Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Isten létezik?

Asddsaasddsaasddsa kérdése:

Szerintetek Isten létezik?

Figyelt kérdés
Ha igen mért.ha nem mért. És evolúció vagy isten hit? A válaszokat köszönöm.

2017. febr. 23. 21:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/131 anonim ***** válasza:
100%

" Viszont ELVI akadálya nincs. "

Na, igen, az nincs.

Az élet keletkezése nincs meg a tudománynak.

Elvi akadálya nincs, hogy meglegyen, de nincs.

Ezért egy tisztességes, morális magas szinten álló tudós MINDIG úgy foghalmaz:

"a tudomány mai állása szerint".... stb

Hogy keletkezett az ELSŐ sejthártya?????

2017. febr. 24. 13:54
 32/131 Pietrosol ***** válasza:

Cerevisiae!

"Lényegtelen, hogy minek nevezed."

Szerinted mindegy, szerintem meg annak a fals blöffnek a tükrében, hogy létrehoztak egy élőlényt k🔞rvára nem mindegy. Amit írtál az nem egy élőlény létrehozása, hanem egy mesterségesen létrehozott genom működőképességének a bizonyítása.

2017. febr. 24. 14:06
 33/131 Pietrosol ***** válasza:

#30!

A vírusokat ismereteim szerint nem sorolják az élőlény kategóriába, mert csak gazdaszervezetben mutatnak életjelenséget, nincs önálló anyagcseréjük. Az elvi lehetőség és megcsináltuk között kb száznyolvan fok a különbség. Nem az a baj, hogy fantáziálsz az emberről, hanem, hogy a fantáziád által felnagyított, fiktív képességekkel felruházott embert, mint tényleges lényt mutatod be. Valahonnét ismerős ez...

Nem tudom, hogy mi az isteni szikra.

2017. febr. 24. 14:21
 34/131 Cerevisiae ***** válasza:
79%

Pietrosol: "Szerinted mindegy, szerintem meg annak a fals blöffnek a tükrében"

Fontos tézis, hogy a megfelelő élettelen anyagok összerakásával az élettelen anyag elkezd élni, mindenféle csoda nélkül. Nem igen lenne szabad emellett elmenni szó nélkül, és te ezt próbálod elkenni. És amellett se kellene elmenned, hogy egyre és egyre többet tudunk meg az élet spontán keletkezésének lehetőségeiről. A helyzet az, hogy az út járható, és van haladás. Ha a dolog lehetetlen lenne, akkor nem lehetne járni az úton. Volt idő, amikor még nem tudtak levegőnél nehezebb tárgyakkal repülni, de egyesek sejtették, hogy lehet, és a dolog lehetségessége idővel bizonyítást is nyert, mert folyamatosan lehetett újabb és újabb dolgok felfedezésével előrébb lépni.

2017. febr. 24. 14:22
 35/131 Cerevisiae ***** válasza:
68%

Pitrosol: "A vírusokat ismereteim szerint nem sorolják az élőlény kategóriába"

Csak tudod, a te fajtád ezt is nem olyan régen totális képtelenségnek tartotta. Isteni szikra kellene hozzá. Minél régebbre megyünk vissza, a hozzád hasonlóak mindig az éppen következő lépést tartották lehetetlenségnek (pl. ott kezdtétek, hogy Friedrich Wöhler korában is állítottátok, szerves anyag nem jöhet létre magától), és mindig csalódniuk kellett, ennek ellenére persze a mai napig se a hangjuk ereje se a magabiztosságuk semmit se csorbult, csak nem tudni, hogy mire fel...

2017. febr. 24. 14:29
 36/131 Cerevisiae ***** válasza:
73%

Tequila Sunrise: "Ezért egy tisztességes, morális magas szinten álló tudós MINDIG úgy foghalmaz: "

Maga a tudomány állítja ezt, mert ez a tény. Vagyis teljesen lényegtelen, hogy a tudományos közösség egyes képviselői milyen morális szinten állnak.

Azonban az fontos tézis, hogy a megfelelő élettelen anyagok összerakásával az élettelen anyag elkezd élni. Nem igen lenne szabad emellett elmenni szó nélkül. És amellett se, hogy egyre és egyre többet tudunk meg az élet spontán keletkezésének lehetőségeiről. A helyzet az, hogy az út járható, és van haladás. Ha a dolog lehetetlen lenne, akkor nem lehetne járni az úton. Volt idő, amikor még nem tudtak levegőnél nehezebb tárgyakkal repülni, de egyesek sejtették, hogy lehet, és a dolog lehetségessége idővel bizonyítást is nyert, mert folyamatosan lehetett újabb és újabb dolgok felfedezésével előrébb lépni.

Tequila Sunrise: "Hogy keletkezett az ELSŐ sejthártya?????"

Pont ez nem tűnik egy boszorkányságnak. "A hidrofil ás hidrofób részekből álló foszfolipidek kiválóan alkalmasak erre a funkcióra, mivel vizes oldatban spontán kettős réteget (bilayer) alkotnak. A prebiotikus levesben tehát a spontán aggregálódó foszfolipidek vehették körül a replikálódó RNS és fehérjemolekulákat."

Mellesleg a kezdeti anyagszerveződéseknek nem feltétlenül volt szüksége összefogó membránra, mert ezt a funkciót kiválóan helyettesítik olyan az ásványi felszínek, mint például az agyagásványok, amelyek koncentrálják és védik az anyagszerveződést a modern sejt membránja nélkül is. A lipidek ott is megjelenhettek, persze egyelőre nem membránalkotóként, de a lipidek sok minden másra is jók, és a membránépítő funkciójuk csak akkor juthatott folyamatosan szerephez, amikor az élet kezdte elhagyni az anyagásványok felszínét.

2017. febr. 24. 14:30
 37/131 Cerevisiae ***** válasza:
95%
Elnézést a rosszul leírt név miatt, Pietrosol.
2017. febr. 24. 14:32
 38/131 Pietrosol ***** válasza:
44%

Cerevisiae!

Kérlek légy oly boldogságos és ügyes, hogy nem fantáziálsz rólam, hogy miről mit gondolok! Egyáltalán nem tartom mellékesnek ezt az eredményt, de az én fajtám és talán minden kertészmérnök ragaszkodik ahhoz, hogy tudományos eredményeket pontosan fogalamazzunk meg. Szerintem egy sebész sem mondaná azt egy szívátültetés után, hogy létrehoztam egy élőlényt.

2017. febr. 24. 14:41
 39/131 Cerevisiae ***** válasza:
82%

Pietrosol: "Szerintem egy sebész sem mondaná azt egy szívátültetés után, hogy létrehoztam egy élőlényt."

Én azt állítottam, hogy két élettelen anyag összeadásával élni kezdett az anyag.

A hasonlatod teljesen rossz. Sem a szív, sem a test nem halott ilyenkor.

2017. febr. 24. 14:51
 40/131 anonim ***** válasza:
100%

a sejthártya - mint HATÁR a kérdés

*

Cerevisiae - miért nem lehet kulturáltan erről beszélni?

"a te fajtád" kijelentés sértőbb, mint hogy elírod a nicknevét valakinek...

"Maga a tudomány állítja ezt, mert ez a tény. Vagyis teljesen lényegtelen, hogy a tudományos közösség egyes képviselői milyen morális szinten állnak."

A tudomány nem állít semmit, ember tud állítani. Ez nem lényegtelen, az alany fontos.

Hogy milyen morális szinten áll egy tudós, az pedig nagyon nem, végzetesen nem mindegy.

Az élet elpusztításában ugyanis nagyon magas szinten állunk. Egy borsószemnyi idegméreg is elég... és volt gyakorin tefajtázás, nincs gyakorin tefajtázás.

2017. febr. 24. 14:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!