Szerintetek Isten létezik?
Nem.
Mostanában 3 naponta jön ez a kérdés?
Szia!
Ezt írtad-Isten. Mire gondolsz?
Igen, szerintem létezik, és nem mond ellent az evolúciónak sem.
És hogy szerintem miért létezik? Leginkább Aquinói Szent Tamás 5 istenérvével tudom magyarázni.(megjegyzem, ő ateistaként tért át a hitre, a kereszténység egyik legnagyobb filozófusa)
Röviden:
1. a világban minden változik. de a változást mindig valami mozgatja. Kell, hogy legyen egy mindig is létező örök személy, aki az egészet elkezdte
2. minden okozatnak van oka. és az okozat mindig másodlagos, az ok nélkül nem létezhet okozat, kell legyen egy első ok, amiből kiindult minden okozat
3. a semmiből nem alakulhat ki minden, kell, hogy legyen egy mindig is létező valami, valaki, aki teremti a mindent
4. léteznek léttökéletességi fokozatok. valami mindig tökéletesebb a másik valaminél. kell, hogy legyen tehát egy abszolút tökéletesség
5. a világ logikus, mindennek van valami célja. de a cél kitűzéséhez szükség van egy célkitűző erőre, ez intelligens felsőbb erőre, ami mindenbe beleprogramozta a célszerűséget.
És bocsi, hogy ilyen hosszú, de te kérdezted, hogy miért :P
Isten a Lét. Isten szeretet, kedves asddsaasddsaasddsa.
Ahol van szeretet, ott van Isten. Ahol nincs ott nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!