Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tagadhatják a keresztén...

Hogyan tagadhatják a keresztények az evolúciót, mikor a kígyók egykor képesek voltak a beszédre, most meg már nem?

Figyelt kérdés

2017. jan. 20. 18:56
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/258 anonim ***** válasza:
6%

Az evolucionista vallás főpapjai készségesen be avatnak mindenkit a vallásuk (szellemi erőszak) hittételeibe. A valóság darabjai sokkal intelligensebbek, mint az evolúciós kirakósdi. Mi oka van a tudat nélkülinek tudattá szerveződni? A nagy kérdés nem az, hogyan, hanem hogy MIÉRT?

Nincsenek primitív, kezdetleges formák. Csak tökéletes alkotások vannak. Az a tény, hogy az embert a majomtól néhány kromoszóma választja el, hogy a majmok csak primitív eszközhasználatra képesek, hogy szociálisan szervezetlenebbek stb. az csak az emberi intelligencia függvényében állja meg a helyét. Az evolúció elmélete leegyszerűsíti az emberi lényt egy anyaghalmaz szintjére, és annak létproblematikáját is anyagi szintre redukálja. Ez az út, azonban az emberi lény felszámolásához vezet. Nem a genetika határozza meg a tudatot, hanem a tudat ölt testet a genetikában.

A tudományt hatalmi és ideológia célokra használók diktatúrája valami olyasmi felett tör pálcát és próbál minden áron uralkodni, amelyben egyáltalán nem illetékes: a világ és benne az emberi lény eredete. Ezzel a hivatalos, hatalmi-ideológiai érdekek által irányított tudomány ugyanazt a szerepet vette át, mint ami ellen lázadni kényszerült a vallás dogmatikus középkori uralma alatt.

2017. febr. 5. 18:38
 192/258 anonim ***** válasza:
93%

Tévedés! A gravitácionista főpapok sokkal erősebbek. Ők sokkal hathatósabban terjesztik vallásukat.

Igaz a gravitáció elmélete is csak leredukálja az embert egy anyagcsomóra amely ki van téve a galád gravitációnak, mint egy kakaós csésze amit leverünk az asztalról. Szörnyű ez a gravitációs vallás!

2017. febr. 5. 19:01
 193/258 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Totálisan eszement dolgokat hiszel el."

S hol van ez még a feltámadástól?

"Lehet, hogy Isten valami elképesztő csodát tett, hogy csendesen, de mégis hihetetlen sebességgel emelkedjen a vízszint, de ez innentől kezdve hit, és semmi köze a visszaigazolható valósághoz."

Igen így van! És ki mondott mást?

"Lehet, hogy Isten csodával visszavarázsolta a Földet megint lakhatóvá, de akkor is az egész emberiség Noétől, meg a rajta lévő néhány embertől származik, és minden más élőlény is a hajón lévőktől, de ennek genetikai nyomát miért kellett eltüntetnie az Istennek?"

Tudtommal genetikai kutatások visszavezethetők arra hogy az embereknek volt egy közös őse. Azt viszont nem tudom hogy az állatok esetében is végeztek volna ilyen vizsgálatot. De hogy az összes állatnál nem végezték el az biztos!

"Azért, hogy semmiképpen ne higgyünk az özönvízben?"

A teremtés jóval korábban volt és azt sem hiszed. Vagy még is?

"Minden létező helyen voltak olyan hatalmas árvizek, amikből nyilvánvalóan hasonló legendák születtek, hogy vége a világnak az istenek, vagy isten büntetése miatt. Tuti, hogy minden nép ilyen nagy áradásoknál ilyet talál ki, és azt is, hogy csak néhányan menekülnek meg."

Ja persze és mindenki aki ilyet kitalál az valahogy a 8-as számot tarja ideálisnak a megmenekültek számát illetően.

"Ezek a kultúrák idővel találkoznak, és egymás legendáit alakítgatják, és egyre jobban kezdenek ehhez hasonlítani."

Te egy hívő ember vagy. Csak nem abban hiszel amiben én. De szerintem ehhez nagyobb hit kell mint ahhoz hogy volt özönvíz és hogy Isten teremtett mindent!

Főleg úgy hogy nem folyók áradásáról van szó hanem arról hogy esni kezdett az eső és nem hagyta abban meg felszakadtak a föld forrásai. Már bocs de egy ilyen leírás az nem egy olyan folyónak a leírása ami kiönt a medréből. Plusz szerepel még egy momentum ami közös a történetekben. Az hogy ez egy ítélet az emberek felett!

188-as válaszoló!

"Az IVAROS szaporodást nem az embernél kell tanítani."

Megtennéd hogy idézed nekem azt a részt amikor én IVAROS szaporodásról írok!

Köszönöm!

"De hogy még te is benyalod, kritika nélkül... Ennél azért értelmesebbnek tartottalak."

Akkor ezt elnézted és van még mit tanulnod. Nem te vagy a fő beszélgető partner. Szóval egyenlőre hanyagollak. Szia! Ha megfelel majd később visszatérhetünk erre a témára!

189-es!

"Igazából semmit, ez is azt erősíti hogy nem volt globális özönvíz."

Akkor probléma megoldva!

"És egy aránylag nagy katasztrófa számára jelenthette azt hogy az egész világ ilyen helyzetbe került, holott a valóságban nem."

S arra gondoltál már hogyan volt ideje bárkát építeni? Úgy hogy még az állatok is rajta vannak. S mindezt globálisan!

"Pont az ilyen cikkeknél lehet látni hogy egy helyi katasztrófából hogyan színesedik ki egy mítosz."

Csak hogy ez nem egy helyi mítosz! Ez egy globális történet. A cikk az jóval később született! Mint az események leírása.

"Nono kérem, téged terhel a bizonyíték bemutatása!"

Én azt kérdeztem hogy honnét veszed azt hogy nincs rá bizonyíték. Nem azt hogy mutass be bizonyítékot róla. Eddig azt gondoltam hogy nem ugyan azt jelenti.

"Semmilyen információ nincs, igen vannak tények melyek azt mutatják hogy olyan formában az özönvíz nem történt meg."

Nem! Csak te úgy hiszed hogy abban a formában nem történt meg ahogyan a Bibliában le van írva!

"Nem állítod hogy úgy történt ahogy a Bilbiában van?

Hahó ember te ilyen szelektív módon olvasod azt a könyvet?"

Na ezt már tényleg unom. De én azt állítom. Számtalanszor leírtam sőt korábban kértem is hogy olvasd el a történetet és ezt nem csak neked írtam hanem másoknak is. Neked szelektív a memóriád ha nem emlékszel.

"Megtettem rendelkezésre áll az internet, szakkönyvek, kutatási projektek stb, volt szerencsém még terepmunkán is részt venni. És nincs ilyen, ezért is gondoltam felteszem a kérdést hogy te mégis honnan veszed? De sejtetem hogy a semmire alapozod."

Akkor viszont miért nem írtál ki egy külön kérdést ezt illetően. S mivel bizonyítod hogy valóban kerestél? Én elfogadom hogy te megtetted de mit vizsgáltál meg, elárulod?

mert pl. Cerevisiae számokat hozott meg leírásokat a tieid hol vannak ha még terepmunkát is végeztél, hol vannak az eredményeid?

"Nem írtam hogy nem fogadom el a történetek létét. De kellő ismerettel láthatod hogy ezek honnan erednek. Látszik hogy geológiai ismereteid nincsenek Vidiripi..

Nagyon látszik.."

És ehhez kellett ennyi idő hogy erre rájöjj? De egy valamit azért elárulhatnál. Ha annyira nonszesz ez az egész akkor miért pazarlod rá a drága idődet? Ezt nem értem. Órákat töltesz válaszok írásával egy olyan témában amiről meg vagy győződve hogy nem történt meg! Szóval nem értem akkor miért nem hasznosabb dologgal töltöd az idődet!

"És barátom itt te vagy aki nem akar olyat elfogadni amihez nem kell hit.

Sorozatban bizonyítod a válaszaid alapján.

Pont olyan vagy mint egy Jehova Tanúja...

Bár lehet az is vagy, nem csodálkoznék rajta ha így lenne."

Kérdezz meg egy Jehova tanúját hogy mi a véleménye rólam! Hidd el nem vagyok népszerű a körükben. Nem szívlelem a szervezetet s enyhén fogalmaztam!

"Ezzel nincs baj, de nem kell tudományos köntösbe bujtatni."

Amennyiben ez így lenne akkor nem a vallás kategóriában lennénk. Kérdezd meg Cerevisiae hogy mit szoktam én erre írni. Ő majd igazolja sőt egyenes tanúsítja az álláspontomat!

De annyit elöljáróban hogy a valláskategóriában vagyunk. És én én azt állítom hogy hiszem hogy megtörtént az özönvíz és vannak dolgok amelyek ezt alátámasztják.

"Noé bárkájára értettem na!"

Megépítették Noé bárkáját. Korábban már linkeltem ezt a filmet!

https://www.youtube.com/watch?v=EmR6HNIETNA

"Egy árulkodó réteg az marad, az emberek és állatok tetemeivel. Egy réteg marad amin lehet látni hogy egy időben és hamar keletkezett. Össze lehetne öket kapcsolni egy ilyen eseménnyel. Függetlenül a kontinensek vándorlásától."

Vannak történetek ékírásos agyagtáblákon megörökítve amik az özönvízről szólnak. Ha jól tudom a British múzeumban! Még a végén alátámasztod hogy minden igaz. Vagy mész és összetöröd őket? :D :D :D

"Azok a fránya horgászok!"

Nem! Nem a horgászok!

"Pontosan, és mire akarsz ezzel kilyukadni?"

Hogy egy helyen kellett lenniük és kifejletteknek is kellett lenniük. Így kellenének olyan fosszíliák és maradványok amelyek a férfi és olyanok amelyek a nő kifejlődését mutatják meg!

"De te nem ezt írtad elsőre."

Én nem írtam ivaros szaporodást az biztos.

"Ezt most pont te írod?! NEE! XD"

Elhiszed hogy megtörtént?

"Számomra is furcsa hogy egyesek a hitük érdekében nem szeretik a valóságot."

Akik nem szeretik a valóságot azok az alkoholba a drogba és egyéb ilyenekbe menekülnek. A hitnek nem elég 15 perc és már hat is!

"Az hogy az univerzumot Isten teremtette, meg az életet is, az lényegtelen az evolúció szempontjából."

Nem lényegtelen mivel az evo szempontjából az ember az állatokból alakult ki. Na már most a Biblia világosan leírja hogy az embert Isten teremtette. Férfinak és asszonynak lettek teremtve minden féle átmenet nélkül.

2017. febr. 5. 19:17
 194/258 anonim ***** válasza:
100%

Hát Vidiripi

Megnéztem írásaidat Tanús kérdéseknél, Jehova Tanúival igen szoros kapcsolatban voltál egy ideig.

Az itteni néhány válaszod alapján nem csodálom.

Nagyon fárasztó veled a beszélgetés. Sőt az utolsó válaszod kifejezetten fájdalmas. :)

Néhány pontot azért megnézek.

"Csak hogy ez nem egy helyi mítosz! Ez egy globális történet. A cikk az jóval később született! Mint az események leírása."

Nem, a kínai árvíz helyi jelenség volt amiből jött a mítosz. Értő olvasás!

"Én azt kérdeztem hogy honnét veszed azt hogy nincs rá bizonyíték. Nem azt hogy mutass be bizonyítékot róla. Eddig azt gondoltam hogy nem ugyan azt jelenti"

És honnan veszed hogy van? Én kérnék bizonyítékot, de azzal nem szolgáltál.

"És ehhez kellett ennyi idő hogy erre rájöjj? De egy valamit azért elárulhatnál. Ha annyira nonszesz ez az egész akkor miért pazarlod rá a drága idődet? Ezt nem értem. Órákat töltesz válaszok írásával egy olyan témában amiről meg vagy győződve hogy nem történt meg! Szóval nem értem akkor miért nem hasznosabb dologgal töltöd az idődet!"

Én spec szeretem az agytornát, a párbeszédet a vitát. Kellemes és hasznos nekem, más világnézetének, hitének megismerése akár online, akár személyesen, mindig jó.

Természetesen a veszekedést próbálom kerülni, az senkinek sem jó.

Bár mint írtam a te esetedben kezd fárasztó lenni az ismerethiányod és az értetlenkedésed. :P

Persze én is kérdezhezhetném hogy te miért pazarolsz ennyi időt nulla természettudományos ismerettel, hogy úgymond tudományosan próbálj megmagyarázni olyat amihez csak az egyszerű "elhiszem" is elég.

És igen kellett idő hogy "arra rájőjjek mert nem akartalak butának nézni. De én kérek elnézést.

2017. febr. 5. 20:01
 195/258 anonim ***** válasza:
100%
192# Beindult a prédikáció...:D
2017. febr. 5. 20:28
 196/258 Cerevisiae ***** válasza:
100%

@Vidiripi(#193)

Én: "Ezek a kultúrák idővel találkoznak, és egymás legendáit alakítgatják, és egyre jobban kezdenek ehhez hasonlítani."

Vidiripi: "Te egy hívő ember vagy. Csak nem abban hiszel amiben én"

Na ne hülyéskedj már! Ezer millió tény áll a rendelkezésünkre, hogy a mezopotámiai legendák hogyan terjedtek el a szélesen vett körzetben. Pl. Az indoárják szent szövegében, a Rigvédán jól látszik a kulturális import. A mezopotámiai istenek szépen a helyi elképzelések tükrében megváltoznak, de az eredet tagadhatatlan. Ugyanez igaz a mezopotámiai özönvíz mítosz terén is, csak itt Utnapistim helyett a főszereplő Szatjavrata.

A világ egyéb részeiről származó vízözön legendák egyáltalán nem képviselnek olyan szoros hasonlóságot, mint ami ezen a területen elterjedt, és nyilvánvalóan itt sokkal inkább a legenda terjedése volt a kiváltó ok, és nem egy valós vízözön egymástól független riportjáról van szó. Ráadásul az apró dolgokban igen komoly különbségek is vannak.

Pl. ott van a Popul Vuh, a maják törénelmi-mitológiai gyűjteménye, amiben a vízözön leírás tényeleg nagyon hasonlít a bibliaira, de az valójában nem az eredeti leírás, hanem az a keresztény hitre erőszakkal megtérített indián történetírók munkája. Vagyis "emlékezetből" készült. Hogyne mondjam, nyilvánvalóan irányított emlékezetből, vagy a történetírók igyekeztek a keresztény olvasók és hallgatóság kedvére tenni a saját jól felfogott érdekükben. De van különbség is, mert itt egymás után több özönvíz van. A keresztény hittérítés metodikája mindig arra épült, hogy igyekeztek az idegen vallást úgy torzítani, hogy úgy tűnjön, az közel áll az igaz hithez, csak vannak benne tévelygések is, és ha azoktól megnyessük az idegen vallást...voilà.

Vidiripi: "Főleg úgy hogy nem folyók áradásáról van szó hanem arról hogy esni kezdett az eső és nem hagyta abban meg felszakadtak a föld forrásai"

Kína özönvíz-regéjének beszámolója szerint pl. a folyók áradása okozta az árvizet. Vagy egyszerűen elkezdtek áradni a tengerek. Föld forrásainak felszakadása a mezopotámiai körzettől távoli legendákban szvsz. nem nagyon vannak. Vagy pl. jégóriás elpusztulva szétolvad... Esőről, folyók kiáradásáról stb. Pl. az Egyiptomi legendában egyszerűen kiirtják az embereket, majd azok vérét vízzel összekeverve az Istenek a Földre öntik, és az így keletkező hatalmas mindent borító tenger kiszáradva, új embereket sarjaszt a termőföldből. Valami ilyesmire emlékszem...

Itt vannak a beszámolók röviden az özönvízről:

[link]

Olyan rettentően meghatározó hasonlóságok nem igen vannak, és az egymástól távoli területek legendái igencsak eltérnek egymástól.

Vidiripi: "Ja persze és mindenki aki ilyet kitalál az valahogy a 8-as számot tarja ideálisnak a megmenekültek számát illetően."

Na, ezt most szvsz. az ujjacskádból szoptad ki. Hány ilyen egybeesésre tudsz rámutatni? És persze a mezopotámiai körzeten túl... De még azon belül se nagyon látok ilyet.

Annak idején a jégkorszak végi áradások mindenhol jellemzőek voltak, és az emberek össze vissza vándoroltak. A jégen olyan helyekre is eljutottak, ahova később már nem. Nyilvánvalóan a legendák vándoroltak az egész földön és egységesedtek, azzal is, hogy a jégkorszak után szétterjedtek. Ebben az égvilágon semmi meglepő nincs.

Nézd csak a hamupipőkét:

[link]

"Mint minden mese, a Hamupipőke is igen hosszú fejlődéstörténetre tekint vissza. Első nyomai az ókori Egyiptomban tűnnek fel, majd megjelenik Rómában és a 9. századi Kínában is, de ismert volt az észak-amerikai indiánok között is"

Hát hogy a fenébe került Hamupipőke története az indiánok közé is???

Minden földrészen volt egy hamupipőke? A hamupipőkék úgy árasztottál el a világot, mint az özönvíz? :D

2017. febr. 5. 21:06
 197/258 anonim ***** válasza:
49%

Vidiripi

"Megnéztem írásaidat Tanús kérdéseknél, Jehova Tanúival igen szoros kapcsolatban voltál egy ideig.

Az itteni néhány válaszod alapján nem csodálom."

Majd egyszer vitázz egy tanúval és akkor meglátod a különbségeket is!

"Nagyon fárasztó veled a beszélgetés. Sőt az utolsó válaszod kifejezetten fájdalmas. :)"

Ha ilyen önkínzó vagy az a te döntésed. De mit annyiszor már leírtam a vallás kategóriában még is mire számítotok? De komoly hányszor kell ezt még leírni? Azt hiszed hogy te vagy az első aki ezt írja nekem. Fájdalmas legyen az, de te döntöttél úgy hogy ezt csinálod nem vetettél neki véget így a te döntésed. De nem sajnálom. Én nem kértem hogy szólj hozzám.

"Nem, a kínai árvíz helyi jelenség volt amiből jött a mítosz. Értő olvasás!"

Értő olvasás Kínában is létezik Özönvíz történet amely hasonlóságot mutat a Bibliában leírtal. De létezik azték, maja, inka, kínai, török, stb.

Neked kéne érteni hogy miről is van szó.

"És honnan veszed hogy van? Én kérnék bizonyítékot, de azzal nem szolgáltál."

Állítólag végeztél terepmunkát, és böngészted az internetet is. Kérdeztem is hogy milyen eredményre jutottál. Feltételeztem hogy eszedbe jut hogy részletek írj! De akkor újra kérdezem. Milyen terepmunkát végeztél? Milyen vizsgálatokat végeztél és hol? Milyen következtetésekre jutott a csapat vagy egyénileg dolgoztál? Az eredmények lettek e publikálva és ha igen akkor hol?

"Én spec szeretem az agytornát, a párbeszédet a vitát. Kellemes és hasznos nekem, más világnézetének, hitének megismerése akár online, akár személyesen, mindig jó.

Természetesen a veszekedést próbálom kerülni, az senkinek sem jó."

Na végre egy összeszedett és érthető magyarázat. Mert eddig aszem te vagy az egyetlen aki ezt így megfogalmazta. Ezt felüdítő volt olvasni! Örülök neki hogy ilyen hatással vagyok rád még ha fájdalmasan is. De tudod a szépségért meg kell szenvedni!

"Bár mint írtam a te esetedben kezd fárasztó lenni az ismerethiányod és az értetlenkedésed. :P"

Biztos nem tűnt fel de ez a vallás kategória. Amennyiben tisztán természettudományos kérdésekre keresed a választ akkor rossz helyen vagy de nagyon. De újra kérdezem hogy még is ebben a kategóriában mire számítasz?

Adok egy jó tanácsot. Kérdezd meg Cerevisiae hogy hány kérdésnél találkozott velem a természettudományos kategóriában! De te is nézelődhetsz.

Cerevisiae leírta! "... ez innentől kezdve hit, és semmi köze a visszaigazolható valósághoz."

Ha látnád azt hogy feltámad egy halott akkor hinnél? Elhinnéd hogy Isten támasztott fel, akkor is ha az minden természettudományos ismereteddel ellenkezik? Nem hiszed el hogy megtörtént az özönvíz! Oké. De még azt sem hiszed el hogy megtalálható az erről szóló történet a világ minden táján és azt ismételgeted hogy az csak egy lokális árvíz miatt keletkezett. Pedig a történetek számos dologban megegyeznek. A Föld legelszigeteltebb pontjain is megmaradt a történet! S az hogy ezek a történetek léteznek az nem hit kérdése hanem tény. S te vagy a tudomány embere és ezzel a kézzelfogható dologgal is szembe mész. Azt hangsúlyozva hogy árvízről van szó. De a leírások nem árvízről beszélnek. S ez is tény.

"Persze én is kérdezhezhetném hogy te miért pazarolsz ennyi időt nulla természettudományos ismerettel, hogy úgymond tudományosan próbálj megmagyarázni olyat amihez csak az egyszerű "elhiszem" is elég."

Amennyiben azt hiszed hogy nekem elég az egyszerű elhiszem akkor tévedsz. Állításod szerint böngészted az internetet ebben a témában. Ezt nehezen hiszem el. Mivel azt állítottad hogy nem építették meg Noé bárkáját aztán linkeltem egy filmet ami az ellenkezőjét mutatja.

"És igen kellett idő hogy "arra rájőjjek mert nem akartalak butának nézni. De én kérek elnézést."

Ez most komoly? Számodra ennek van valóság alapja vagy csak a hitre alapozod hogy számít hogy mit hiszel vagy gondolsz rólam? Van ennek bármi jelentősége? Az is lehet hogy elmentünk egymás mellet az utcán. Nem tudod hogy kivagyok én sem tudom hogy te ki vagy nem is lényeges. Voltam én már sok minden hülye, fanatikus, tudatlan és buta is. Akkor annak tartasz nem számít. Nem érdekel, s azt is elárulom hogy nem te voltál az első és biztos vagyok benne hogy nem is az utolsó aki így vélekedik de nem számít!

Akkor is leírom azt amit eddig is ha ez fájdalmas neked akkor ne olvasd. Ha szereted hogy fáj akkor meg ne nyavalyogj. A te döntésed senki nem tart fegyvert a fejedhez hogy ezt tedd! Én nagyjából tudtam mire számítsak.

Történnek balesetek amikor elhangzik az hogy a csodával határos módon túlélte!

[link]

Mert a tudomány ugye soha nem téved, csodák pedig nem léteznek! De biztos hogy minden tényezővel számol az ember és a tudomány?

2017. febr. 5. 21:11
 198/258 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Vidiripi(#193: "Tudtommal genetikai kutatások visszavezethetők arra hogy az embereknek volt egy közös őse."

Nem tudok ilyen kutatási eredményről. És ne vigyél sírba a mitokondriális Évával meg az Y-kromoszóma Ádám képzeteddel... ne kreacionista oldalakról szerezz be erről infót, hanem szakértői oldalról.

A palacknyak effektus akkor is jelentkezik, amikor a már régóta létező populáció genetikai változatossága folyamatosan szűkül be, aminek oka lehet az, hogy egy katasztrófa a vizsgált populáció egyedeit nagyon megtizedelte. Ha csak Noé és a társai maradtak meg, az azt jelenti, hogy elképesztő mértékben kellene kimutatni a genetikai változatosság beszűkülését, és az emberi genomban szépen lehetne követni, ahogy ismét kezd szétburjánzani a változatosság. Ezt az összes más lény esetén is ki kellene mutatni, és ennek a beszűkülésnek minden létező lénynél egy azonos időre mutatva kellene léteznie. Semmi ilyesmi nyomra nem lehet lelni. Ezeket a nyomokat tehát Isten direkt meghamisította, hogy ne maradjon nyom a biblikus özönvízre még a világ összes lényeiben sem. Ott van a vércsoportok nagyarányú különbözősége is, és pl. a lovaknál nyolc különböző van. Ezeknek sem szabadna ennyire szerteágazónak lennie, ha a vércsoportok néhány ezer éve indultak ki csak egyes állatféle párokból.

Az összes kézzelfogható nyom mindössze annyi, hogy sok legenda beszél az özönvízről, amit akár a jégkorszakvégi hatalmas áradások is megmagyarázhatnak, ill. az egyes vándorló népcsoportok nyilvánvalóan cserélgették egymás között a mítoszokat és pont ugyanúgy egységesíthették azokat, mint akár Hamupipőke meséjét is.

2017. febr. 5. 21:30
 199/258 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Vidiripi(#193: "Tudtommal genetikai kutatások visszavezethetők arra hogy az embereknek volt egy közös őse."

Nem EGY bizonyos őse volt, hanem csak közös őse. A mai pincsinek sem egy bizonyos farkas az őse, hanem rengeteg farkasból lassan leváló farkascsoportok utódai kissé kutyásodtak és rengeteg kereszteződés után rengeteg utód még jobban kutyásodott, és ezek újabb újabb csoportokat alkotva, sokszor még az eredeti farkassal is visszakereszteződtek, vagy akár az aranysakállal is..stbstb. Elképesztően bonyolult utakon alakult ki a mai pincsi is (mindig többszereplős változásokon keresztül), és nem közvetlen útvonalon.

2017. febr. 5. 21:50
 200/258 anonim ***** válasza:
100%

Huh, jól elszálltak a válaszok... Az emberfia elmegy sörözni egyet, azt ez lesz a vége...

Nade lássuk...

# 166, Vidiripi, "Azért egy dologra visszatérnék. [...] Istennek az volt az akarata hogy az emberek elszéledjenek a földön és töltsék be!"

- Az ember nem reagál valamire, s máris "értelmes választ" kap. Persze elsőre is lehetett volna ezt írni, de akkor egy Vidiripi-féle gúnyolódással kevesebb lett volna a Világban! :D Mily nagy tragédia is lett volna! XD

De szokás szerint: az emberek úgyis szétszéledtek volna. Ahogy szét is széledtek. Afrikából. Nem kellett ehhez sem Isten, elég csak egy populáció táplálkozási, meg úgy egyéb alapszükségletei.

[Most lenyelem inkább a gúnyolódást, sűrű bakspacelés, mert úgyis hiábavalóság lenne. Meg amúgyis sok van hátra, minek fecséreljük a szót.]

"Tudod nekem is van millió kérdésem és sokszor az a válasz érkezik hogy nem tudjuk, még nem tudjuk, vagy csak egy részét tudjuk. Tehát akár véletlen is lehet!

Ha ezeket nézem akkor tulajdonképpen miben is különbözik ez az én válaszadásaimtól?" - az alapjaiban :D. Mi szétnézünk a Világban, s amit látunk, az alapján próbálunk meg következtetéseket levonni. Mint egy helyszínelőcsoport egy bűntény helyszínén is pl. Te pedig veszel néhány regét, s azon keresztül nézed a világot.

A fő különbség pedig az, hogy míg a mi rendszerünk konzisztens, a válaszokra több irányból is megerősítést nyerünk (pl egy molekula térszerkezetét minimum két teljesen különálló alapelveken nyugvó módszerrel vizsgáljuk meg [erre a kínálat: NMR-, IR-, mikrohullámú, tömeg- és röntgenspektroszkópia, elektronmikroszkóp s ez még nem a teljes kínálat], addig nálad ez inkább belemagyarázásokra épül.

"Amennyiben nincs infóm úgy maximum találgatni tudok." - Ugye? :D

"Mivel nem voltam ott nem láttam." - Tudod, hogy mi se. De a nyomokat lehet vizsgálni, a hipotéziseket tesztelni, és összehasonlítani a többivel.

"Viszont arról megvagyok győződve hogy te sem vagy képes minden kérdést megválaszolni." - Ez így is van! :)

"Mindent? Nem! Nem mindent, Isten csinált!" - Fenttartom: DE. Méghozzá: mert minden egyes válaszod tele lesz olyan dologgal, ami a valósággal szembemegy. És ennek feloldása számodra Isten személyével megy. Számomra meg hogy ez egy jó sztori, de semmi több. Pár pl:

"Noé és családja építette meg." - Emberfeleletti lett volna - Mire mondhatod, hogy Isten adott erőt.

"S mivel Isten határozta el hogy özönvizet bocsájt a földre" - Mint említettem, kegyetlen. Tudtommal a fulladás az egyik legnagyobb szenvedésekkel járó (természetes) halál. A te Istenednek hatalmában állt volna atomra szednie az embereket. Mégis inkább kínhalált kaptak. Az újszülöttek, meg úgy mindenki - vagy ez is csak egy jó sztori, de semmi több.

"Egyébként rákerestél arra hogy Bárka építés? Szerintem nem!" - Á, a jó öreg Ken Ham XD. Csak 0:35-ig kellett tekerni: CSAVAROK ÉS FÉMPÁNTOK. Meg fogadjunk, hogy nem 8 ember, és nem a közeli erdőből... Na és a lényeg: SZÁRAZON VAN :D. Áhh. És még szurkot sem látok rajta! Ez az ember egy vicc... lenne, ha nem dollármilliárdok felett ücsöröghetne.

"Szerinted a budapesti állatkertben lévő zsiráfnak Afrikából hozatják az ennivalót?" - Szerintem a budapesti állatkertenek nem 8 gondozója van :D. És a zsiráfok táplálkozását úgy ismerik, hogy megfigyelték Afrikában. Na persze, jön is már a válasz "Isten... megmondta Noénak" Amúgymeg rengeteg állat speciális táplálékigénnyl rendelkezik. Pl a panda csak bambuszrügyet eszik.

"S mint említettem abban az időben nem ettek az emberek húst. Ami azt jelenti hogy olyan növények voltak amelyeket nem ismerünk. Nem csak állatok de növények is elpusztultak az özönvízben. S után lett az is hogy Isten engedélyezte az embernek a húsfogyasztást!"... Ez is csak körülményes belemagyarázás.

2017. febr. 5. 21:59
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!