Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a pokolban történő...

Garrison 2001 kérdése:

Szerintetek a pokolban történő szenvedés soha véget nem érő vagy véges?

Figyelt kérdés
Én keresztényként úgy gondolom, hogy véges, el is mondom, hogy miért: Jézus például a Máté evangéliuma 10. részének 28. versében mondja: "Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában." A gyehennáról egyébként azt olvastam, hogy annak idején Jeruzsálem mellett egy szemétégető hely volt. Emellett ide sorolnám még az alábbi igéket: "Eljön az a nap, amely olyan lesz, mint az izzó kemence. Olyan lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a polyva, és elégeti őket az az eljövendő nap - mondja a Seregek URa -, nem marad sem gyökerük, sem águk."(Malakiás 4:1), illetve: "De megsemmisülnek a bűnösök, elenyésznek az ÚR ellenségei, mégha olyanok is, mint a viruló rétek, füstként enyésznek el." (Zsoltárok 37:20). Ezek az igék szerintem azt igazolják, hogy a gyehennában sem végtelen a szenvedés, hanem egyszer véget ér. Azt is olvastam, hogy az "örök" szó görög megfelelője az "aionios", ami viszont Istenre és az angyalokra vonatkozóan jelent soha véget nem érőt, az emberre vonatkozóan viszont azt jelenti, hogy addig, ameddig az adott személy élete tart. Azt nem tagadom és egyetértek vele, hogy a bűnösök büntetést érdemelnek, de az olyat, ami soha nem ér véget egy picit túlzásnak tartom. Arról nem is beszélve, hogy a Mennyországban is nehezebben tudnám elképzelni az örök boldogságot, hogyha látnám vagy tudnám, hogy közben a haverjaim lelkei a pokolban gyötrődnek. Ti mit gondoltok erről? És milyennek képzelitek el a poklot? Én inkább lelki, mint testi szenvedésnek, és főleg sötétséget és ürességet képzelek el a gyehennában. 20/F :)

2017. jún. 12. 20:34
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/204 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, az igaz, hogy a 'pokolban' nincsen szenvedés, ha a pokol alatt a Seol-t értjük, ami a Holtak hazája. Itt szerintem az emberek tulajdonképpen olyan állapotban vannak, mintha aludnának, viszont az ítéletkor lesz feltámadás. :)

Egyébként szerintem ez a két videó tök jó és érdekes lehet:

[link] [link]

2018. febr. 20. 01:13
 102/204 Alex Fly ***** válasza:
70%

Értem. Tehát szerinted egy jó és igazságos Isten megalkotja az embert, ad neki szabad akaratot és választási lehetőséget, hogy az örökkévalóságot vele vagy nélküle akarja eltölteni, aztán a döntés után az ellene szavazóknak nem is lesz részük az általa megígért örökkévalóságban...

Szóval csak szórakozik velünk.

2018. febr. 20. 05:09
 103/204 anonim ***** válasza:
79%

Ezt már többször leírtam bibliai bizonyítékként.

1Mozes.3:19."Arcod verejtékivel eszed a kenyered ,mig vissza nem térsz a földbe,mert abbol vétettél.Mert por vagy,és a porba térsz vssza".

Figyeljük meg:Itt Isten magátkozta az embert.És egyértelmű amit mondott.

"vissza térsz a földbe mert abbol vétettél".

Ha a szöveg környezettel is egybevessük,kiderül,hogy nem mondta,hogy a tested vagy a lelked ,fel jön hozzám,vagy kinoztatik.

Egyértelmüen azt mondta,hogy "meghalsz"(nem fog létezni).Ez azt jelenti,hogy a feltámadásig a nemlétezés időszakában lesz.

De a megmentést is nyomban létrehozta:1Mozes.3:15.Ellenségeskedést támasztok közted és az asszony között,a te magad és az ő magva között.Az összezuzza a fejed,te pedig annak sarkát zuzod szeét"

Igen Jézus és az övéi,szétzuzza a Sátán fejét.A Sátán pedig a sarkát zúzzta szét Jézusnak amikor a földi élete végén kivégezték.

Azért csak a sarkát mert égi feltámadásban részesült.

Mivel a pokol=sírgödör igy ott nincs kínzások, amit egyesek mondanak.

A feltámadás után az Jézus királysága alatt az emberek eldönthetik,hovatartozásukat.Aki betölti Isten akaratát élhet örökké,aki ellenszegül a törvényének részesse lessz a második halálnak,ahonnan nincs visszatérés.

Roma.6:23."Mert a bün zsoldja a halál,az ajándék pedig,melyet az Isten ad,örök élet Krisztust Jézus,a mi Urunk által"

Itt láthatjuk,hogy az embernek az élete anyira drága,hogy a halálával,lefizette a bünét.

Igy nem tartozik semmi kinoztatással.

2018. febr. 20. 08:32
 104/204 anonim ***** válasza:
84%

"Szóval csak szórakozik velünk."

Nem szórakozik, hanem ad egy lehetőséget azoknak, akik nem akarnak vele élni. De ezt már leírtam - melyik része nem volt érthető?

2018. febr. 20. 09:01
 105/204 Alex Fly ***** válasza:
97%

@103: tehát akinek Jézus megváltotta a bűneitb az nem megy a sírba? Mert a jelek szerint vannak ott egy páran...

És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az is meg van írva: előbb a halálb azután az ítélet. Ebből számomra nem az következik, hogy ítélet nélkül kapnék halálbüntetést.

És nyugodj meg: senki nem fog kínozni. Isten pedig főleg nemh annál is inkább, mivel a pokolnak az a lényege, hogy Ő ott semmilyen formában nincs jelen...

2018. febr. 20. 12:10
 106/204 A kérdező kommentje:
Igazad van Alex, szerintem sincs jelen a Mennyei Atya a pokolban. Abban is egyetértek, hogy a pokolra jutott embereket senki sem kínozza - a démonok és a Sátán sem, bármennyire is akarnák ezt. Szerintem azért olyan borzasztó a pokol, mert ott a lelkekre ránehezedik a bűneik súlya, és a saját lelkiismeretfurdalásuk és bűntudatuk, illetve talán a magányosság és a reménytelenség érzése az, ami gyötri őket. :)
2018. febr. 20. 14:13
 107/204 anonim ***** válasza:
64%

105."tehát akinek Jézus megváltotta a büneitb az nem megy a sirba"?.

Az eredendő bűn miatt mindenki a sirba megy egészen a feltámadásig.

Az ítélet nem volna jogos,ha öntudatlan állapodban hoznának itéletet egy ember felett amint a biblia is irja.

Amint láttuk az előbiekben "a bün zsoldja a halál"ez azt jelenti,hogy ebben a helyzetben mint mindenkiében,az ember zéroba van Isten előtt.Uj lapal indul,semmi adosága nincs Istennel szembe.

Jön a feltámadás, amikor a viselkedésével be kell bizonyitsa Isten törvényét tölti be,vagy ugy dönt mint az első ember,szembe szegül Isten akaratával.Igy ő maga hoz itéletet saját maga fölött,amit Isten határozata szerint meg fog kapni.

Életében történő itélet, ami jogos és sajátmaga dönt a viselkedésével igy nem lehet senkit hibáztatni ha része lessz a második halálban,vagy örök életet él egy örökké valóságon át.

2018. febr. 20. 16:31
 108/204 anonim ***** válasza:
100%

Ha Jezus azt mondta hogy orokkön örökké, es HA mashol is a bibliaban az van irva h orokkön örökké akkor bizony ugy van.

De nem kell oda kerülj. Jézus Krisztus vére elmos minden bűnt- ahogy irva van- akinek kell a bűnbocsánat az övé lehet ingyen- DE CSAK HA MEGRAGADJA.

Aki pedig nem "sajnos elkárhozott mert nem hitt az Ur Jezus Krisztusban"- ez van irva a bibliaban, és annak a bűnei nem bocsájtottak meg..vagyis bűnben hallt meg. "A bűn következménye örök halál- valahol irva van a bibliában.

2018. márc. 5. 13:26
 109/204 anonim ***** válasza:
76%

Örök halál=örök kárhozat=örök pokol..

Ah durva nagyon de Jézus kereszthalála is durva volt nagyon.

Az ár ki lett fizetve hogy a menybe kerülj .

Tedd Jézust meg MA életed urává mert nem biztos hogy lesz holnap ra lehetőséged.

2018. márc. 5. 13:29
 110/204 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, meg vagyok térve, de azért köszi. :)
2018. márc. 5. 16:24
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!