Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a pokolban történő...

Garrison 2001 kérdése:

Szerintetek a pokolban történő szenvedés soha véget nem érő vagy véges?

Figyelt kérdés
Én keresztényként úgy gondolom, hogy véges, el is mondom, hogy miért: Jézus például a Máté evangéliuma 10. részének 28. versében mondja: "Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában." A gyehennáról egyébként azt olvastam, hogy annak idején Jeruzsálem mellett egy szemétégető hely volt. Emellett ide sorolnám még az alábbi igéket: "Eljön az a nap, amely olyan lesz, mint az izzó kemence. Olyan lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a polyva, és elégeti őket az az eljövendő nap - mondja a Seregek URa -, nem marad sem gyökerük, sem águk."(Malakiás 4:1), illetve: "De megsemmisülnek a bűnösök, elenyésznek az ÚR ellenségei, mégha olyanok is, mint a viruló rétek, füstként enyésznek el." (Zsoltárok 37:20). Ezek az igék szerintem azt igazolják, hogy a gyehennában sem végtelen a szenvedés, hanem egyszer véget ér. Azt is olvastam, hogy az "örök" szó görög megfelelője az "aionios", ami viszont Istenre és az angyalokra vonatkozóan jelent soha véget nem érőt, az emberre vonatkozóan viszont azt jelenti, hogy addig, ameddig az adott személy élete tart. Azt nem tagadom és egyetértek vele, hogy a bűnösök büntetést érdemelnek, de az olyat, ami soha nem ér véget egy picit túlzásnak tartom. Arról nem is beszélve, hogy a Mennyországban is nehezebben tudnám elképzelni az örök boldogságot, hogyha látnám vagy tudnám, hogy közben a haverjaim lelkei a pokolban gyötrődnek. Ti mit gondoltok erről? És milyennek képzelitek el a poklot? Én inkább lelki, mint testi szenvedésnek, és főleg sötétséget és ürességet képzelek el a gyehennában. 20/F :)

2017. jún. 12. 20:34
 151/204 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,

én a Biblia alapján úgy értelmezem, hogy Isten egy valóság, de mégis három személy: a Mennyei Atya, a Fiú (Jézus Krisztus) és a Szentlélek. Én úgy képzelem el, hogy ezt a három személyt a szeretet köti össze, szeretet-kapcsolatban élnek egymással, és mindegyikük maga elé helyezi a másik kettőt. Ugyan így az ördögnek is lehet három része: a Sátán (Lucifer), az Antikrisztus és a hamis próféta, viszont ők nem nagyon hiszem, hogy szeretik egymást. A Szentháromságon kívül ott vannak a Mennyben az angyalok is, és remélhetőleg egyszer mi is ott leszünk. :)

2018. jún. 9. 17:46
 152/204 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező: Miért hozod zavarba a 70%-ost.

Ugy latom ő jobban ismeri a bibliát, mint te.

2018. jún. 9. 17:55
 153/204 A kérdező kommentje:
Én csak azt írtam le, hogy én hogy látom ezt a Biblia alapján. Szerintem nem írtam olyat, ami igeellenes lenne.
2018. jún. 9. 18:18
 154/204 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező: Nem véges,mert sem eleje se vége nincs.Mert ugy-e ha valami nincs annak vége sincs.

Méghozzá a biblia sem irja.

Ha valaki azt mondja,hogy irja akkor kérem,hogy idézze.

2018. jún. 10. 17:55
 155/204 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, ha jól értem te azt írtad, hogy szerinted nincs pokol. Nos, szerintem van, de a "pokol" szóra az eredeti görög szavak asszem h a seol és a hádész szavak. Érdekes, hogy az ószövetségben azt írja a Prédikátor 9, hogy a seolban nincs emlékezet, cselekedet, meg stb., az újszövetségben pedig a Lukács 16-ban Jézus azt mondja, hogy a gazdag ember gyötrődött a hádészban (pokolban), de lehet, hogy az a történet egy példázat. Szerintem lehet, hogy a 'pokolban' ún. öntudatlan állapotban vannak még most az emberek, de arra is van esély már most szenvednek ott, de sztem biztos, hogy 'csak' lelkileg/szellemileg. Az utolsó ítélet után a poklot és a halált belevetik a gyehennába (Jelenések 20 szerint), ide kerülnek a Sátán, az Antikrisztus, a hamis próféta, a démonok/gonosz angyalok és azok az emberek is, akik végérvényesen visszautasították a kegyelmet. Ott egészen biztos, hogy lesz gyötrelem, de abban nem vagyok biztos, hogy örökké fog tartani. A Mennyben viszont 100%, hogy örökké fog tartani az örök élet. :)
2018. jún. 10. 18:31
 156/204 anonim ***** válasza:
93%
108-109 es vàlaszban megvan a válasz ;)
2018. jún. 11. 09:10
 157/204 anonim ***** válasza:
100%

156."Meg van a válasz"

Azért nézz utána,mert nem talál érdemben a bibliával.

2018. jún. 11. 16:48
 158/204 anonim ***** válasza:
79%
De igen. Sok utalas van csak olvasni kell figyelmesen.
2018. jún. 12. 09:41
 159/204 anonim ***** válasza:
77%
"És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre." Mát. 25,46
2018. júl. 17. 00:30
 160/204 anonim ***** válasza:
63%

159.Szöveg értelmezési hiány miatt beszéltek pokolrol,tistitotüzről.

Akiket Jézus feltámasztott,miért nem beszéltek halálon túli kinzásrol?

Azért mert nincs!

Ezékiel.18:4."Minden lélek az enyém.Ahogy az apa lelke,úgy a fiú lelke is az enyém.AMELY LÉLEK VÉTKEZIK,AZ HAL MEG"

Ezékiel.18:20."Amely lélek vétkezik,az hal meg.A fiú nem fog felelni az apja vétkéért,és az apa sem a fiú vétkéért.Az igazságost a saját igazságossága szerint ítélik meg,a gonoszt pedig a saját gonoszsága szerint"

Tehát a test elenyészik és azzal együtt az egyén a nem lét állapotban került,nincs külön test és külön lélek.

Mert mivel a 'pokol=sírgödör'igy ott nyugvó állapot van,nem pedig kínzás.

Bibliai értelmezési zavart nem kell kelteni.

Amikor Isten Ádámot elátkozta Zt mondta,hogy"Amely napon eszel a tiltott fa gyűmölcséből,az nap meghalsz"

Nem mondta,hogy a lelked feljön hozzám-azt sem mondta,hogy kinozni fogják.

2018. júl. 17. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!