Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tagadhatják a keresztén...

Hogyan tagadhatják a keresztények az evolúciót, mikor a kígyók egykor képesek voltak a beszédre, most meg már nem?

Figyelt kérdés

2017. jan. 20. 18:56
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/258 anonim ***** válasza:

ÁÁÁ! Erről lemaradtam...

Kedves Vidiripi!

Igazad van, néha énis próbálom "forgatgatni" a tieidet, szemléltetésül, hogy te mit teszel az enyémmel. De olyan értelmetlen ("so senseless")...

"Van bennünk vas. (hemoglobin) De bizonyára nem földi elem vagy tévedek?" - Miért, milyen lenne? Nem tudom felfogni, hogy ezt ti hogy értitek... Mi más lehetne?

"Biztos nem tartalmazza a föld pora."

Ezt az oldalt már számtalan természettudományos kérdéshez linkeltem: [link]

S nemrég találtam meg, hogy ide is remekül illik!

Ezen a fülén:

[link] #Property/Abundance/Crust

Földkéregbeli (Crust) gyakoriság: (tömegben) 6,3%. Márpediglen a "föld pora" mi más lehetne, mint nem földkéregből származó?

Emberben:

[link] #Property/Abundance/Human

0.00010%. Szóval bőven van a "föld porá"-ban.

Végigcsekkolhatod a többi elemre is. Egyszerűen egy zseniális oldal! (Ha még nem klikkeltér rá, egy periódusos rendszer kissmillió+1 funkcióval)

2017. jan. 29. 14:11
 152/258 anonim ***** válasza:

És ezután olvasva tudatosul bennem, hogy tényleg nem érted, mit írok... Ez olyan szomorú :(.

Tényleg?

Kezdjük az elejéről:

Te azt állítod, hogy egy ősi irat szerint a föld porából vagyunk (+ némi varázslat).

Én azt mondom, hogy a föld pora a földkéregből származik, és az bezony igen magasan tartalmaz alumíniumot és szilíciumot. (Csekkolhatod a linken pl) Mi pedig nem (szintén csekkolhatod). Ugyanakkora földkéreg igen szegény szénben, mi pedig nem. És ez a probléma!

SZÓVAL: a te alapjaid szerint vagy kb agyagfigurák (gólemek) lenénk, magas Si és Al, ugyanakkor kevés C tartalommal, vagy a Teremtő Lehellete nukleáris átalakításokra lenne képes (lehet, hogy egy igen koncentrált neutron-nayaláb? :D).

Én pediglen azt mondom, hogy a jelenlegi ember NEM CSAK a "föld porából", hanem a levegő széndioxidjából (melyet növények alakítottak át szerves anyaggá), vízből van, a rendelkezésre álló Si és Al felhasználása NÉLKÜL.

2017. jan. 29. 14:19
 153/258 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"a te alapjaid szerint vagy kb agyagfigurák (gólemek) lenénk, magas Si és Al, ugyanakkor kevés C tartalommal, vagy a Teremtő Lehellete nukleáris átalakításokra lenne képes..."

Igen, ha arra van szükség akkor nukleáris átalakításokra is képes a lehelete!

"Ugyanakkora földkéreg igen szegény szénben, mi pedig nem. És ez a probléma!"

Én nem hiszem hogy ez probléma. mivel a "föld pora" kifejezés nem beszél sem arányokról sem meghatározott elemekről.

Található az emberben SI!

Egyébként tényleg nagyon jó a linkelt oldal/oldalak!

2017. jan. 29. 18:23
 154/258 anonim ***** válasza:

Kedves Vidiripi!

"Igen, ha arra van szükség akkor nukleáris átalakításokra is képes a lehelete!" - Arra lenne szükség. Méghozzá rengeteg, specifikus átalakulásra, utána meg elképesztő szerkezeti átrendeződésekre... Melyik logikusabb? Hogy csillagokban meg atomerőművekben, illetve részecskegyorsítókban végbenő extrém reakciók zajlottak le egy gólemben, specifikusan, vagy hogy kicsit máshogy, a már rendelkezésre álló elemekből jött létre az ember (meg "élő anyag" úgy egyáltalában?

"Én nem hiszem hogy ez probléma. mivel a "föld pora" kifejezés nem beszél sem arányokról sem meghatározott elemekről." - Nem beszél róla, de a "föld pora" mi más lehetne, mint a földkéregből eredő anyag?

"Található az emberben SI!" - Maradjunk Si-ben, és ha az oldalt megnézed, elenyészően (0.026%, míg a kéregben 27(!!!)%

Egy oldal, kismillió funkcióval, csak azért linkeltem, így, hogy hosszú mondatok menjenek el azzal, hogy (kattints ide, aztán ide).

Kedvencem, hogy egy hőcsúszkával olvaszthatóak meg forralhatóak az elemek :).

2017. jan. 30. 01:20
 155/258 anonim ***** válasza:
49%

Vidiripi

"Melyik logikusabb?"

Hogy teremtés által jött létre az élet és az ember is vagy az hogy véletlenül?

"Nem beszél róla, de a "föld pora" mi más lehetne, mint a földkéregből eredő anyag?"

Nincs meghatározva hogy mit ért alatta. De igen az anyagról van szó!

"Maradjunk Si-ben, és ha az oldalt megnézed, elenyészően (0.026%, míg a kéregben 27(!!!)%"

Ellentétben azzal az állítással hogy nem található. Azért csak ennyi mert nincs szükség többre. Kicsi a bors de erős. - Szól a mondás!

2017. jan. 30. 09:04
 156/258 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Vidiripi!

"Ellentétben azzal az állítással hogy nem található."

- Jó, jó, akkor vegyül elő ismét a lerágott csutkát, és adjuk a malacoknak: Korrekció következik: (# 140-os válaszomra):

"Nincs bennünk se alumínium, se szilícium" - helyére _elenyészően_ van bennünk Al (0.000090 m/m%) és Si (0.026 m/m%).

Mit sem változtat a tényen, hogy a földkéreg összetétele (mely a legjobb lehetséges közelítés a "föld porára") ettől merőben eltérő: Al: 8.1 m/m%; Si: 27 m/m%.

De tegyük csak megint egymás mellé: Si: (emberben "0.026%, míg a kéregben 27(!!!)%")

>>"Melyik logikusabb?"

Hogy teremtés által jött létre az élet és az ember is vagy az hogy véletlenül?<< - Az, hogy a folyamathoz nem kellett abszolútextrém, földi körülmények között (extrém mesterséges beavatkozások nélküli) szinte lehetetlen magreakciók hirtelen sokasága - azaz az ásványi formákban jelenlevő Si és Al (szilikátok, alumíniumszilikátok) nagybani átalakulása rendezett struktúrájú szerves molekulák halmazává.

Hanem az a valószínű, hogy ezek a szerves anyagok a levegő széndioxidjából, jórészt a levegő nitrogénjéből, és vízből, (s minimális mennyiségű "föld porá"-ból jöttek létre. Méghozzá a Napból származó hő- és fényenergia jótékony behatása segítségével.

2017. jan. 30. 16:17
 157/258 anonim ***** válasza:

Vidiripi

ApCsel 17:24–29

2017. jan. 31. 09:42
 158/258 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Vidiripi!

Lehet. Ezt állítják a teista evolúcióban hívők. (pl. Zumba meg Gabriel.Taylor is innen). Velük minimális dolgokban vitatkozok, miszerint a teista evolúció inkább filozófiai/természetfilozófiai dolog, mintsem természettudomány.

De a "Teremtéstörténet"-ek, mint a 6+1 napos teremtés, Édenkert, Özönvíz és Bábel teljességgel ellentétben állnak azzal, amit ma megfigyelhetünk a Világból.

Őskori teremtésmítoszos mesék, melyek szájról-szájra adódtak, majd leíródtak az Ókorban, a onnantól kőbe vésetté váltak (csak úgy, mint Benedek Elek gyűjtése).(A Magyar Mese- és Mondavilág meséi sem tudnak átalakulni már). Ezektől nem is várna mást az ember.

2017. jan. 31. 11:05
 159/258 anonim ***** válasza:
100%

Hogy miért írja minden második ember Y-nal a nevem...? :D

Amúgy az evolúció az egyik legérdekesebb témakör szerintem a biológián belül, úgy gondolom, elég jól képben is vagyok vele kapcsolatban, a működési elvétől kezdve az ismertebb fajok törzsfejlődési vonalaiig. Én "csak" azt mondom, ha Isten nem lenne, akkor evolúció (meg semmi más) sem.

2017. jan. 31. 11:15
 160/258 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A vízözön-történetek mindmáig legteljesebb gyűjteményét: James Frazer: Folklore in the Old Testament, I.Kötetében találhatod meg. A bibliai történet hitelességét tűnnek alátámasztani azok az özönvíztörténetek, amelyek világszerte a legkülönbözőbb - még teljesen elszigetelt - kultúrákban is fellelhetők. A termékeny félhold területén általánosan ismert volt a Biblia leírásával több ponton is hasonlóságot mutató özönvíztörténet, a sumér, babilóniai, asszír mítoszok. Ugyanez az alapmotívum része volt az egyiptomi, görög, hindu, kínai, hawaii, mexikói, eszkimó, lapp, finn, szibériai, kelta, szudáni, hottentotta, újzélandi maori, ausztráliai bennszülött, tűzföldi és 58 amerikai indián törzs hitvilágának."

Vagy csak néhány dolgot nem veszel figyelembe. Szerintem nem állnak teljesen ellentétben azzal, amit ma megfigyelhetünk a Világból.

Bábel. Ami tény hogy nem csak egyetlen nyelv létezik a világon. Tehát van reális alapja Bábelnek is.

Csak kíváncsiságból kérdezem tudod e hogy Isten miért zavarta össze a nyelveket?

Az Édenkert az teljesen elpusztult de feltételezések vannak hogy hol is lehetett. Nem a Kaukázusban ahogyan azt a legtöbben gondolják.

2017. jan. 31. 12:02
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!