Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a pokolban történő...

Garrison 2001 kérdése:

Szerintetek a pokolban történő szenvedés soha véget nem érő vagy véges?

Figyelt kérdés
Én keresztényként úgy gondolom, hogy véges, el is mondom, hogy miért: Jézus például a Máté evangéliuma 10. részének 28. versében mondja: "Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában." A gyehennáról egyébként azt olvastam, hogy annak idején Jeruzsálem mellett egy szemétégető hely volt. Emellett ide sorolnám még az alábbi igéket: "Eljön az a nap, amely olyan lesz, mint az izzó kemence. Olyan lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a polyva, és elégeti őket az az eljövendő nap - mondja a Seregek URa -, nem marad sem gyökerük, sem águk."(Malakiás 4:1), illetve: "De megsemmisülnek a bűnösök, elenyésznek az ÚR ellenségei, mégha olyanok is, mint a viruló rétek, füstként enyésznek el." (Zsoltárok 37:20). Ezek az igék szerintem azt igazolják, hogy a gyehennában sem végtelen a szenvedés, hanem egyszer véget ér. Azt is olvastam, hogy az "örök" szó görög megfelelője az "aionios", ami viszont Istenre és az angyalokra vonatkozóan jelent soha véget nem érőt, az emberre vonatkozóan viszont azt jelenti, hogy addig, ameddig az adott személy élete tart. Azt nem tagadom és egyetértek vele, hogy a bűnösök büntetést érdemelnek, de az olyat, ami soha nem ér véget egy picit túlzásnak tartom. Arról nem is beszélve, hogy a Mennyországban is nehezebben tudnám elképzelni az örök boldogságot, hogyha látnám vagy tudnám, hogy közben a haverjaim lelkei a pokolban gyötrődnek. Ti mit gondoltok erről? És milyennek képzelitek el a poklot? Én inkább lelki, mint testi szenvedésnek, és főleg sötétséget és ürességet képzelek el a gyehennában. 20/F :)

2017. jún. 12. 20:34
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/204 követ62 ***** válasza:
76%

A bűntöl EGYEDÜL, csakis kizárólag JÉZUS BŰNTÖRLÖ VÉRE ÁLTAL lehet megszabadulni.

Aki bűnt követ el és nem akar megtisztulni az a MÁSODIK HALÁLT kénytelen elszenvedni ami a végső, visszavonhatatlanul örök MEGSEMMISÜLÉS.

Nem olyan bonyolult ez.

"Boldog az akinek része van az első feltámadásban annak NEM ÁRT a második halál". Jel.21.

2018. ápr. 13. 22:35
 122/204 anonim ***** válasza:
84%
Most titeket a halál vagy Krisztus vére szabadít meg? Egyikőtök ezt, a másik azt írja.
2018. ápr. 13. 22:46
 123/204 követ62 ***** válasza:
78%

A Biblia azt irja Jézus "vére" törli el a bűnöket.

A bűn büntetése a halál.

Viszont aki elfogadja Jézus helyettes áldozatát annak nem kell megsemmisülnie a második halállal.

Ebből a halálból amit most mindenki átél van feltámadás (mint egy alvásból van ébredés). De a második halálból soha többé. Az az igazi büntetés.

2018. ápr. 13. 22:56
 124/204 anonim ***** válasza:
87%
Továbbra sem értem. Most szerinted Jézus áldozata megtörtént vagy sem? Ha megtörtént, miért kell külön elfogadni? Ha elfogadom, akkor miért halok meg? Mint írtad, Jézus "vére" eltörli a bűnt. Ha eltörölte és még is meghalok, akkor valami nem stimmel az elméleteddel.
2018. ápr. 13. 23:24
 125/204 anonim ***** válasza:
79%

124.Egyszerű a magyarázat:Jézusnak a halála az Ádámi bűntől szabadított meg.A halál az Ádámi bün következménye.Jézus elvégezte a megváltást amire ember nem képes,mert egy tökéletes ember Ádám bukott és buktatta el a leszármozottait,igy egy tökéletes ember Jézus tudta ellensujozni a tökéletes szintet.

Amiért most szenvedünk és halunk meg azt jelenti,hogy Jézusnak a váltsáldozata még nem véglegesedett.

Azt mondja."Azt a napot azt az órát senki sem tudja csak az én Atyám egyedül".De a jelek szerint közel van.

De már most kell vigyáznunk a viselkedésünkre mert azt módja"Nem tudjátok mikor jön el ti uratok".Máté 24 rést.

Ugy,hogy Jézus vére nincs elveszv, sőt a bibliai tanítás szerint él.

De minden az Atya terve szerint.

A 6000 év lejároban van amikor az Adámi büntől szabad lessz minden ember,Jézus Krisztusnak köszönhetően.

Az Ádámi bün következménye azok a büneink amit tudva/tudatlan teszünk,de erre bünbocsánatot nyerünk,ha megbánjuk és tovább nem Folytatjuk,mert ez a tökéletlenségből származik,mivel tökéletlené lettünk Adám miatt.

2018. ápr. 15. 12:37
 126/204 anonim ***** válasza:
87%

"Jézusnak a váltsáldozata még nem véglegesedett"

Ezen megakadt a szemem. Hát hol marad akkor az oly sokszor hangoztatott "Jézus egyszeri és megismételhetetlen véráldozata"?

2018. ápr. 15. 12:49
 127/204 anonim ***** válasza:
76%

126.Nem maradtdt el hanem folyamatban van a dolgok végezetéig.

Sok bibliai igazolás van rá,igyekszek kikeresni és válaszolni velük.

2018. ápr. 15. 14:18
 128/204 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy Jób a szenvedéseitől a szenvedésbe akart volna menekülni.
2018. máj. 7. 10:05
 129/204 anonim ***** válasza:
100%
Jób 14:12,13: Úgy fekszik le az ember és nem kél fel; az egek elmúlásáig sem ébrednek, nem költetnek föl az ő álmukból.Vajha engem a holtak országában tartanál; rejtegetnél engemet addig, amíg elmúlik a te haragod; határt vetnél nekem, azután megemlékeznél rólam!(Károli)
2018. máj. 7. 10:10
 130/204 követ62 ***** válasza:
100%

Kedves #124.

Jézus áldozata megtörtént, de vannak akik azt mondják köszönöm elfogadom a helyettes áldozatot, így nem nekem kell a végső büntetést elszenvednem. Ők azok akik hisznek Jézusban.

Vannak akik nem fogadják el a helyettes áldozatot. Ők a hitetlenek, ateisták. Nekik maguknak kell elszenvedni a végső büntetését. Megsemmisülést.

Ez a halál (az első halál) olyan mint az előzetes letartóztatás ahonnan a bíróság dönti el merre mehet az ember. Szabadlábra (örök élet), vagy halálbüntetés (végső megsemmisülés).

És itt nincs harmadik lehetőség X év börtön büntetés.

Vagy örök életet kap az üdvözültekkel, vagy nem kap örök életet, tehát megsemmisül.

Az embernek itt és most kell választania és úgy élnie.

2018. máj. 7. 10:59
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!