Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tagadhatják a keresztén...

Hogyan tagadhatják a keresztények az evolúciót, mikor a kígyók egykor képesek voltak a beszédre, most meg már nem?

Figyelt kérdés

2017. jan. 20. 18:56
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/258 anonim ***** válasza:
100%

Még valami kedves Vidiripi az indiánokkal és a mítoszukkal kapcsolatban.

Náluk még megjelenik a több nap, lehulló csillagok, ezt követő sötétség és áradás, majd pedig egy hideg időszak.

Ez lehet a Pleisztocén–holocén becsapódási eseményre utaló nyom is.

2017. febr. 5. 15:27
 182/258 anonim ***** válasza:
100%

Meg ugye amit el is felejtettem, a növények kérdése. Ugye azok nem kerültek fel a bárkára.

És hát ennyi időt a vízben nem igazán bírnak ki. Főleg hogy most ránézek a kaktuszaimra. Vérbeli sivatagi növények :)

Hacsak ezek a huncut kaktuszok nem az özönvíz után jöttek létre az evolúció által.

De gondolom kedves Vidiripi azzal is hadilábon állsz. :)

2017. febr. 5. 15:37
 183/258 Cerevisiae ***** válasza:
100%

A biblikus özönvíz 6-8 km plusz vízoszlop magassággal terhelné meg az egész földgolyót 40 nap alatt.

Elképesztő mértékben nőne meg a tenger mélyén a víznyomás. Ez minden lenti életformát kiirtana. A fentről jövő lezúduló víznyomás azt sem engedné, hogy a halak feljebb jöjjenek, így a rekordsebességgel növekvő víznyomás nemcsak lent, de a feljebbi rétegekben is minden élőt elpusztítana.

A geológiában törésvonalaknak nevezett jelenségek felszakadnának a hihetetlen mértékben megnőtt víznyomás miatt, ill. az összes létező vulkánba töménytelen mennyiségű víz szakadna be. Hihetetlen mértékű robbanások tömegei szaggatnák szét a földkérget. Földcsuszamlások nemcsak a szárazföldeken, hanem a sarkokon kilométeres méretű jégfalak zuhannának a tengerbe. A levegő rekordidő alatt totálisan mérgezővé válna, és napokon belül a légrétegek egyre feljebb szorulnának.

A légkör legalsó rétege, átlagos vastagsága 10-12 km, és ez most iszonyatos sebességgel elkezdene felfelé tolódni egészen 6-8 km-rel feljebb. Nem hiszem hogy nagyon túlzásba esek, ha azt állítom, hogy 300-400 km/h sebességű szelek, hurrikánok stb. alakulnának ki. A földrengések és mindezek együtt a 200m és 1 km magasság közötti vízi hullámok megállás nélkül egyre vadabb rendszerességgel száguldoznának össze-vissza a tengereken...

Nem elég, hogy Noé hajóját valami csodás buroknak kellene megvédenie a fentről zuhogó víztömegtől, de alulról is ugyanennek kellene megtörténnie, és a totálisan megmérgezett levegőtől is ennek a buroknak kellene védenie, nem szólva az elképzelhetetlen erejű széllökésekről.

Noé hajójának valójában egy hihetetlenül magas technikai fejlettségű lebegő űrhajónak kellett volna lennie (illetve szörnyűséges erejű tolóerővel kellett volna a lefelé zuhogó vízzel szemben fennmaradnia), de még az se hiszem, hogy épségben megúszta volna...

2017. febr. 5. 15:45
 184/258 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Gabriel.Tailor

Akkor szerinted volt özönvíz vagy nem volt? S ha volt akkor hogyan zajlott?

179-dik válaszoló!

Ez volt az eredeti kérdésed. "Mindig is érdekelt hogy, akik hiszik az özönvizet, és próbálják "tudományosan" bizonyítani, azok mihez szoktak kezdeni a palacknyak hatással?"

Én személy szerint semmivel nem kezdek vele. mihez kellene vele kezdenem?

"Ha hegyvidéki törzsekről van szó, akkor azok mióta vannak ott? Nem merül fel hogy vándoroltak?"

Benned sem merült fel a gondolat hogy ha a világ minden táján megtalálható a történet akkor ez nem helyi esemény volt hanem globális. Benned miért nem merült fel?

"A kínai történet pedig"

Neked mit mondanak ezek a cikkek?

"Bárkaépítésre nincs bizonyíték."

Honnét veszed hogy nincs rá bizonyíték?

"De akkor már a tudományos megközelítést és a "bizonyítékok" keresését az özönvízre inkább hagyjuk..

Valaki elhiszi, valaki meg nem. Ennyi, de a tudományos megközelítés, pláne innen már értelmetlen."

Mindössze azért mert nem áll rendelkezésünkre minden információ. De attól még vannak tények. Az hogy ezt van aki elfogadja és van aki nem fogadja el tudományos szempontból helytállónak az egy másik kérdés!

"Épp ez a lényeg hogy ha valóban úgy megtörténik, akkor azzal ér fel. Ez is mutatja hogy nem úgy történt."

Hahó ember. Nem állítottam hogy úgy történt. Most összekeversz valakivel.

"Ilyen eseményt nem mutatnak a geológiai adatok.

Ha mégis akkor mutass forrást kérlek."

Amennyibe érdekelne akkor utána néztél volna már rég. De még azt sem fogadod el hogy mindenütt megtalálható az a történet. Szóval szerintem én itt lezárom ezt az egészet mivel még azt sem fogadod el amihez nem kell hit!

"Végülis igen, de sokan nem azt látják benne amit kellene, és elviszik a kereszténységet az elvakultság és a hülyeség felé. És ezekből lesznek a kreasok, fiatal földesek, lapos földesek és egyébb csoportok."

Oké akkor nem azt látják. Itt és most nem releváns meg nem is igazán érdekel. Nekem megvan a saját elképzelésem és ennyi.

"Nincs lehetetlen csak tehetetlen. Meg nem is kell feltétlenül megvenni."

Akkor idézném amit te írtál! "Bárkaépítésre nincs bizonyíték."

Biztos azért mert tehetetlenek az ezzel foglalkozók!

"Akkor én kérek elnézést, lehet nem figyeltem. Esetleg tömören leírnád?"

Ha figyelmesen végig olvasod az özönvizet és az azt követő eseményeket. Akkor elmondható hogy nem lesz egy egységes vízözönréteg amit fel lehetne kutatni. Röviden!

"Szerencsére van a közelemben Biblia így neki is esek."

Ámen!

"Nyomon lehet követni az élővilágot egy jó ideig. Nem csak pár ezer évig. A világ meg csakugyan nem így nézett ki. Például a kontinensek egyidőben alkottak egy szuperkontinest."

Akkor nem lehetséges hogy pont ennek hatására vándoroltak el a kontinensek is?

"Ez tényleg érdekes, hogy van az és hol van az?

Lehet egy baktérium hirtelen evolúciós változásokon megy keresztül? :D "

Kizárt dolog! Isten helyezi bele a halat! (egyébként van tudományos magyarázata) :D

"Ezt nem az embernél kell tanítani. A többi rész kicsit zavaros."

Ha a nő teszem azt Afrikában van a férfi meg Amerikában akkor nehezen lesz utódnemzés. De ha vagy a nő vagy a férfi nem kifejlett egyed hanem gyermek akkor is nehézségekbe ütközhet a dolog. Az emberi szaporodást nem az embernél kell tanítani. Pedig én eddig abban a tudatban voltam hogy kell egy férfi meg egy nő! Nem árt ha egy helyen vannak és az sem árt ha mindketten kifejlett szaporodásra alkalmas szervekkel rendelkeznek!

2017. febr. 5. 15:57
 185/258 anonim ***** válasza:
49%

Vidiripi

"Náluk még megjelenik a több nap, lehulló csillagok, ezt követő sötétség és áradás, majd pedig egy hideg időszak.

Ez lehet a Pleisztocén–holocén becsapódási eseményre utaló nyom is."

Ugyan már nem kell mindent szó szerint venni. De hihetsz benne. :D

"Hacsak ezek a huncut kaktuszok nem az özönvíz után jöttek létre az evolúció által.

De gondolom kedves Vidiripi azzal is hadilábon állsz."

Az értem ha valamiben nem hiszel. De hogy a logikus gondolkodást is félre teszed az fura. Na mind1.

Az evolúció az egy elmélet. Én azt hiszem és vallom hogy mindent az egész Univerzumot Isten teremtette az életet is ideértve. Az ember nem az állatokból fejlődött ki! nem állok vele hadilábon. Ezt hiszem!

Cerevisiae

"A geológiában törésvonalaknak nevezett jelenségek felszakadnának a hihetetlen mértékben megnőtt víznyomás miatt,..."

1Mózes 8:2 A mélységek forrásai és az ég csatornái bezárultak: az eső megszűnt esni az égből,

2017. febr. 5. 16:06
 186/258 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Egészen elképesztő, hogy sokan képesek úgy elképzelni a Földet, mint valami lavórt, amiben tök mindegy, hogy negyedig vagy háromnegyedig van a víz, meg semmi különös nem történik, ha a vízcsapot beleeresztjük a lavórba...

Jó erős nyári záporként képzelik el a biblikus esőt, a víz meg csendesen szépen emelkedik, oszt jónapot.

Még csak az se jut eszükbe, hogy Noé hajója egyáltalán nem olyan nagy, és annál sokkal nagyobb hajókat volt képes egy hétköznapi tengeri vihar is elsüllyeszteni, és mi a franc oka van annak, hogy csak Noé fából készült hajója volt képes fennmaradni, mindenki másé meg eltűnt.

Miért? Mert olyan nagy volt? Más esetekben ugyanaz a vihar nagy hajókat elsüllyesztett, az annál sokkal kisebbek meg megmaradtak... És ezek csak hétköznapi nagy viharok voltak... semmi több.

2017. febr. 5. 16:08
 187/258 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"1Mózes 8:2 A mélységek forrásai és az ég csatornái bezárultak: az eső megszűnt esni az égből,"

Ez még rosszabb. Akkor gyakorlatilag felrobbant a földkéreg. Azután a hatalmas nyomás az üregessé váló földkérget meg beszakította.

Ember! Vedd már elő a józan eszedet, hogy mit jelent az, hogy a Föld felszínére kerül fentről és lentről is plusz 6-8 km vastag vízoszlop 40 nap alatt!!!

A Föld jelenlegi tengereinek átlagos mélysége 3-4000 méter! És az a víz tök nyugalomban van.

Totálisan eszement dolgokat hiszel el. Lehet, hogy Isten valami elképesztő csodát tett, hogy csendesen, de mégis hihetetlen sebességgel emelkedjen a vízszint, de ez innentől kezdve hit, és semmi köze a visszaigazolható valósághoz.

Lehet, hogy Isten csodával visszavarázsolta a Földet megint lakhatóvá, de akkor is az egész emberiség Noétől, meg a rajta lévő néhány embertől származik, és minden más élőlény is a hajón lévőktől, de ennek genetikai nyomát miért kellett eltüntetnie az Istennek? (palacknyak effektus).

Azért, hogy semmiképpen ne higgyünk az özönvízben?

Minden létező helyen voltak olyan hatalmas árvizek, amikből nyilvánvalóan hasonló legendák születtek, hogy vége a világnak az istenek, vagy isten büntetése miatt. Tuti, hogy minden nép ilyen nagy áradásoknál ilyet talál ki, és azt is, hogy csak néhányan menekülnek meg.

Ezek a kultúrák idővel találkoznak, és egymás legendáit alakítgatják, és egyre jobban kezdenek ehhez hasonlítani. Az lenne a csoda, ha ilyen legendák nem születtek volna meg egymástól függetlenül is. Még Petőfi is magától értetődően a Tisza áradásakor azt írja, hogy el akarja nyelni a világot.

2017. febr. 5. 16:19
 188/258 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a nő teszem azt Afrikában van a férfi meg Amerikában akkor nehezen lesz utódnemzés. De ha vagy a nő vagy a férfi nem kifejlett egyed hanem gyermek akkor is nehézségekbe ütközhet a dolog. Az emberi szaporodást nem az embernél kell tanítani. Pedig én eddig abban a tudatban voltam hogy kell egy férfi meg egy nő!"

Az IVAROS szaporodást nem az embernél kell tanítani. Az ember ugyanis ivarosan szaporodik, amely szaporodási mód még valahol az egysejtűek, moszatok környékén alakult ki.

Erre írtam, hogy az összeadást sem a differenciálegyenleteknél kell elkezdeni tanítani, mint ahogy az ivaros szaporodást sem az ember szaporodásánál. De persze könnyebb benyalni az ilyen eszement, értelmetlen, áltudományos kreós magyarázatokat, mint megtanulni a biológiát, ezt elhiszem. De hogy még te is benyalod, kritika nélkül... Ennél azért értelmesebbnek tartottalak.

2017. febr. 5. 16:47
 189/258 anonim ***** válasza:
100%

"Én személy szerint semmivel nem kezdek vele. mihez kellene vele kezdenem?"

Igazából semmit, ez is azt erősíti hogy nem volt globális özönvíz. :P

"Benned sem merült fel a gondolat hogy ha a világ minden táján megtalálható a történet akkor ez nem helyi esemény volt hanem globális. Benned miért nem merült fel?"

De felmerült, és az eddigi eredmények nem ezt mutatják.

"Neked mit mondanak ezek a cikkek?"

Helyi árvizek, pl gátszakadás, part menti területek elöntése. pl jégkorszak vége. Ezekből pedig egy az egész világra kiterjedő mítoszok megszületése. Tekintettel arra hogy az akkori ember a környező területet nem hagyta el. És egy aránylag nagy katasztrófa számára jelenthette azt hogy az egész világ ilyen helyzetbe került, holott a valóságban nem.

Pont az ilyen cikkeknél lehet látni hogy egy helyi katasztrófából hogyan színesedik ki egy mítosz.

"Honnét veszed hogy nincs rá bizonyíték?"

Nono kérem, téged terhel a bizonyíték bemutatása!

"Mindössze azért mert nem áll rendelkezésünkre minden információ. De attól még vannak tények. Az hogy ezt van aki elfogadja és van aki nem fogadja el tudományos szempontból helytállónak az egy másik kérdés!"

Semmilyen információ nincs, igen vannak tények melyek azt mutatják hogy olyan formában az özönvíz nem történt meg.

Nem állítod hogy úgy történt ahogy a Bilbiában van?

Hahó ember te ilyen szelektív módon olvasod azt a könyvet?

"Amennyibe érdekelne akkor utána néztél volna már rég. De még azt sem fogadod el hogy mindenütt megtalálható az a történet. Szóval szerintem én itt lezárom ezt az egészet mivel még azt sem fogadod el amihez nem kell hit!"

Megtettem rendelkezésre áll az internet, szakkönyvek, kutatási projektek stb, volt szerencsém még terepmunkán is részt venni. És nincs ilyen, ezért is gondoltam felteszem a kérdést hogy te mégis honnan veszed? De sejtetem hogy a semmire alapozod.

Nem írtam hogy nem fogadom el a történetek létét. De kellő ismerettel láthatod hogy ezek honnan erednek. Látszik hogy geológiai ismereteid nincsenek Vidiripi..

Nagyon látszik..

És barátom itt te vagy aki nem akar olyat elfogadni amihez nem kell hit.

Sorozatban bizonyítod a válaszaid alapján.

Pont olyan vagy mint egy Jehova Tanúja...

Bár lehet az is vagy, nem csodálkoznék rajta ha így lenne. :D

"Oké akkor nem azt látják. Itt és most nem releváns meg nem is igazán érdekel. Nekem megvan a saját elképzelésem és ennyi."

Ezzel nincs baj, de nem kell tudományos köntösbe bujtatni.

"Akkor idézném amit te írtál! "Bárkaépítésre nincs bizonyíték."

Biztos azért mert tehetetlenek az ezzel foglalkozók!"

Noé bárkájára értettem na! :D

"Ha figyelmesen végig olvasod az özönvizet és az azt követő eseményeket. Akkor elmondható hogy nem lesz egy egységes vízözönréteg amit fel lehetne kutatni. Röviden!"

Egy árulkodó réteg az marad, az emberek és állatok tetemeivel. Egy réteg marad amin lehet látni hogy egy időben és hamar keletkezett. Össze lehetne öket kapcsolni egy ilyen eseménnyel. Függetlenül a kontinensek vándorlásától.

"Akkor nem lehetséges hogy pont ennek hatására vándoroltak el a kontinensek is?"

A kontinens vándorlás millió években mérhető. Hacsak az özönvíz nem x millió éve történt akkor nem. Mint írtam a kontinensek már pár millió éve a mostani helyükön vannak. Évente mozognak pár centit. Ahogy mindig is mozogtak.

"Kizárt dolog! Isten helyezi bele a halat! (egyébként van tudományos magyarázata) :D "

Azok a fránya horgászok! :P

"Ha a nő teszem azt Afrikában van a férfi meg Amerikában akkor nehezen lesz utódnemzés. De ha vagy a nő vagy a férfi nem kifejlett egyed hanem gyermek akkor is nehézségekbe ütközhet a dolog."

Pontosan, és mire akarsz ezzel kilyukadni?

"Az emberi szaporodást nem az embernél kell tanítani. Pedig én eddig abban a tudatban voltam hogy kell egy férfi meg egy nő! Nem árt ha egy helyen vannak és az sem árt ha mindketten kifejlett szaporodásra alkalmas szervekkel rendelkeznek!"

Te ezt írtad:

"Tanítanak az ősemberről is az iskolákban. De azt nem magyarázzák el hogy hogyan jött létre külön a férfi és külön a női egyed."

Erre lett normálisan megválaszolva hogy az ivaros szaporodást nem az embernél kezdjük.

Az emberi szaporodást természetesen az embernél vesszük mint tananyag. Úgy ált. isk végén.

De te nem ezt írtad elsőre.

2017. febr. 5. 16:56
 190/258 anonim ***** válasza:
100%

"Ugyan már nem kell mindent szó szerint venni. De hihetsz benne. :D "

Ezt most pont te írod?! NEE! XD

"Az értem ha valamiben nem hiszel. De hogy a logikus gondolkodást is félre teszed az fura. Na mind1.

Számomra is furcsa hogy egyesek a hitük érdekében nem szeretik a valóságot.

Az evolúció az egy elmélet. Én azt hiszem és vallom hogy mindent az egész Univerzumot Isten teremtette az életet is ideértve. Az ember nem az állatokból fejlődött ki! nem állok vele hadilábon. Ezt hiszem! "

Az hogy az univerzumot Isten teremtette, meg az életet is, az lényegtelen az evolúció szempontjából.

Ha te azt hiszed hogy az ember nem az állatokból fejlődött ki, akkor legyen.

Inkább csipkelődésként írtam, a kaktuszok miatt. Amik mindenképp elpusztultak volna ha bekövetkezik egy globális özönvíz.

2017. febr. 5. 17:05
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!