Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan ezt az Őrtorony állítja?

Figyelt kérdés

Az Őrtorony azt állítja, hogy Krisztus NEM Isten, hanem egy angyal, értsd Mihály arkANGYAL/főANGYAL. Mint már oly sokszor, ...mit sokszor... Rengetegszer volt már erre kérdésem, hogy HOL VAN EZ a Bibliában leírva. Állításotok szerint az Őrtorony, a Biblia alapján készült. Nos akkor további kérdések merülnek fel bennem:

1: Milyen Biblia is ez, tulajdonképp? Állításotok szerint ugyan csak, szeretitek a Károli Bibliát felütni itt-ott, akkor mért nem tűnik fel, hogy amit ír az Őrtorony teljes téboly? Krisztus=Mihály? HOL? :)

2: Honnan szedtétek azt, hogy Mihály az aki az Igazság az Út és az Élet? :) A Zsoltárok 36:10 viszont azt mondja, hogy Isten az élet forrás, tehát Ő az élet. :) Honnan jön az, hogy Krisztus nem az Atya Isten? Az Ézsaiás 9:6 azt írja, hogy fiú adatik a világnak és nevezik majd őt: Csodálatos tanácsadónak, Örökkévaló Atyának, Stb... Szerintem, az ÖRÖKKÉVALÓ azt jelenti, hogy van volt és lesz. Isten van, volt és eljövendő a Jelenések 1:8 vers szerint. :) Szóval, összegezném: Mért hisztek a tévedéseiteknek, ha Isten PONTOSAN az ellenkezőjét mondja a Bibliában. Valóban úgy van ahogyan az Őrtorony maszlag írja ezeket? Félreértés ne essék, nem titeket bántalak, hanem azt amit hisztek azt támadom. :) Békesség nektek, és köszönöm az ideillő inteligens válaszokat is. :)

2017. febr. 18. 14:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/235 imakommandós ***** válasza:
79%

#24. Balinhun!

William Branham ugyanígy és szinte ugyanezekkel az érvekkel magyarázta a szentháromságot. Én nagyon tisztelem, mert óriási értékű szolgája volt Istennek, és nagyon nagy hiány Krisztus testében, hogy nincs ilyen szolgáló, de ebben tévedett. Ő egy gyógyító ajándékkal, tudomány beszédével megáldott próféta volt, de olyan területre lépett amire nem volt ajándéka, tanítói székbe ült. Egyszer figyelmeztette Isten Kenneth Hagin-en keresztül, majd kis idő után elvitte magához, hogy ne okozzon kárt. Mivel hatalmas befolyása volt Krisztus testében.

2017. febr. 18. 23:21
 32/235 anonim ***** válasza:
0%

(Ézsaiás 9:6) . . .Így fogják nevezni: . . .

Vagy is nem mindig hívták így, hanem akkortól amikor betölti azt a szerepet, amiért megérdemli ezeket a titulusokat.

akkortól fogják így "nevezni" amikor az uralmát megkezdi, és a jelentését pedig leírtam miért illeti meg akkortól.....

2017. febr. 18. 23:27
 33/235 szp72 ***** válasza:

@ Van egy FIZIKAI (a Fiú) aki itt volt és megfoghatták az emberek és láthatták is. Van egy Szellem aki csak benned van, és tanít téged Isten igéjére és az angyalok ezt nem látják. És van egy olyan megnyílvánulás Istennek ami a Mennyben van és egyenlőre csak a Mennybéliek láthatnak. Tehát, 3 megnyílvánulás, de EGY UGYAN azon személy mindhárom,

Ezt a tévtant hívják szabellianizmusnak, egy harmadik századi eretnekség, miszerint Istenben nincs három különböző személy csak három különböző szerep, három megnyilvánulási forma.

[link]

Őszintén szólva itt a honlapon jó néhány Szentháromságot védelmezni szándékozó hozzászólás eléggé szabelliánus, vagy mint például ez is, teljesen az.

2017. febr. 18. 23:47
 34/235 How Arrow ***** válasza:
100%

Ézs 9:6 Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

Mivel itt Ésaiás ugy irta le ahogy "mondta" neki Isten nem a tanuk magyarázzák meg az értelmét hanem a szerző azaz Isten.

Mivel ugy van kinyilatkoztatva hogy Jézus az örökkévalóság atyja és Isten ezért lehetetlen hogy teremtmény legyen.

Meghasonlana Isten önmagával és igazságtalan lenne. A tanuk beburkolva Lucifer köntösébe öltöztetik fel Jézust, Lucifert meg Jehova névre keresztelt egyedüli Istenként adják elő.

Ézs 14:13 Holott te ezt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon.

Ézs 14:14 Felibök hágok a magas felhőknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz.

Isten Istenkáromlásnak veszi azt mikor egy teremtménye Istenné véli magát.

Isten istenné nem tesz senkit mivel egyedül Én VAGYOK az Úr.

Igy Jézust se lehetne tenni Istenné ha teremtmény lenne, de mivel a Biblia Istentöl ihletett és ott az áll hogy Jézus Isten és Örökkévalóság Atyja igy semilyen emberi vagy szektai vagy vallási kigondolás nem nyertes hanem vesztes érvvel vonz magához megterhelt embereket akik vágynának az igazság megismerésére.

Igy átvitt értelemben nem gyilkos az aki ezeket hirdeti hanem agyilkosság értelmi szerzője.

Ami nagyon szomoru Isten Jajt mond ezekre.

Ézs 33:1 Jaj neked pusztító és el nem pusztított, te csalárd, akit még meg nem csaltak! Ha bevégzed a pusztítást, el fogsz pusztíttatni; ha készen leszel csalárdságoddal, téged fognak megcsalni.

Ézs 45:9 Jaj annak, aki alkotójával perbe száll, holott cserép a föld többi cserepeivel! Vajon mondja-e az agyag alkotójának: Mit csinálsz? és csinálmányod ezt: Nincsenek kezei?

2017. febr. 19. 01:02
 35/235 A kérdező kommentje:

"Vagy is nem mindig hívták így, hanem akkortól amikor betölti azt a szerepet, amiért megérdemli ezeket a titulusokat.

akkortól fogják így "nevezni" amikor az uralmát megkezdi, és a jelentését pedig leírtam miért illeti meg akkortól....."

Kedves Living Witness, kár lenne a szavakon lovagolni. Az, hogy így fogják nevezni, az nem azt jelenti, hogy még nem nevezték soha sem úgy, hogy Örökkévaló Atya. :) Persze, ha bele magyarázzuk azt, hogy Krisztus nem Isten csak isten akkor persze, hogy így van, ahogyan te mondod. Csak ez NEM igaz. :) Elemezzük picit, ha nem gond (úgy látom veletek mindent úgy kell mint a kisgyermekekkel, mindent tételesen alaposan át kell beszélni, mondjuk nem hiába ír így a kezdő Hívekről a Biblia: 1Korintusi levél 3:2-ben): Adott egy ember akit én majd úgy fogok hívni, hogy fiam vagy lányom, ez az ember még nincs sehol, de ha majd megszületik, akkor én ezt a jelzőt fogom rá használni. Én már most fiamként gondolok erre az emberre, mert amikor megszületik a fiam lesz. Jó... még egyszerűbben: Mivel a feleségem tőlem vár majd gyereket, az az ÉN gyerekem lesz, tehát mondhatom már MOST is, hogy van egy gyerekem, miközben ő mégcsak gondolat. Érted? A fiam, akkor is fiam, ha nincs a kezemben, mert az én gyermekem lesz. :) Valahogy így van Krisztus is, még csak megtervezett Ige, aki még Istennél van, de testé lesz és már fizikai ember. Krisztusra, már akkor mondták, hogy eljön a messiás, amikor még Mária sem volt. :) Kérdésem hozzád, csak mint formai kérdés: Azt mondjátok, hogy Krisztus vissza adta, vagy vissza fogja adni a hatalmát. Nos, alá tudnátok a Biblia alapján (SZIGORÚAN a Biblia alapján, tehát, Őrtorony és más képes füzetek nem érdekelnek, CSAK a Biblia) támasztani nekem ezt? :)

2017. febr. 19. 13:36
 36/235 A kérdező kommentje:
Kedves Szp72, nem értek veled egyet abban, hogy ez tévtan. Mivel, a Biblia ezt írja, tehát kikeresheted és azt fogod látni amit én leírtam. Egy Atya van és egy az Isten is, mert nincs más Isten (Ézsaiás 45:5). Ha ez tévtan lenne, nem lenne a szánkba rágva a Biblia szerint, hogy Egy az Isten és Egy az Úr is. :) Tehát, Bibliai értelemben 1 Isten van, és annak három megnyílvánulása. Békesség neked! :)
2017. febr. 19. 13:44
 37/235 A kérdező kommentje:

"#24. Balinhun!

William Branham ugyanígy és szinte ugyanezekkel az érvekkel magyarázta a szentháromságot. Én nagyon tisztelem, mert óriási értékű szolgája volt Istennek, és nagyon nagy hiány Krisztus testében, hogy nincs ilyen szolgáló, de ebben tévedett. Ő egy gyógyító ajándékkal, tudomány beszédével megáldott próféta volt, de olyan területre lépett amire nem volt ajándéka, tanítói székbe ült. Egyszer figyelmeztette Isten Kenneth Hagin-en keresztül, majd kis idő után elvitte magához, hogy ne okozzon kárt. Mivel hatalmas befolyása volt Krisztus testében."

Kedves Imakommandós, nem igazán szeretem az ilyet, mivel ez is igen csak a Biblia ellen van, amit ide leírtál. Akit megszállt a Szent Szellem, annak képessége van arra, ...vagy mondhatjuk ajándéknak is... hogy megértse a Szentírást. Ha pedig megérti a Szentírást, akkor az nem másért van, mint hogy a Szent Szellem elmagyarázta azt neki. És írásodból arra következtetek, hogy rendben volt a srác, amikor ezt hírdette, és valószínüleg ez a Kenneth Hagin nevü alak, vissza fogta ezt a fajta hírdetést. Mondjuk nem véletlen ez sem, hisz a Biblia szerint a Sátán ott lesz a sarkadban, és állandóan kísérteni fog, a Biblia tanúlmányozásában is megakadájozhat! Sajnos, nagy a Sátán hatalma, de azért van ez így mert Isten megengedte, hogy Isten erősítse a Hitet az emberkben. :) Tehát, nem értek veled egyet, szerintem William Branham Eleinte mondott igazat, csak sajnos a Sátán megkezdte Kenneth Hagin-t és ő elhitette William-el, hogy ez rossz. Ő sajnos hitt Hagin-nek. :\

2017. febr. 19. 13:51
 38/235 anonim ***** válasza:
57%
A minta imaban Jezus kihez imadkozott? Az Atya, Fiu, Szentszellem egy ,-csak kulonbozö megnyilvanulasokban,-mi ertelme volt, hogy Jezus segitseget kert onmagatol?
2017. febr. 20. 06:41
 39/235 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó, nem kért segítséget, ha megnézed rendesen ezt a részt, akkor itt is láthatod, hogy a Hívek kérdezték, hogy hogyan imádkozzanak! Ő csak tanította a tanítványait imádkozni. :) Nem kért segítséget senkitől. :)
2017. febr. 20. 08:26
 40/235 anonim ***** válasza:
57%
Oke! Janos17 fejezeteben is imadkozik Jezus az kinek szol?
2017. febr. 20. 09:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!