy 200 ezer éve történt"

Akkor döntsd el hogy tudományosan érdekel a dolog vagy az hogy a Biblia mit ír!

2017. júl. 26. 12:44
 39/169 A kérdező kommentje:

44 és 42%-os, megkérnélek hogy moderáljátok magatok!

44%-os, ha egyszer írsz a kérdés alá, akkor írj olyat aminek értelme is van, ne azon sápítozz hogy máshol már volt-e hasonló kérdés! Pláne ha már máshol megválaszoltad, akkor egyszerűen be is másolhatnád ide. Ha meg ennyi sem telik tőled, minek írsz egyáltalán?

42%-os, te pedig ne csak a levegőbe beszélve kötözködj meg vádaskodj! Ha van igazolása az állításaidnak, akkor hadd lássuk, de anélkül csak rágalom amit művelsz!

2017. júl. 26. 12:52
 40/169 anonim ***** válasza:
64%

"Az eddigi összes tárgyi bizonyíték ugyanazokat a szövegeket tartalmazza mint ami a mai Bibliákban is olvasható. Gyakorlatilag ennél nem lehet hitelesebb semmi, minthogy minden bizonyíték mellette szól.

Ha találsz egy ősi tekercset valamelyik Bibliai könyvből, ami mást ír, majd szólj! Addig alaptalan a feltevésed. "

Aha, csak van még a 4 evangéliumon kívül még vagy 30 másik. Annak idején az egyház úgy döntött ez a négy kerüljön bele, a több ne. Ha akkor másik négyet választanak, most azokat tekintenéd hitelesnek, ezt a négyet meg apokrifnak. Egyszerűen nincs tárgyi bizonyítékod Jézus korából.

"Akkor döntsd el hogy tudományosan érdekel a dolog vagy az hogy a Biblia mit ír!"

Ha a Biblia ellentétes a tudománnyal akkor nem lehet hiteles és bizonyítja hogy meghamisították. Bocs, de én nem hiszem el hogy a föld 6 ezer éves.

Ha 4 ezer éve az egész világot elöntötte a víz, akkor kell hogy legyen erre tudományos bizonyíték. Mivel nincs ilyen, a Bibilai özönvíz története hamisított, ezzel szemben a Koránban olvasható özönvíz tudományos szempontból elfogadható.

2017. júl. 26. 12:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!