Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a pokolban történő...

Garrison 2001 kérdése:

Szerintetek a pokolban történő szenvedés soha véget nem érő vagy véges?

Figyelt kérdés
Én keresztényként úgy gondolom, hogy véges, el is mondom, hogy miért: Jézus például a Máté evangéliuma 10. részének 28. versében mondja: "Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában." A gyehennáról egyébként azt olvastam, hogy annak idején Jeruzsálem mellett egy szemétégető hely volt. Emellett ide sorolnám még az alábbi igéket: "Eljön az a nap, amely olyan lesz, mint az izzó kemence. Olyan lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a polyva, és elégeti őket az az eljövendő nap - mondja a Seregek URa -, nem marad sem gyökerük, sem águk."(Malakiás 4:1), illetve: "De megsemmisülnek a bűnösök, elenyésznek az ÚR ellenségei, mégha olyanok is, mint a viruló rétek, füstként enyésznek el." (Zsoltárok 37:20). Ezek az igék szerintem azt igazolják, hogy a gyehennában sem végtelen a szenvedés, hanem egyszer véget ér. Azt is olvastam, hogy az "örök" szó görög megfelelője az "aionios", ami viszont Istenre és az angyalokra vonatkozóan jelent soha véget nem érőt, az emberre vonatkozóan viszont azt jelenti, hogy addig, ameddig az adott személy élete tart. Azt nem tagadom és egyetértek vele, hogy a bűnösök büntetést érdemelnek, de az olyat, ami soha nem ér véget egy picit túlzásnak tartom. Arról nem is beszélve, hogy a Mennyországban is nehezebben tudnám elképzelni az örök boldogságot, hogyha látnám vagy tudnám, hogy közben a haverjaim lelkei a pokolban gyötrődnek. Ti mit gondoltok erről? És milyennek képzelitek el a poklot? Én inkább lelki, mint testi szenvedésnek, és főleg sötétséget és ürességet képzelek el a gyehennában. 20/F :)

2017. jún. 12. 20:34
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/204 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező:Egy nemlétező helyen égjen és szenvedjen egy nemlétező dolog és még ráadásul egy olyan dolog ami nem fizikai anyag amire nem lehet ráerőltetni az égést?Ide egy hatalmas a realitástol elcsúszott,hiszékenység kell,amit egy normális ember nem fogadhat el,senkitől,még a hamis vallásos dogmátol sem.
2018. máj. 25. 06:57
 132/204 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,

akkor ezek szerint szerinted az embernek nincs lelke? Gondolj bele, például hogyha megdicsérnek vagy megbántanak az nem a testednek esik jól vagy rosszul, hanem a lelkednek. :)

2018. jún. 4. 14:09
 133/204 anonim ***** válasza:
77%

132.Beszélsz a lélekről.

. Tudod mi a lélek?

. A népszámláláskor pld.azt mondják,ebben a faluban 1000 lélekszám van.

Ha a temetőre utalsz,akkor azt mondjá"ebben a temetőben 1000 halott van.

Akkor mégis mi a lélek?az amikor az ember él és mozog éli az életét.

Mi a,nem lélek?

Az amikor az ember,nem él nem mozog,nem éli életét.

Ézsaiás azt irja:"Amely lélek vétkezik annak kell meghalnia"

Tehát a lélek meghal,vagyis az ember létezése megszünik.

Igy a lélek az élő embert jelenti,nem a halottat embert.

Vannak vallások akik hiszik a lélekvándorlást,annak kinzását pld a háromsággyakorlok,de tudjuk,hgy a háromság imádat,hazugság.Ezt igazolja a fentemlitett téma is,és még sok más.

2018. jún. 4. 17:03
 134/204 anonim ***** válasza:
62%

" Tudod mi a lélek?"

Érdekes, hogy te kérdezed tőle, de láthatóan fogalmad sincs. A lélek az a pneuma, a testtel együtt alkotják az ember egészét. Hiszen már a Szentírás elején olvashatod, hogy az anyagból való testbe Isten pneumát teremtett, így lett az ember élőlénnyé (pszükhé). De a pneuma ennél sokkal több, hiszem maga a Szentlélek is pneuma, ahogy például az angyalok is. Meg lehet ölni egy angyalt? Természetesen nem. Akkor az ember lelke/pneuma miként halhatna meg?

2018. jún. 4. 17:35
 135/204 anonim ***** válasza:
77%

134."A Bibliában nem létezik...a >testtől< független,tiszta szellemi,anyagtalan természetü >lélek <fogalma"(La Parole de Dieu.Párizs,1960)Georges Auzou,a Szentírás professzora,Roueni Szeminárium,Franciaország,128.o.)

"Bár a héber 'nefes'szot(a Héber Iratokban gyakran a >lélek <szóval fordítják,pontatlan lenne,ha a szó jelentését görög modon értelmeznénk.

Nefes...alatt sohasem értendő olyan,ami a testtől függetlenül is képes müködni.

Az Újszövetségben a görög 'pszükhe'szot is sokszor fordítják >léleknek <,de a szónak ugyancsak nem alkalmazhatjuk a görög filozófusoktol kapott jelentését.Általában azt jelenti: élet,életerő,helyenként pedig 'egyén'

(The Enciklopédia Amerikana.1977.25 köt.236.o)

2018. jún. 4. 19:02
 136/204 anonim ***** válasza:
76%

"Georges Auzou"

Lehet meglepődsz, de hidegen hagy Georges Auzou véleménye a kérdésben. Én is tudom olvasni a Szentírást, nem kell, hogy más olvassa helyettem.

"sohasem értendő olyan,ami a testtől függetlenül is képes müködni"

Akkor az angyalok hogy működnek test nélkül, ha tisztán szellemi lények és pneuma? Sőt mint írtam, maga a Szentlélek is pneuma, még sem kell neki test.

"(The Enciklopédia Amerikana.1977.25 köt.236.o)"

Az ő véleményük is hidegen hagy.

Sőt azt is értékelném, ha válasz gyanánt saját szavaiddal válaszolnál ismeretlen "enciklopédiákból" és ismeretlen emberektől való idézgetések helyett.

Mert lassan a te véleményed se fog érdekelni, mivel láthatóan nincs saját véleményed. Ha érdekelne, magam is eltudnám ezeket olvasni szó szerint a jehovás oldalon, mert csak ctrl+c és ctrl+v segítségével megoldod az egészet.

2018. jún. 4. 20:16
 137/204 anonim ***** válasza:
77%

136.Amint maradsz alul már csak a személyeskedést hivod segítségül,pedig gondolom van bibliád ha már nincs más olvasnivalód.

Mégis te ,hogyan gondolod,megszabod másnak a forrásanyagot?Sért ha más komolyabb forrásokat keres mint a háromság hazugságai?

Ez ilyen az 'egyeskőnél'is háromságot látsz.

2018. jún. 4. 21:36
 138/204 anonim ***** válasza:
76%

"Sért ha más komolyabb forrásokat keres mint a háromság hazugságai?

Ez ilyen az 'egyeskőnél'is háromságot látsz."

Mi bajod van? Se a kérdés, se a válaszaim nem szóltak a Szentháromságról. Miért keversz bele olyat, aminek semmi köze az egészhez. Én a pneuma/lélek jelentését taglaltam.

Egyébként nem szabom meg a forrást, de ha valaki képtelen saját szavaival kommunikálni és folyamatosan csak adott oldalakról másolja ki a dolgokat, akkor azzal nincs sok értelme beszélni. Majd ha óhajtom, akkor az adott oldalnak elküldöm levélben észrevételeimet, reagálva a náluk leírt állításokra.

Valamint a plagizálást se szeretem. Ha már valahonnan összefüggő szöveget kimásolsz, illik megjelölni a forrást. Ez pedig már a gimiben is követelmény, ott se nézik jó szemmel a plagizálást. Érdekes, tudod kit neveznek nagy plagizátornak? Nézz utána.

2018. jún. 4. 21:53
 139/204 anonim ***** válasza:
77%

138.Ismét jön elő a saját éned.

"Miért keversz bele,aminek semmi köze az egészhez?"

Pontosan köze van mert a lélek halhatatlanság,lélekvándorlás hzug forrása a háromság...ami nincs.

Azért hiszed egyedül a háromságot és más tanítást nem,mert a háromság leszükiti a látokörödet és kialakult egy csőlátás,ami az unitáriusokra,egy szellemi inkvizítort kreál belőled.

2018. jún. 4. 22:21
 140/204 anonim válasza:
100%
Kérdezd meg az Urat ha tényleg érdekel téged, Ő adja a szemet és az értelmet a látásra.
2018. jún. 5. 12:04
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!