Szerintetek a pokolban történő szenvedés soha véget nem érő vagy véges?
Kedves utolsó,
akkor ezek szerint szerinted az embernek nincs lelke? Gondolj bele, például hogyha megdicsérnek vagy megbántanak az nem a testednek esik jól vagy rosszul, hanem a lelkednek. :)
132.Beszélsz a lélekről.
. Tudod mi a lélek?
. A népszámláláskor pld.azt mondják,ebben a faluban 1000 lélekszám van.
Ha a temetőre utalsz,akkor azt mondjá"ebben a temetőben 1000 halott van.
Akkor mégis mi a lélek?az amikor az ember él és mozog éli az életét.
Mi a,nem lélek?
Az amikor az ember,nem él nem mozog,nem éli életét.
Ézsaiás azt irja:"Amely lélek vétkezik annak kell meghalnia"
Tehát a lélek meghal,vagyis az ember létezése megszünik.
Igy a lélek az élő embert jelenti,nem a halottat embert.
Vannak vallások akik hiszik a lélekvándorlást,annak kinzását pld a háromsággyakorlok,de tudjuk,hgy a háromság imádat,hazugság.Ezt igazolja a fentemlitett téma is,és még sok más.
" Tudod mi a lélek?"
Érdekes, hogy te kérdezed tőle, de láthatóan fogalmad sincs. A lélek az a pneuma, a testtel együtt alkotják az ember egészét. Hiszen már a Szentírás elején olvashatod, hogy az anyagból való testbe Isten pneumát teremtett, így lett az ember élőlénnyé (pszükhé). De a pneuma ennél sokkal több, hiszem maga a Szentlélek is pneuma, ahogy például az angyalok is. Meg lehet ölni egy angyalt? Természetesen nem. Akkor az ember lelke/pneuma miként halhatna meg?
134."A Bibliában nem létezik...a >testtől< független,tiszta szellemi,anyagtalan természetü >lélek <fogalma"(La Parole de Dieu.Párizs,1960)Georges Auzou,a Szentírás professzora,Roueni Szeminárium,Franciaország,128.o.)
"Bár a héber 'nefes'szot(a Héber Iratokban gyakran a >lélek <szóval fordítják,pontatlan lenne,ha a szó jelentését görög modon értelmeznénk.
Nefes...alatt sohasem értendő olyan,ami a testtől függetlenül is képes müködni.
Az Újszövetségben a görög 'pszükhe'szot is sokszor fordítják >léleknek <,de a szónak ugyancsak nem alkalmazhatjuk a görög filozófusoktol kapott jelentését.Általában azt jelenti: élet,életerő,helyenként pedig 'egyén'
(The Enciklopédia Amerikana.1977.25 köt.236.o)
"Georges Auzou"
Lehet meglepődsz, de hidegen hagy Georges Auzou véleménye a kérdésben. Én is tudom olvasni a Szentírást, nem kell, hogy más olvassa helyettem.
"sohasem értendő olyan,ami a testtől függetlenül is képes müködni"
Akkor az angyalok hogy működnek test nélkül, ha tisztán szellemi lények és pneuma? Sőt mint írtam, maga a Szentlélek is pneuma, még sem kell neki test.
"(The Enciklopédia Amerikana.1977.25 köt.236.o)"
Az ő véleményük is hidegen hagy.
Sőt azt is értékelném, ha válasz gyanánt saját szavaiddal válaszolnál ismeretlen "enciklopédiákból" és ismeretlen emberektől való idézgetések helyett.
Mert lassan a te véleményed se fog érdekelni, mivel láthatóan nincs saját véleményed. Ha érdekelne, magam is eltudnám ezeket olvasni szó szerint a jehovás oldalon, mert csak ctrl+c és ctrl+v segítségével megoldod az egészet.
136.Amint maradsz alul már csak a személyeskedést hivod segítségül,pedig gondolom van bibliád ha már nincs más olvasnivalód.
Mégis te ,hogyan gondolod,megszabod másnak a forrásanyagot?Sért ha más komolyabb forrásokat keres mint a háromság hazugságai?
Ez ilyen az 'egyeskőnél'is háromságot látsz.
"Sért ha más komolyabb forrásokat keres mint a háromság hazugságai?
Ez ilyen az 'egyeskőnél'is háromságot látsz."
Mi bajod van? Se a kérdés, se a válaszaim nem szóltak a Szentháromságról. Miért keversz bele olyat, aminek semmi köze az egészhez. Én a pneuma/lélek jelentését taglaltam.
Egyébként nem szabom meg a forrást, de ha valaki képtelen saját szavaival kommunikálni és folyamatosan csak adott oldalakról másolja ki a dolgokat, akkor azzal nincs sok értelme beszélni. Majd ha óhajtom, akkor az adott oldalnak elküldöm levélben észrevételeimet, reagálva a náluk leírt állításokra.
Valamint a plagizálást se szeretem. Ha már valahonnan összefüggő szöveget kimásolsz, illik megjelölni a forrást. Ez pedig már a gimiben is követelmény, ott se nézik jó szemmel a plagizálást. Érdekes, tudod kit neveznek nagy plagizátornak? Nézz utána.
138.Ismét jön elő a saját éned.
"Miért keversz bele,aminek semmi köze az egészhez?"
Pontosan köze van mert a lélek halhatatlanság,lélekvándorlás hzug forrása a háromság...ami nincs.
Azért hiszed egyedül a háromságot és más tanítást nem,mert a háromság leszükiti a látokörödet és kialakult egy csőlátás,ami az unitáriusokra,egy szellemi inkvizítort kreál belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!