Szerintetek a pokolban történő szenvedés soha véget nem érő vagy véges?
#40 *
azt azert megjegyzem hogy a Tisztitotuzet nem azert hoztam fel mert ebben kellene hinni vagy en hiszek benne,
ha erre nincs utalas a Bibliaban elvileg, en meg nem foglalkoztam a temaval, ahogy a Pokol stb. temajaval sem
majd megismerem kozvetlenul, ha pedig nem akkor "igy jartam"
az elotte levo valaszaim is filozofiai alapuak eppen hasonlo okokbol
bar az hogy a szenvedes es nem szenvedes ennyire kerdeses szerintem meg felsobb egyhazi korokben is (de boven elegendo ha szeles hivoi korokben), felmerulhet hogy miert?
a veges es vegtelen viszont hasonloan nem szokott felmerulni mint az elobbi
csak azert irtam hogy nehogy ebbe is belekossenek vagy eretnekseg terjesztonek kialtsanak ki
S!@-sztok...
Véges,mert bár maga a létezés végtelen,benne semmi sem tart örökké.Minden pokolban lévő rájön egyszer,hogy azért volt a pokolban,hogy megtanulja a leckét.Ha megtanulta,átmehet a vizsgán.Beteg lelkű ember az,aki szerint végtelen kínszenvedés van.
Én úgy képzelem el,hogy az ember folymatosan szenved a rossz döntései,gondolatai,cselekedetei által.Ez már itt a földi életben is megvalósulhat bárkinél,nem feltétlen a halál után kerül vki pokolra.
"Oké, de pl. ha valaki mondjuk 10 ezer vagy 10 millió évig szenved ott, az baromi sok idő.. "
Tudom számunkra elképzelhetetlen, de azt kellene megérteni, hogy ott nincs idő, tér és idő mind e világi fogalmak, ezek nem alkalmazhatóak se Istenre, se a mennyre, se a pokolra. Ha túl materiálisan fogod fel, akkor tényleg egy olyan katyvasz lesz a fejdben, mint a jehovista-adventista teológiát vallóknak.
Igen, ezt elfelejtettem leírni, hogy a túlvilágon nincs idő, nincs tér, ezek mind evilági, teremtett dolgok. Ugyanígy tűz sem lesz a pokolban, az csak az emberi fantázia szüleménye, s csak arra jó, hogy az ember valahogy elképzelje a poklot. Tehát ne úgy képzeld el, hogy ott szarvakkal rendelkező ördögök szaladgálnak gúnyos kacajjal, s közben lángoló üstben kavargatják az abba fővő embereket. :)
Valahogy úgy kell elképzelni, hogy a teljes Isten nélküliség van ott, vagyis a szeretet teljes hiánya, így olyan fájdalmakat érezhetünk ott, mint amikor itt a földön megbántanak, megaláznak minket. Hülyén írtam le, de remélem érted a lényegét. :)
Nos ha 10 vagy 100 millió év után lenne vége a pokolnak, akkor is "jobb" lenne így, mivel megvan a végső remény,hogy egyszer vége lesz a szenvedéseknek. Ha azonban örökké tart, aattól nagyobb büntetés nem is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!