Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tagadhatják a keresztén...

Hogyan tagadhatják a keresztények az evolúciót, mikor a kígyók egykor képesek voltak a beszédre, most meg már nem?

Figyelt kérdés

2017. jan. 20. 18:56
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/258 anonim ***** válasza:
100%

Mindig is érdekelt hogy, akik hiszik az özönvizet, és próbálják "tudományosan" bizonyítani, azok mihez szoktak kezdeni a palacknyak hatással?

Az édes és sós víz keveredésével?

2017. febr. 5. 12:40
 172/258 anonim ***** válasza:
100%

"Az édes és sós víz keveredésével?"

Ja igen, ez is egy jó dolog. Az édes- és sós vízi halaknak nesze egy kis bünti, de a brakkvízi halaknak pedig ez tulajdonképpen jutalom lehetett :D

(Már ha attól eltekintünk hogy a víznyomást úgyse élte volna túl egyik se...)

2017. febr. 5. 12:49
 173/258 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Vidiripi

Azok az állítólagos "bizonyítékok" több helyen sántítanak.

"Vannak bizonyítékok. Az pl. hogy az özönvíz történetek az egész világon fellelhetők. Az eszkimóknál és az Új Zélandiaknál is. S ez tény. Hogyan lehetséges hogy ugyan az a történet ilyen távoli és a közelmúltig elszigetelt helyeken is fellelhető?"

Igen tény, ahogy az is hogy a part mentén élő, a folyótorkolatoknál lévő népeknél vannak ilyen mítoszok. Akik a szárazföld belselyében vannak távol egy jelentősebb víztől, aoknál nincs. És ugye azt is tudjuk hogy az utolsó jégkorszak végén nem egy partmenti földterület került víz alá. Ez pedig az akkori embereket igen mélyen érintette.

De ott van még a Fekete tenger:

[link]

Az akkori embernek az ismert világ, tehát az élőhelye környékére ható katasztrófa lazán jelenthette, hogy az egész világon ugyanez a helyzet.

"Nem zúzta darabokra. Elméletem az hogy a bárka nem ott volt ahol a földkéreg felszakadt!"

Vagy úgy, Isten kihúzta a tér-idő kontinumból a bárkát. Még az egész földkéreg szétesett.

"De nem becsapódás történt. Szerencsére!"

Azzal ért volna fel a hatása.. Értő olvasás!

"A földtani rétegekben érdekes dolgokat láthat az ember!

[link]

A gyűrődéseket illetően!Te bizonyára millió fényképet tudnál mutatni!"

Gyűrődés és vetődés. És? Ezek évmilliók alatt jönnek létre.

[link]

[link]

"Azért annyit had jegyezzek meg hogy kell egy kiindulópont még a hitnek is. Azért nem a semmiből lesz az embernek hite!"

Ez teljesen igaz, kell egy alap a hitnek, hogy ne legyen hiszékenység.

Mondjuk szerintem pont az özönvíznél nem igazán van úgy alap. Természetesen ez nem jelenti a keresztény út hiábavalóságát, épp ellenkezőleg!

"Ezt úgy írtad mintha te is képes lennél elvégezni a vizsgálatot! :)

Mi alapján van meghatározva hogy 65 millió évvel ez előtt történt? Honnét veszik ezt az időt?"

Kormeghatározás.

[link]

[link]

Ilyen vizsgálat elvégzéséhez nem kell isteni képesség.

Az egyszerű mezei ember is elvégezheti kellő ismeret és eszköz birtokában.

Végül, egy egységes üledékréteg ami fiatal(pár ezer éves) jó lenne mint egy nyom. De ilyen sincs.

2017. febr. 5. 13:16
 174/258 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel nem futkároztak egész nap evidens hogy kevesebb élelem kellett nekik. Gondolom azt ették ami abban az időben fellelhető volt és felkerült a bárkára. Pl. gabona, széna ilyesmi."

Megkérdezhetem a koalák mit ettek? :) Azt hogy Ausztráliába hogy kerültek inkább fel sem teszem. :)

2017. febr. 5. 13:26
 175/258 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Vidiripi, bocsi hogy beleszólok, pláne hogy szintén hívőként ellened beszélek, de sok esetben tényleg egyszerűen képtelenség, amit írsz."

Szólásszabadság van!

"De nem ez a gond. Hanem a számok, mert azok nem hazudnak.

Most fejből le nem vezetem neked (ha ragaszkodsz hozzá, megpróbálom visszakeresni), de egy korábbi kérdésnél konkrétan ki lett számolva, hogy milyen intenzitással kell essen az eső, hogy elborítsa a teljes földfelszínt több kilométer magasan, és az jött ki, hogy ehhez gyakorlatilag arra lenne szükség, hogy a 40 nap alatt nemhogy sűrűn csepegjen az eső, de megállás nélkül olyan szinten ömöljön, mintha a Niagara alatt állnál."

Elolvastad te a teljes történetet? Szerintem nem! Akkor szoktam elképedni amikor a "tudomány emberei" jönnek hasonló dolgokkal. Aztán kiderül hogy igazából nincsenek is minden infónak a birtokában. Hát nem az a tudomány egyik fő eleme hogy megvizsgálja a rendelkezésre álló információkat? S nem csak egy aprócska részletet hanem minden rendelkezésre álló részletet! Újra kérdem elolvastad a történetet?

"Tehát ha szó szerint vennénk a történetet, akkor ilyen "eső" szilánkosra zúzta volna a teljes földfelszínt a bárkával és Noéékkal együtt."

Jó vedd szó szerint! Csak előtte olvasd el és ne felületesen!

"Miután Noéék kikötnek, egy talpalatnyi föld nem lesz, ami életre alkalmas maradt..."

Ha elméleted szerint az özönvíz ennyire elpusztít mindent akkor egyáltalán hogyan lett az élet?

"...azaz Noéék kikötnek, majd szépen éhen és szomjan halnak (ha tengervizet iszol, azt se sokáig élnéd túl, még gyorsítana is a kiszáradásodon), és end of story..."

Tudod mit csinál Noé elsőként amikor megfeneklett a bárka és kijöttek belőle?

171-es válaszoló!

"Mindig is érdekelt hogy, akik hiszik az özönvizet, és próbálják "tudományosan" bizonyítani, azok mihez szoktak kezdeni a palacknyak hatással?

Az édes és sós víz keveredésével?"

Megtudod mondani hogy az özönvíz előtt mekkora volt a vizek sókoncentrációja és hogyan változott ez meg az özönvíz után?

173-dik válaszoló!

"Igen tény, ahogy az is hogy a part mentén élő, a folyótorkolatoknál lévő népeknél vannak ilyen mítoszok."

Bizonyára így van. Nem tudom, ezt hol olvastad?

"Thaiföld hegyvidéki törzseinek, a liszuknak és a hmongoknak is egyaránt vannak olyan legendái, melyek egy nagy özönvízről szólnak."

De 58 amerikai indián törzsnek a hitvilágában is megtalálható az özönvíz története. De a perzsák történeteiben is szerepel.

"Érdekes tény, hogy a mai kínai hajó szó nagyon régi képszó, és a csónak és nyolc száj jeleiből tevődik össze, ami arra utalhat, hogy az első hajón nyolcan utaztak. A kínai hagyományok szerint az összes kínaiak ennek az egyetlen ősnek és családjának a leszármazottai, aki arról volt híres, hogy egy hatalmas árvizet élt túl."

"És ugye azt is tudjuk hogy az utolsó jégkorszak végén nem egy partmenti földterület került víz alá. Ez pedig az akkori embereket igen mélyen érintette."

És tudták hogy ez fog történni és nekiálltak bárkát építeni. Csak azt nem értem hogy akkor a történetekben miért csak 8 ember menekül meg!

"Az akkori embernek az ismert világ, tehát az élőhelye környékére ható katasztrófa lazán jelenthette, hogy az egész világon ugyanez a helyzet."

Az akkori ember! De nem erről van szó. Hanem arról hogy világviszonylatban olvashatunk erről a történetről számos hasonlóságot mutatván a történetek. Pl. hogy 8 ember menekült meg hogy nagy hajón menekültek meg állatok is voltak a hajó stb.

"Vagy úgy, Isten kihúzta a tér-idő kontinumból a bárkát. Még az egész földkéreg szétesett."

Miért ne? Ha ő az Univerzum teremtője ez igazán nem okoz neki gondot! Ha okozna akkor nem lenne Isten.

"Azzal ért volna fel a hatása.. Értő olvasás!"

Nem azzal ért fel a hatása. Ha így lett volna akkor mi nem beszélgetnénk és nem lenne élet a Földön.

"Gyűrődés és vetődés. És? Ezek évmilliók alatt jönnek létre."

Egy ilyen esemény hatása folyamán bizony nem.

"Mondjuk szerintem pont az özönvíznél nem igazán van úgy alap. Természetesen ez nem jelenti a keresztény út hiábavalóságát, épp ellenkezőleg!"

Szerintem itt is megtalálható egy alap kiinduló gondolat!

"Ilyen vizsgálat elvégzéséhez nem kell isteni képesség.

Az egyszerű mezei ember is elvégezheti kellő ismeret és eszköz birtokában."

Akkor most én is használnám azt a kifejezést ami te. Értő olvasás!

Természetesen én sem arra gondoltam hogy ember nem képes elvégezni egy ilyen vizsgálatot. Csak ahogyan utalsz is rá kell hozzá felszerelés! S szerintem ilyen felszerelést nem árulnak minden sarki boltban! Meg gondolom az ára sem csekély.

"Végül, egy egységes üledékréteg ami fiatal(pár ezer éves) jó lenne mint egy nyom. De ilyen sincs."

Mint ahogyan erről már korábban írtam. Hogy ilyen nincs. Ami nem is csoda ha végig olvasod annak a leírását hogy hogyan is zajlott az özönvíz és az azt követő események!

2017. febr. 5. 14:01
 176/258 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Megkérdezhetem a koalák mit ettek? :) Azt hogy Ausztráliába hogy kerültek inkább fel sem teszem. :)"

Mivel nem tudjuk hogy abban az időben milyen növények voltak így ezt sem tudjuk. De azt igen hogy nem úgy nézett ki a világ ahogyan most. Nem csak állatok de növények is pusztultak ki. Lehet hogy abban az időben még mást is evett a koala. De ezt csak találgatni lehet!

Én is kérdezek egyet! Hogy van az hogy előfordul hogy készítenek egy mesterséges tavat az emberek, abban megjelenik a hal pedig nem telepítettek bele halat?

Tanítanak az ősemberről is az iskolákban. De azt nem magyarázzák el hogy hogyan jött létre külön a férfi és külön a női egyed. Mivel csak így születhet utóda az embereknek. Ha van két ellentétes nemű személy. Abba már bele se megyek hogy földrajzilag is egy helyen kellett hogy legyenek meg hogy korban is ott legyen mindkét a megtermékenyítés és megtermékenyülés képességét illetően!

2017. febr. 5. 14:13
 177/258 anonim ***** válasza:
100%

"Tanítanak az ősemberről is az iskolákban. De azt nem magyarázzák el hogy hogyan jött létre külön a férfi és külön a női egyed."

Tudod, a matematikában sem a differenciálegyenletek taglalásánál fogják elkezdeni magyarázni az összeadás fogalmát.

2017. febr. 5. 14:29
 178/258 anonim ***** válasza:
100%

"Elolvastad te a teljes történetet? "

Hogyne olvastam volna? Éppen az ott olvasott adatok alapján történt számolás vonja kétségbe minden realitását a dolognak.

"Jó vedd szó szerint! Csak előtte olvasd el és ne felületesen! "

Éppen ez a baj, hogy ha az egyik mondatot szó szerint veszem, az rögtön kiüti más mondatok szó szerint vehetőségét. Mondjuk hogy ha komolyan veszem azt, hogy lezúdult az a víztömeg a bolygóra, akkor nem lehet szó szerint venni azt, hogy a galamb egy olajággal tért vissza, mert nincs az a növény, ami már csak azt túlélné, hogy több tonnányi víz zúzza szét.

"Ha elméleted szerint az özönvíz ennyire elpusztít mindent akkor egyáltalán hogyan lett az élet? "

Úgy gondolom Isten az élet forrása, de ha szó szerint vesszük az özönvizet, akkor utána egy második teremtésnek kellett volna történnie, amiről egy szót nem említ a Biblia...

"Tudod mit csinál Noé elsőként amikor megfeneklett a bárka és kijöttek belőle? "

Oltárt épít és áldozatot mutat be az Úrnak. Ez most érv akart lenni valami mellett?

2017. febr. 5. 14:32
 179/258 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Vidiripi

Ismerjük a tengeri állatokat, a tűréshatárokat melyeket elviselnek. Ismerjük hogy az esővíz nem sós. Akkora mennyiségben pedig ami ott lesesett, egyszerűen katasztrófát csinált volna.

A palacknyak hatásra pedig nem feleltél!

" Bizonyára így van. Nem tudom, ezt hol olvastad?

"Thaiföld hegyvidéki törzseinek, a liszuknak és a hmongoknak is egyaránt vannak olyan legendái, melyek egy nagy özönvízről szólnak."

De 58 amerikai indián törzsnek a hitvilágában is megtalálható az özönvíz története. De a perzsák történeteiben is szerepel."

Nézzük, a perzsák nincsenek messze a nagy víztömegektől. Akár tenger akár folyó. Ez mellett pedig meg kell nézni hogy pl az indián törzsek mennyire vannak messze folyóktól, tengertől, ahol ugye van árvíz.

Ha hegyvidéki törzsekről van szó, akkor azok mióta vannak ott? Nem merül fel hogy vándoroltak?

A kínai történet pedig:

[link]

[link]

"És tudták hogy ez fog történni és nekiálltak bárkát építeni. Csak azt nem értem hogy akkor a történetekben miért csak 8 ember menekül meg!"

Bárkaépítésre nincs bizonyíték.

"Miért ne? Ha ő az Univerzum teremtője ez igazán nem okoz neki gondot! Ha okozna akkor nem lenne Isten."

Na ugye, sőt az egész özönvizes tragédiát egy csettintéssel el lehetett volna intézni. Úgy hogy közben egyszarvúak angyalokkal a hátukon szivárványt húznak az égen.

De Isten hatalma révén az is lehet hogy 9 percel ezelőtt teremtett mindent, csak úgy intézte hogy ne vegyük észre.

Innentől már nincs határa a fantáziának.

De akkor már a tudományos megközelítést és a "bizonyítékok" keresését az özönvízre inkább hagyjuk..

Valaki elhiszi, valaki meg nem. Ennyi, de a tudományos megközelítés, pláne innen már értelmetlen.

"Nem azzal ért fel a hatása. Ha így lett volna akkor mi nem beszélgetnénk és nem lenne élet a Földön. "

Épp ez a lényeg hogy ha valóban úgy megtörténik, akkor azzal ér fel. Ez is mutatja hogy nem úgy történt.

Egy ilyen esemény hatása folyamán bizony nem."

Ilyen eseményt nem mutatnak a geológiai adatok.

Ha mégis akkor mutass forrást kérlek.

"Szerintem itt is megtalálható egy alap kiinduló gondolat!"

Végülis igen, de sokan nem azt látják benne amit kellene, és elviszik a kereszténységet az elvakultság és a hülyeség felé. És ezekből lesznek a kreasok, fiatal földesek, lapos földesek és egyébb csoportok.

"S szerintem ilyen felszerelést nem árulnak minden sarki boltban! Meg gondolom az ára sem csekély."

Nincs lehetetlen csak tehetetlen. Meg nem is kell feltétlenül megvenni.

"Mint ahogyan erről már korábban írtam. Hogy ilyen nincs. "

Akkor én kérek elnézést, lehet nem figyeltem. Esetleg tömören leírnád? Vagy megmutatnád melyik válaszodnál van?

"Ami nem is csoda ha végig olvasod annak a leírását hogy hogyan is zajlott az özönvíz és az azt követő események!"

Szerencsére van a közelemben Biblia így neki is esek.

"Mivel nem tudjuk hogy abban az időben milyen növények voltak így ezt sem tudjuk. De azt igen hogy nem úgy nézett ki a világ ahogyan most. Nem csak állatok de növények is pusztultak ki."

Nyomon lehet követni az élővilágot egy jó ideig. Nem csak pár ezer évig. A világ meg csakugyan nem így nézett ki. Például a kontinensek egyidőben alkottak egy szuperkontinest.

Lásd Pangea:

[link]

Mai formájukat alig néhány millió éve érték csak el.

Bár például a kréta korban már kezdett hasonlítani a mai Földünkre a látkép.

[link]

"Hogy van az hogy előfordul hogy készítenek egy mesterséges tavat az emberek, abban megjelenik a hal pedig nem telepítettek bele halat? "

Ez tényleg érdekes, hogy van az és hol van az?

Lehet egy baktérium hirtelen evolúciós változásokon megy keresztül? :D

"Tanítanak az ősemberről is az iskolákban. De azt nem magyarázzák el hogy hogyan jött létre külön a férfi és külön a női egyed. Mivel csak így születhet utóda az embereknek. Ha van két ellentétes nemű személy. Abba már bele se megyek hogy földrajzilag is egy helyen kellett hogy legyenek meg hogy korban is ott legyen mindkét a megtermékenyítés és megtermékenyülés képességét illetően!"

Ezt nem az embernél kell tanítani. A többi rész kicsit zavaros.

2017. febr. 5. 15:07
 180/258 anonim ***** válasza:
100%

179-ig válaszom utolsó részét pontosítva!

Tehát az ivaros szaporodás létrejöttét nem az embernél kell tanítani.

De a 177-es válasznál is jól leírja a kolléga. :)

2017. febr. 5. 15:13
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!