Szerintetek a pokolban történő szenvedés soha véget nem érő vagy véges?
Kedves kerdező , örulok neked nagyon, es gondoltam hogy megvagy..:)
De itt sokan nincsenek ..és főleg azok kedvéért irtam akik még nem hallották az evangeliumot- ez is egy esély arra hogy meghallhassák hogy van bűnbocsánat es a menny előttuk is nyitva áll ha be akarnának jutni..
Az Ige azt írja,hogy a"bűn zsoldja,a halál",s
nem pedig azt,hogy a bűn büntetése a halál.
Amikor a Szeretet Törvénye helyett az ember bármilyen más törvényt követ,a Szeretet(vagyis Isten)nem éltetheti tovább.(Kihúzta magát az áramforrásból.)
A kárhozat,és a pokol,nem feltétlen egymással összefüggő fogalmak.
Amint az ember vétkezett a szeretet törvénye ellen,pokolba rendelte önmagát.Így az egész emberiség-még Jézus is a mi bűneink miatt-pokolra,vagyis sírjába kerül,ha megszületett,és nem éli meg Krisztus 2. eljövetelét.
Más dolog a kárhozat.
Az,aki megveti a szeretet törvényét,és elutasítja Krisztus megváltó vérét,elszakította magát az élet forrásától,Istentől.
Nem büntetése lesz a kárhozat,-az örök megsemmisülés-hanem természetes következménye döntésének.
A helyzetet jó szimbolizálja a Nóé bárkája.
Isten-Nóén keresztül-meghívást adott az egész akkor élő emberiségnek,egy hajóutazásra.Bárki beléphetett a bárkába,de aki visszautasította a meghívást,az áldozatává tette MAGÁT a Föld nagytakarításának.
A Szeretet Törvénye elleni szavazatunkkal,kikapcsoljuk magunkat az "Élet Forrásából":
Kedves utolsó,
ezt hogy érted egész pontosan? :)
Kedves kérdező:én ugy értem "aminek nincs kezdete annak vége sincs"
Remélem érthető voltam.
Kedves Kérdező!
A Biblia szerint a bűn zsoldja a halál. Vagyis aki meghalt, az a halállal megfizetett a bűneiért. Nagyon jól tudod, hogy a gyehenna egy szemétégető hely volt. Egyet nem vettél csak számításba: hogy oda soha nem kerültek öntudatuknál levő emberek. A halott bűnözők tetemeit dobták ide, akiket nem tartottak méltónak arra, hogy eltemessék őket.
A Gyehenna egy Földrajzi hely Jeruzsálem mellett, amit Jézus példázatnak használt fel az ember bünös mivolta végzetére.
Semmi képpen nem létezik égető pokol,azért mert a pokol=sírgödör.
És mivel a bün zsoldja a halál,igy az ember a halálával megszabadult a büntál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!