Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a pokolban történő...

Garrison 2001 kérdése:

Szerintetek a pokolban történő szenvedés soha véget nem érő vagy véges?

Figyelt kérdés
Én keresztényként úgy gondolom, hogy véges, el is mondom, hogy miért: Jézus például a Máté evangéliuma 10. részének 28. versében mondja: "Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában." A gyehennáról egyébként azt olvastam, hogy annak idején Jeruzsálem mellett egy szemétégető hely volt. Emellett ide sorolnám még az alábbi igéket: "Eljön az a nap, amely olyan lesz, mint az izzó kemence. Olyan lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a polyva, és elégeti őket az az eljövendő nap - mondja a Seregek URa -, nem marad sem gyökerük, sem águk."(Malakiás 4:1), illetve: "De megsemmisülnek a bűnösök, elenyésznek az ÚR ellenségei, mégha olyanok is, mint a viruló rétek, füstként enyésznek el." (Zsoltárok 37:20). Ezek az igék szerintem azt igazolják, hogy a gyehennában sem végtelen a szenvedés, hanem egyszer véget ér. Azt is olvastam, hogy az "örök" szó görög megfelelője az "aionios", ami viszont Istenre és az angyalokra vonatkozóan jelent soha véget nem érőt, az emberre vonatkozóan viszont azt jelenti, hogy addig, ameddig az adott személy élete tart. Azt nem tagadom és egyetértek vele, hogy a bűnösök büntetést érdemelnek, de az olyat, ami soha nem ér véget egy picit túlzásnak tartom. Arról nem is beszélve, hogy a Mennyországban is nehezebben tudnám elképzelni az örök boldogságot, hogyha látnám vagy tudnám, hogy közben a haverjaim lelkei a pokolban gyötrődnek. Ti mit gondoltok erről? És milyennek képzelitek el a poklot? Én inkább lelki, mint testi szenvedésnek, és főleg sötétséget és ürességet képzelek el a gyehennában. 20/F :)

2017. jún. 12. 20:34
 171/204 Tim Ravel válasza:
87%
Végig olvastam az összes hozzászólást, Jézus a próféták nak azt mondta egyszer, hogy-"" azért nem értitek sokszor isten tervét, mert emberi elmével gondolkodtok, és igy nem érthetitek meg , hogy mit s miért igy rendelt el az úr"! szóval nincs rá szükségünk hogy ertsunk mindent, elég ha ő a teremtő tudja hogy mit miért így csinált!
2019. máj. 27. 10:29
 172/204 Tim Ravel válasza:
87%
Logikai úton képtelenség felfogni a teremtő tervét,nincs meg bennünk emberekben valami ami ehhez a felfogás hoz szükséges volna! A pokolban is érzed az isten jelenlétét, érzed, hogy figyel téged, és hogy nagyon sajnal téged, hogy ezt választottad, viszont még ott is akkor is megbanhatod bűneidet, és még akkor is megbocsájt nekünk,az utolsó utáni pillanatban is van az ember nek esélye a megbocsájtas ra, felfogni is nehéz azt az óriási nagy nagy szeretetet ahogy az isten szeret mindenkit!
2019. máj. 27. 10:38
 173/204 anonim ***** válasza:
87%
A keresztény tanok szerint a pokolban már NINCSEN megbocsátás!
2019. máj. 27. 13:42
 174/204 anonim ***** válasza:
87%

171 "nincs is szüksèg ismeretre"

Akkor mègis mièrt mondja Jèzus,hogy"Az az örök èlet,hogy meg ismerkednek tèged az egyedüli igaz Istent,ès akit elküldtèl a Jèzus Krisztust"János.17;3.

Ha nincs ismeret,hogy tudunk Isten kedvère tenni,hogy akarata szerint üdvözüljünk?

Ha nincs ismeret,nincs cselekedet.

Ha nem kell ismeret,akkor nem kell biblia.

2019. máj. 27. 20:19
 175/204 világvége1 ***** válasza:
28%
Soha véget nem érő. Azért beszél a Biblia megsemmisülésről meg elpusztulásról, mert második halálnak nevezi a poklot. Különben egyértelmű a szövegből, hogy véget nem érő a pokol. A szellem élete örök. Ezért nem ér véget a pokolban sem a létezés – én sem véletlenül nem használtam itt azt a szót, hogy élet. És aki örökké vétkezik, az örökké szenved. A mennyben nincs lélek, aki kötődött más lelkekhez, az meghal a testtel együtt.
2020. máj. 28. 18:37
 176/204 anonim ***** válasza:
Én abba hiszek mint a katolikusok hogy örökké tartó lesz a pokol. Az örök boldogságnak a mennyországban az Ellenkezője az örök szenvedés a pokolban. Isten mindent logikusan csinál. Ha csak annyi volna hogy megsemmisül el akkor most őszintén: ki térne meg Istenhez? Mert mindegy hogy a mennyben vagy boldog vagy megsemmisült mert nem Szenvedsz a büneidért. Ha nem volna örök a pokol csak szimplán megsemmisülnénk akkor az embereket Semmi Nem Fogná meg hogy Istent szeressék.
2021. aug. 24. 13:40
 177/204 anonim ***** válasza:
0%

Aurelia: tudjuk, hogy nagyon gonosz vagy.

De szerinted a végtelenül jóságos isten is ennyire gonosz?

2021. aug. 24. 13:46
 178/204 anonim ***** válasza:
56%

Sajnos azt sokan elfelejtik, hogy Isten nem csak jó, de igazságos is. Ha a legelvetemültebb, megátalkodott tömeggyilkosokat is a mennybe engedné, akkor szerinted igazságos lenne?

2021. aug. 24. 17:53
 179/204 anonim ***** válasza:
59%

"a mennybe engedné"

Na de erről szó nem volt!

Arról volt szó, hogy megsemmisülnek.

Azt már csak félve írom, hogy egy végtelenül jó és hatalmas isten világában miért is van bűn?

Mert soha, még egyszer sem javított meg semmit?

2021. aug. 24. 18:46
 180/204 anonim ***** válasza:

"Arról volt szó, hogy megsemmisülnek."

Ilyet biztos nem írtam.

"Mert soha, még egyszer sem javított meg semmit?"

Ezt hogy kéne elképzelni? Marionett bábút csinál belőled, vagy bármikor, ha rosszra gondolsz, bűnt követnél el, rád vág egy ostorral?

Nem vagyok benne biztos, hogy érted.

2021. aug. 24. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!