Hogyan tagadhatják a keresztények az evolúciót, mikor a kígyók egykor képesek voltak a beszédre, most meg már nem?
Vidiripi
"Amúgy hergelsz? Unatkozol?"
Persze hogy hergellek! A saját hülyeségeddel azzal hergellek. Illetve a saját hülyeségeden hergeled fel magadat!
Te azt írtad hogy az én állításom szerint az ördög beszélt a kígyóból. De én ezt nem állítottam.
Hanem azt állítottam hogy van rá esély. Meg azt hogy ez hit kérdése. Az hogy te ezt nem vagy képes nyelvtanilag elemezni és felfogni azzal én mit kezdjek.
Te magad idézed hogy ÉN mit írtam!
Az "Így van rá esély..." kifejezésből te hogyan vonod le azt a következtetést hogy ez egy 100% kijelentés? mert ez egy felvetés, eshetőség, valószínűség, eventualitás, perspektíva! Komolyan nyelvtanórát kell neked tartani?
"Ha nem hiszed, hogy a kígyó beszélt (nem veszed szó szerint a Bibliát), akkor mi alapján tartod ténynek az emberteremtést közvetlenül porból?"
Nem állítottam hogy nem hiszem. Azt sem hogy hiszem.
1Mózes 3:19 Arcod verítékével egyed kenyeredet, mígnem visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te, és ismét porrá leszel.
Itt írja hogy abból lett vétetve! De nem ez az egyetlen hely a Bibliában!
1Mózes 18:27, Jób 21:26, Jób 34:15, Zsoltárok 104:29, Prédikátor 3:20
Róma 5:12-21
"Már nem vitatod, hogy a kígyó beszédképes volt."
Mondom hogy összekeversz valakivel mert én sem előtte sem utána nem vitattam.
"A baj az, hogy megfeledkeztél a saját meglátásodról a #23-ból: "Bár van rá bibliai példa hogy megszólal egy állat. De az csak azért képes erre mert Isten képessé teszi rá."
Nincs itt semmi baj. A szamár azért volt képes megszólalni mert Isten úgy akarta. De a szamár az nem is egy ravasz állat. A kígyóval ellentétben!
"És mivel felveted a testmegszállás lehetőségét a kígyó esetében..."
Na ez meg hogyan lehetséges. ELISMERED hogy én csak egy lehetőséget vetettem fel és nem állítottam?
"... itt kizárólag csak az ördögre gondolhattál, aki hasonló képességekkel bír, mint Isten, vagyis egy eredendően beszédképességgel nem rendelkező lényt beszédre bír. Mint Isten Bálám szamarát."
Vagy az ordító oroszlánra is gondolhattam. Arról pedig nincsenek információk hogy hogyan volt képes a kígyó beszélni. A szamár esetében is csak annyit olvashatunk hogy: 4Mózes 22:28
"Ámde megnyugodhatsz, mert mint How Arrowtól megtudtuk, a Biblia máshol az édeni kígyót, mint magát a sátánt mutatja be akinek a fejére rá kell taposni (ejha, a csábító kígyó mégsem egyszerűen ravasz mezei vad, de akkor...áh.. hagyjuk)."
Igen hagynod is kell. Mivel olyan dolgokkal kezdtél el foglalkozni amihez kell a HIT!
A nélkül nem megy! Eltudod azt hinni hogy egy ember aki meghalt és a teste bomlásnak indult és szagai is van, az a személy feltámasztható?
"Tehát mégse vagy istenkáromló."
Köszönöm hogy elismerted!
"És szerintem jobb neked is, ha leszállsz rólam..."
te szóltál én hozzám és erre korábban fel is hívtam a figyelmedet!
De van egy elméletem. Lehet hogy azért csinálod ezt mert vannak kérdéseid és így akarsz rájuk választ kapni. S még is csak van benned egy kis hit. Csak még nem indult növekedésnek! Ez egy feltételezés!
" Lehet hogy azért csinálod ezt mert vannak kérdéseid és így akarsz rájuk választ kapni."
Szerintem is.
Cerevisiae üdv a hívők táborában!
...és nagyon igyekszik,"fejlődőképes". Lehet nem stimmel nála valami az evolúcióval kapcsolatosan? :P
"Lehet hogy azért csinálod ezt mert vannak kérdéseid és így akarsz rájuk választ kapni."
Ahm...azért csinálja, mert szeret kötekedni. Szerintem ezt nem kell túlgondolni. Azért elemzi szavanként a hozzászólásokat, hogy minél többet írhasson és feszültséget generáljon.
Én nem is vagyok hívő, de velem is simán kötözködött egy teljesen ártalmatlan kérdés miatt. Hiperaktív és így vezeti le.
Bocs, ha mégis neked van igazad.
@Vidiripi
Hát ez nagyon gyenge volt...
:DDD
Persze sose tudom meg, de olyan kíváncsi lennék arra, hogy ilyenkor mi zajlik a buksidban. Tudatosan kenceficélsz, vagy tényleg elhiszed, amit írsz?
Na, azért annyira nem érdekel, hogy ennél több szót pazaroljak a dologra...:D
"Ahm...azért csinálja, mert szeret kötekedni."
Ja! Mint az is, aki azt állította, hogy a sátán beszél belőlem. How Arrow.
Lehet, hogy nem tettem volna, ha nem süti rám ezt a bélyeget?
"Lehet, hogy nem tettem volna, ha nem süti rám ezt a bélyeget?"
De, akkor is ezt tetted volna. Ez csak most egy kifogás rá. Válaszolási kényszered van, mindenképpen írtál volna valamit. Maximum a válasz stílusa változott volna egy kicsit. :D
"te szóltál én hozzám és erre korábban fel is hívtam a figyelmedet! "
Mert elkezdtél megint evolúciótagadózni... És azt nem viselem. Gondoltam megnézzük a biblikus érveidet is cserébe. Amikor úgy láttam, hogy már csak kötözködésre fussa, akkor jeleztem, hogy innentől kezdve a dolog értelmetlen, tehát szállj le rólam.
"Azért elemzi szavanként a hozzászólásokat, hogy minél többet írhasson és feszültséget generáljon."
Inkább úgy fogja fel, mint egy versenyt. Ki a hülyébb? Néha ő a vesztes.
"Válaszolási kényszered van, mindenképpen írtál volna valamit."
Írtad te ezt válaszul... majd együtt kórlapozunk. Jó?
:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!