Létezik Isten? 20/l
Közel 10 éve majdnem minden vasárnap ott vagyok a templomban. Imádkozni is szoktam, hiszek Istenben. Legalábbis hittem, de már sok mindent nem értek.
Ha létezik, miért van ennyi betegség, miért szenvednek ártatlan emberek? Miért mindig a jók mennek el,miért mindig ők betegek? Isten hol van ilyenkor? Ha annyira szereti a gyerekeket, mirt hagyja őket szenvedni?
Nekem ez már magas, én szeretnék benne hinni, elfogadni őt. De megmondom őszintén félek is tőle. Ha jó ember vagyok, akkor nem lesz hosszú életem és ehhez hasonlók. Félek a haláltól is. (Református vagyok)
Létezik.
Ez az egész élet beteg, ezért kellett megváltani. Ezért jött el Isten emberként, mert ennyire szeret minket.
Azért van szenvedés, mert a bűn be lett engedve a világba.
A halál pedig mindenkire vár, te is meg fogsz halni. Ezt a részét sosem értettem, hogy miért kell ezért állandóan nyávogni. A test meghal, a lélek pedig oda kerül Jézus masodik visszajöveteléig, amit választott maga az ember.
Az pedig, hogy te jónak érzed magad, nem jelent semmit. Ez abte szubjektív véleményed magadról, de ez nem fog megváltást adni.
Ha tíz éve jársz templomba, akkor hogy hogy nem tudsz semmit?
10 éve jársz templomba, imádkozol, és nem találtad meg Istent, Jézus sem lakik benned, mert gondolom csak üres prédikációkat hallgattál.
Nem Isten országában élünk, e világon nyomorúság az élet, ezt Jézus is megmondta.
Valld meg Jézust Uradnak és kerjed, hogy költözzön a szivedbe.
Ez egy klasszikus kérdés.
"Miért mindig a jók mennek el,miért mindig ők betegek?"
Egyszer mindannyian meghalunk. Vannak nagyon jó sokáig élő emberek, és vannak rosszak, akik fiatalon meghalnak. A születés(fogantatás) és a halál közöttiről van tudomásuk, a többi hit. Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég már nagyobb nálunk.
"Isten hol van ilyenkor? Ha annyira szereti a gyerekeket, mirt hagyja őket szenvedni? "
Istent bántják, aki valakit, valamit (természetet is) bánt. A benne élő Istent bántják, ha istengyermekét bántják, nagyon is ott van. Ővele teszik. ÉS az Ő szeretete a legnagyobb, szenvedése a szeretetlenségtől is a legnagyobb.
Jó párszor volt már itt ez a kérdés.
Nem akarod előbb elolvasni ezeket?
Itt, a kérdés alatt is lesz egy csomó.
Amúgy NEM létezik, ez bizonyítva van.
"Amúgy NEM létezik, ez bizonyítva van."
Off, de ez érdekelne. Levezetnéd a bizonyítást, kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!