Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan ezt az Őrtorony állítja?

Figyelt kérdés

Az Őrtorony azt állítja, hogy Krisztus NEM Isten, hanem egy angyal, értsd Mihály arkANGYAL/főANGYAL. Mint már oly sokszor, ...mit sokszor... Rengetegszer volt már erre kérdésem, hogy HOL VAN EZ a Bibliában leírva. Állításotok szerint az Őrtorony, a Biblia alapján készült. Nos akkor további kérdések merülnek fel bennem:

1: Milyen Biblia is ez, tulajdonképp? Állításotok szerint ugyan csak, szeretitek a Károli Bibliát felütni itt-ott, akkor mért nem tűnik fel, hogy amit ír az Őrtorony teljes téboly? Krisztus=Mihály? HOL? :)

2: Honnan szedtétek azt, hogy Mihály az aki az Igazság az Út és az Élet? :) A Zsoltárok 36:10 viszont azt mondja, hogy Isten az élet forrás, tehát Ő az élet. :) Honnan jön az, hogy Krisztus nem az Atya Isten? Az Ézsaiás 9:6 azt írja, hogy fiú adatik a világnak és nevezik majd őt: Csodálatos tanácsadónak, Örökkévaló Atyának, Stb... Szerintem, az ÖRÖKKÉVALÓ azt jelenti, hogy van volt és lesz. Isten van, volt és eljövendő a Jelenések 1:8 vers szerint. :) Szóval, összegezném: Mért hisztek a tévedéseiteknek, ha Isten PONTOSAN az ellenkezőjét mondja a Bibliában. Valóban úgy van ahogyan az Őrtorony maszlag írja ezeket? Félreértés ne essék, nem titeket bántalak, hanem azt amit hisztek azt támadom. :) Békesség nektek, és köszönöm az ideillő inteligens válaszokat is. :)

2017. febr. 18. 14:35
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/235 anonim ***** válasza:
57%

68.Aki követi,nemtudhatom,hogy ki azt a tantételt amiért történt az inkvizíció,ha nem zárkózik el valaki attol a tantételtől már is támogató.Jézus azt mondta aki nem velünk ellenünk.

Én ezt senkire sem mondtam aki nem érintett.Tisztelet a kivételnek.

2017. febr. 23. 10:12
 72/235 anonim ***** válasza:
Most mondtad a kulcsfontosságú dolgot: nem tudhatod. Ezt mióta is magyarázom neked? Ha nem tudsz rólam/rólunk semmit,akkor jogosan vádolhatsz? Ennek ellenére csak úgy köpöd ránk a vádjaidat,mintha tények lennének. Közünk sincs a katolikusokhoz sem,de még ha lenne is,nem gondolnám,hogy így jogos lenne,amiket írtál. Ezért mondtam,hogy visszavehetnél,mert amiket feltételezel,egy sem igaz.
2017. febr. 23. 10:17
 73/235 anonim ***** válasza:
57%

70.Kinek mondta az Atya,teremtsünk embert a Földre?Jézusnak.Vagy fordítva volt.

Ki mondta,ki kezdeményezte,ki parancsolta?

Vagy itt is Jézust az Atya fölé helyezed?A te dolgod,de nincs igazad.

2017. febr. 23. 10:19
 74/235 anonim ***** válasza:
57%

72.Mégegyszer mondom.Az a tantétel amiért emberek haltak meg,és azt valaki támogatja,részesse annak.

Ki hajtotta végre az inkvizíciót és ki követi azt a tantétel.

Sőt a mai Katolikus sem hibás,csak az aki követi azt a tantételt amiért emberek haltak meg és helyesli azt.

2017. febr. 23. 10:27
 75/235 anonim ***** válasza:
Látszik,hogy el sem olvasod amit írok,szóval teljesen felesleges,ahelyett,hogy beismernéd a tévedésed,nyomod tovább,amikor fentebb írtam,hogy még a valláshoz sincs közöm. De már mondtam,tőlem azzal csapod be magad,amivel akarod,én itt lezártam.
2017. febr. 23. 10:29
 76/235 anonim ***** válasza:

Ennyire nem lehet nehéz értelmezni amit írok! Épp azt magyarázom hogy nincs semmi, ami alá-fölérendeltségre utalna az igében!

Minek adsz olyan mondatokat a számba, amiket sosem állítottam?

2017. febr. 23. 10:36
 77/235 anonim ***** válasza:
57%

75.Én nem mondok sem rád sem katolikusra sem Ortodoxra semmivádat.

Mégegyszer:Ha valaki azt a nembiblikus tantételt követi,amiét az inkvizicion emberek haltak meg ártatlanul,és támogatja azt,egyet ért a tantétellel és az invizicioval,nem zárkoznak el,részesse annak.

Itt hol irtam igazságtalanságot.

Te azt irtad a tantételed biblikus és ellentmondász az inkvizicionak,akkor miét támadsz.

Ha nem így van a te dolgod.

2017. febr. 23. 10:57
 78/235 anonim ***** válasza:

"Ha valaki azt a nembiblikus tantételt követi,amiét az inkvizicion emberek haltak meg ártatlanul,és támogatja azt,egyet ért a tantétellel és az invizicioval,nem zárkoznak el,részesse annak. "

Ebben meg semmi ok-okozati összefüggés nincs. Az inkvizíció és a katolikus nem szinonima, attól, hogy valaki ma katolikus, még semmi köze az inkvizícióhoz.

2017. febr. 23. 11:03
 79/235 anonim ***** válasza:
65%

78 .Mindent kétszer kell neked irni?

Mégegyszer.Bármely vallás vagy annak tagja/tagjai akik valamikor végrehajtották az inkvizíciót,és nem biblikus tantételért kellett meghalniuk,kik ma is követik azt a nem biblikus tantételt és egyetértnek az inkvizicioval,részesse annak.Mert ma is folyik a szellemi inkvizíció.

2017. febr. 23. 11:14
 80/235 anonim ***** válasza:

Hiába írod le akárhányszor, ha nem igaz. Egy mai katolikus épo ugyanúgy elítéli az inkvizíciót, mint te. Mellette őszinte szívű katolikus.

Egyszerűen nincs korreláció a két dolog között.

2017. febr. 23. 11:17
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!