Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a pokolban történő...

Garrison 2001 kérdése:

Szerintetek a pokolban történő szenvedés soha véget nem érő vagy véges?

Figyelt kérdés
Én keresztényként úgy gondolom, hogy véges, el is mondom, hogy miért: Jézus például a Máté evangéliuma 10. részének 28. versében mondja: "Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában." A gyehennáról egyébként azt olvastam, hogy annak idején Jeruzsálem mellett egy szemétégető hely volt. Emellett ide sorolnám még az alábbi igéket: "Eljön az a nap, amely olyan lesz, mint az izzó kemence. Olyan lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a polyva, és elégeti őket az az eljövendő nap - mondja a Seregek URa -, nem marad sem gyökerük, sem águk."(Malakiás 4:1), illetve: "De megsemmisülnek a bűnösök, elenyésznek az ÚR ellenségei, mégha olyanok is, mint a viruló rétek, füstként enyésznek el." (Zsoltárok 37:20). Ezek az igék szerintem azt igazolják, hogy a gyehennában sem végtelen a szenvedés, hanem egyszer véget ér. Azt is olvastam, hogy az "örök" szó görög megfelelője az "aionios", ami viszont Istenre és az angyalokra vonatkozóan jelent soha véget nem érőt, az emberre vonatkozóan viszont azt jelenti, hogy addig, ameddig az adott személy élete tart. Azt nem tagadom és egyetértek vele, hogy a bűnösök büntetést érdemelnek, de az olyat, ami soha nem ér véget egy picit túlzásnak tartom. Arról nem is beszélve, hogy a Mennyországban is nehezebben tudnám elképzelni az örök boldogságot, hogyha látnám vagy tudnám, hogy közben a haverjaim lelkei a pokolban gyötrődnek. Ti mit gondoltok erről? És milyennek képzelitek el a poklot? Én inkább lelki, mint testi szenvedésnek, és főleg sötétséget és ürességet képzelek el a gyehennában. 20/F :)

2017. jún. 12. 20:34
 161/204 anonim ***** válasza:
78%

# 160

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...

2018. júl. 17. 09:35
 162/204 anonim ***** válasza:
16%

160.Igazad van!Ennyi hazug bejegyzésekkel szembe kár egy normális felnőtt ember érveljen.Kell hagyni,hogy ilyen avas hamis történetekben ringassátok magatokat,mindazok akik a jobbkezüket a baltol nemtudják megkülönböztetni.

Ezek a háromságos mesék egy/két ezer évvel mentek amikor az emberek nem olvastak,de most már leáldozott.

Ilyen gyermek altató meséket már még a háromságosak sem hiszik,csak tartozni akarnak valahová.

A semmi a semmivel a semmibe égjen,több mint mese.

2018. júl. 17. 10:44
 163/204 anonim ***** válasza:
72%

Lehet szerinted mese Jézus, mese a Szentírás, mese Isten, de szerintünk, keresztények szerint, nem az.

Jézus pedig azt mondta, hogy sírás lesz ott és fogcsikorgatás.

2018. júl. 17. 16:00
 164/204 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, tényleg mondott ilyet de szerintem nem jó módszer úgy megtéríteni az embereket, hogy a pokollal fenyegetőzünk.. szerintem az ember elsősorban az Isten végtelen és felfoghatatlan szeretetére adott válaszként térhet meg. :) A pokollal kapcsolatban pedig továbbra is ugyanazon a véleményen vagyok; hogy lehet, hogy örök szenvedés lesz a gonoszoknak, de nem biztos. Az viszont tényleg tuti, hogy gyötrelem lesz a gyehennában a gonoszok osztályrésze.
2018. júl. 17. 22:16
 165/204 anonim ***** válasza:
34%

Ha létezik mennyország és pokol, honnan tudod hogy most épp nem a pokolban vagy?

Az egész spirituális világ egy hatalmas kitaláció/agymosás melyből páran hasznot húznak.

Egy életünk van, és tőled függ hogy azt mennyországként vagy pokolként éled meg, te vagy az egyedüli felelős a tetteidért és annak következményeiért.

2018. okt. 2. 11:20
 166/204 anonim ***** válasza:
15%

165: Hitetlenkènt bármit irhetsz.

A bibliát a hívő embereknek írtak.

A nem hívők is beleolvasnak,de ezek kritikát ès komèdiát alkalmaznak.

Úgy ahogy megvan írva,semmi ellentmondás benne,igazolja a magasszintüsègèt.

2018. okt. 2. 18:50
 167/204 anonim ***** válasza:
31%

Mivel a pokol=sirgödör,így nem lètezik semmifèle kinzoeszköz,ahol az ember szenvedne.

Csak az szenved elmèjèben lelkèben aki hiszi ezt a kínzó hazugságót.

Ami meghalt megszűnt lètezni ès ami nem lètezik az,nem is èg.De kène ègjen azoknak az arcbőre aki ezzel ámitsa a keresztènysèget.

2019. máj. 10. 12:49
 168/204 anonim ***** válasza:
87%

Aki hisz abban hogy Jezus meghallt es feltamadt es elfogadja a megválltást az nem megy ítéletre hanem átmegy egybõl új testben a menyorszagba.

Mert Isten fia nem hallt meg a semmiért.

A szellemünk örök vagy Krisztussal élsz örökké a mennyben vagy.nélküle nem a mennyben.

Jöjj Jézushoz ma amíg van lehetõséged, holnap lehet már nem mehetsz õhozzá..

Ne halaszd máskorra mert az lehet sose jön el.

"Ma ha szavát halljátok (a szívetekben, bensõtökben az ö kedves szellemének a hangját) NE keményítsétek meg a szíveteket" !-Isten igéje szólt

2019. máj. 16. 09:19
 169/204 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Van benne valami, amit írtál; bár én a magam részéről még mindig valószínűbbnek tartom, hogy az emberek a gyehennában szenvedni fognak, de egyszer minden oda jutó emberi lélek teljesen megsemmisül. Igaz mondjuk, hogy az örök szenvedés lehetőségét sem tudom teljesen kizárni (bármennyire is szeretném :D). Az az elmélet viszont még szerintem is tévtanítás, hogy 'mindenki üdvözül' (lásd: univerzalizmus); mert a Biblia világosan mondja, hogy "Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik a sírban vannak, meghallják az ő hangját, és kijönnek: akik a jót tették, az életre támadnak fel, akik pedig a rosszat cselekedték, az ítéletre támadnak fel." (János 5:28-29) :)
2019. máj. 23. 01:56
 170/204 Tim Ravel válasza:
32%
Én már voltam egyszer halott sajnos! és a pokolban jártam, létező hely, és nagyon valóságos, rossz érzés volt csak, kietlen sötét, tudtam miért vagyok ott, nem volt se lent sem fent, nem volt talaj,kb mintha az űrben lettem volna,de semmijen fény nem látszott, és csak a rossz érzés volt,meg az hogy tudtam hogy hol vagyok és miért, tudtam hogy meghaltam, nem sajnáltam semmit, tudtam hogy ez a valóság ahol vagyok, nem volt idő, ( sokan azt mondták,hogy ez ahol én jártam,ez csak az* előszobája* a pokolnak), egyszer csak teljesen váratlanul hallottam egy hangot, azonnal tudtam hogy kinek a hangja ( Jézus volt ) ezt mondta nekem ( látni nem láttam őt csak hallottam, és tudtam hogy ki az aki szól hozzám!) Szóval ezt mondta- * kiemellek innen,mert az ördög átvert! Szó szerint ezt mondta, és abban a pillanatban vissza tértem, örültem, óriási öröm érzet volt, azóta tudom, hogy itt a földön egy nyomorék hajléktalan nak is boldogság az itt lét, habár lehet hogy nincs tudatában ennek! Odaát amíg ott voltam, abszolút nem sajnáltam semmit amit hátrahagytam itt a földön, amolyan elfogadottság érzés volt bennem, beletörődöttseg , csak vártam igaz nem tudom hogy miért vagy mire, és csak a rossz érzés volt meg a sötét és az a tudat hogy tudom miért vagyok itt és hogy hol is vagyok! Mindenkit saját magához képest ítélnek meg odaát, nem másokhoz képest hogy milyen voltál! Amiket leírtam igaz, remélem hogy nem kell majd megtapasztalnotok amikor eljön az idő! És nem álmodtam, létezik az örök élet, létezik a pokol, létezik a rossz, létezik a mennyek országa is és Jézus él és szeret! Imadkozom mindannyiotokert! Aki nem hiszi amiket leírtam, annak oriási meglepetés ben lesz része pozitív vagy negatív értelemben, amikor eljön az ő ideje! Szívből szeretet, csak ez számít!
2019. máj. 27. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!