Szerintetek a pokolban történő szenvedés soha véget nem érő vagy véges?
Kedves utolsó,
elfogadom, hogy neked ez a véleményed, és én sem tartom kizártnak, hogy végtelen, de szerintem ezt biztosan nem tudhatjuk. Őszintén szólva, én az emberek esetében egy kicsit valószínűbbnek tartom, hogy véges, de persze másnak lehet más véleménye. Köszönöm a válaszod! :)
54.Sok és mindenféle érvet olvastam az oldalon.
Most ki nem mond igazatok.
Természetesen az aki a bibliát kiforgassa vagy félremagyarázza,hogy a vallását bizonygassa a biblia hamiss értelmezésével.
Pld.létezik Istennek egy kínzó eszköze"a pokol".Akkor mégis miért irja a biblia,hogy a bün zsoldja a halál.
Na tehát a bün ára a halál, akkor még mit tennél hozzá mert Pál nem tett hozzá többet.
Igy elmondhassuk,hogy sem kinzoeszköz nincs és semmi más a halál után.
Szia!
Egyértelmű Isten üzenete Számunkra!
A lényeg hogy az Igazak Isten mellett legyenek.
Akik pedig nem Istenhez tartoznak/tak/fognak/ azok Örökre a Gyenehábban DE VÉGES A POKOL.
A Jelenések könyve elmondja ezt hogy Jézus és az Antikrisztus összecsap és Jézus végleg legyőzi az antikriszust.
Isten legyőzi a Sátánt, és végül ELPUSZTITJA minden lélekkel együtt aki a Sátánhoz vagy a bűnhöz tartozott.
Roma.6:23."Mert a bűn zsoldja a halál,az ajándék pedig,amelyet az Isten ad,örök élet Krisztust Jézus,a mi Urunk által".
Amint látjuk itt a bűn a halálal ki van fizetve,ami azt jelenti,hogy a halálal minden lezárult,kifizetve a bünt,és utánna új és tiszta lappal jön a feltámadás.Ami a feltámadás utáni időszak fontos,hogy a személy be tud-e illeszkedni az Isteni vezetésbe.
.
"Mert a Roma 6:23 szerint nincs pokol,tisztítótűz és holmi kínzások."-írod.
Nézzük meg a Róma 6:23-at:
Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.
Ez ige szerint aki a bűnben marad, az halálba megy, ami más igék szerint a pokolt jelenti, az elkárhozást.
Jézus is tanított a pokolról, tehát van:
19
Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:
20
És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.
21
És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.
22
Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.
23
És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.
Pokol és kínzások tehát vannak a Biblia szerint, a tisztítótűz az egy római katolikus dogma, az valóban eretnekség, egy ige félreértéséből származik ez a tévtanításuk.
88.A Jézus beszéde a gazdagrol és Lázárrol,egy példázat volt,amint az Evangélium is irja.
A példázat szerint Lázár az égben volt,a gazdag ember lent a pokolban(sírgödör).
Ha nem példázat volna hanem valóság,akkor mégis Lázár az ujja hegyén lévő vizzel,hogy tudta volna enyhíteni a gazdag ember szomját,ráádásul állítod,hogy a pokolba nagy tűz van.Ez még mindha nem vona elég,egy ember ujja,hogy érne el akkora távolságra?
Vajon,akkora távolság alatt amig az ujja a pokolig érne a viz nem száradt valna le.
Na ezért példázat.
Jézus igy magyarázta meg azt a lehetetlenséget,hogy halál után nem lehet semmit jóvátenni csak a feltámadás után vagy a halál előtt.
@89: értem, csak példázat...
Ezért nem létezik pokol. És természetesen menny sem. Az is csak példázat. Marad a halál...
De akkor ebben az esetben minek jött el Jézus? Mi szükség lett volna a megváltásra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!