Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a Szentháromság az alábbiak...

Mi a Szentháromság az alábbiak szerint?

Figyelt kérdés

István35 bejegyzései szerin:Az Atya nagyobb Jézusnál,Szentszellemnél.

Az Atya egyenlő Jézussal és a Szentszellemmel.

Az Atya mindent Jézusnak adott akkor mi maradt az Atyának,és ha a Szentszellem nemkapott semmit,hogy egyenlőek?

János.17:3.Az pedig az örök élet,hogy megismerjenek Téged az egyedüli igaz Istent,és akit elküldték a Jézus Krisztust.

1Tesz.1:9

1.János.5:20

1.Tim.4:10

5Mozes.6:4

5.Mozes.32:39

Efé.4:6

5.Mozes.5:7

Ézsaiás.42:8

Zak.14:9

Márk.12:29

1Kori.8:6

Zsoltár.83:18,19

1Timoteus.2:5

2016. dec. 26. 14:44
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/271 anonim ***** válasza:
71%

Skacok, belenéztem a videókba, sajna a sok link közül alig 1-2 működőképes. De mindegy. Jót nevettem, majd lekapcsoltam. Szerintem a 13 éves unokaöcsém többet tud történelemből és hitelesebben, mint ezek készítői.

Nagyjából ott kapcsoltam le, amikor megtudtam, hogy a NR Birodalom uralta nem csak Angliát, de Bizáncot is a 13. században és Magyarország térképe a Trianon utáni állapotokat mutatta 7-800 évvel korábban! Gondolom ez a video valami gyengére sikerült paródia akart lenni, mert hitelessége 0.

2017. máj. 19. 09:21
 182/271 A kérdező kommentje:

181.Hát persze a te részedre zéró,sőt negativ.

Nem is gondoltam,hogy örülsz neki és megdicséred.De ez van.

Külömben nem te kell megmond,hogy jó vagy rossz mert a történelem a bizonyíték.Ha a történelmet és a gyilkosságokat nem a szájad izére irták sajnálom.Mindenkinek nem lehet történelmet irni.

De,hogy Benedek pápa,második János Pál és a jelenlegi megemlitette és bocsánatot kértek sőt a pedofiliáért is.Ez kész bizonyíték .

Nekem mind

2017. máj. 19. 12:15
 183/271 A kérdező kommentje:

Folytatom.

Nekem az egész videó kinyílik,akkor nálad van baj.

2017. máj. 19. 12:17
 184/271 anonim ***** válasza:
71%

# 182

Most a katolikus egyház bűneiről vitázunk vagy pedig a Szentháromságról?! Ezen versek alapján Isten a Fiú vagy sem?

Tit 2,13

"Várjuk reményünk boldog beteljesülését: a nagy Istennek és Üdvözítőnknek, Jézus Krisztusnak dicsőséges eljövetelét"

János 1,18

"Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt."

János 20,28

"És felele Tamás és monda néki : Én Uram és én Istenem!"

Nos?

"Külömben nem te kell megmond,hogy jó vagy rossz mert a történelem a bizonyíték.Ha a történelmet és a gyilkosságokat nem a szájad izére irták sajnálom."

Megértem, hogy nem tetszik a katolikus egyháztörténelem, de a tanúk röpke száz éves történelme sem patyolat. Ott is voltak hamis világvége dátum jövendölgetések, tárgyalótermi hazugságok, és hát ugye pedofil botrányok is történtek már ott is. Vagy ott van a vérátömlesztés tiltása, aminek hatására ki tudja hányan vesztették életüket eddig. Ja és persze az sem valami keresztényi, ahogy a hitehagyottakkal (szervezet teológiáját elutasítókkal) bánnak.

De most tegyük félre ezeket és koncentráljunk a Szentháromságra és annak cáfolására.

2017. máj. 19. 16:46
 185/271 A kérdező kommentje:

184.Én a tanuknál szimpatizáns vagyok.Utána néztem a vérkérdéssel kapcsolatosan:Pál,azt mondja:"amig hozzátok megyek,mondjátok nékik,hogy tartózkodjanak a vértől,a pazáznaságtol és a bálványimádástol".A vérkérdés a bálványimádás szinten van.Akkor mégis miért nem viselkednek a tanuk a biblia szerint?

Vagy a jövendőlés kijavítása:Hát a katolikus vallás 1700 éves tévedéseit nem javították ki de a tanuk ha a jövendőlés hibás azonnal kijavítják.

Csak az inkvizíciót még most is pártoljátok,még akkor is ha a pápa bocsánatot kért.És ott milliók haltak meg kínzás alatt,csak azért,hogy a háromságot megvédd.

Küldök egy ajándékot.

[link]

2017. máj. 19. 19:48
 186/271 A kérdező kommentje:
István35 ugy néz ki,hogy a cáfolatot elfogadta mert csendbe van.
2017. máj. 20. 20:36
 187/271 anonim ***** válasza:
71%

"István35 ugy néz ki,hogy a cáfolatot elfogadta mert csendbe van."

Milyen cáfolatot? Írtál bármit is a Szentháromságról? Nekem nem rémlik. Azt írtam: "De most tegyük félre ezeket és koncentráljunk a Szentháromságra és annak cáfolására." mert ez a kérdés témája. Erre te minden másrol írsz, csak a Szentháromságról nem. Senkit nem érdekel az inkvizíció, a pedofik papok, sem az, hogy hogy próbálod görcsösen takargatni felekezeted szennyesét. Az érdekel, hogy tudod-e bármivel is cáfolni a Szentháromságot. Hai capito?

Ha pedig nem, akkor ismerd el és felőlem mehetünk más témákra.

2017. máj. 20. 22:13
 188/271 A kérdező kommentje:

187.Nem irtam a Szentháromság létrehozojárol?

Mit tettek és védelmezed mégis a háromságosokat?

Azt,hogy a pápák bocsánatot kértek a világtol azért,hogy a háromságosok mit követték el?

Számtalanszor megirtam,hogy a biblia nem ir a háromságrol,és akkor nincs .

Hogy van,az csak neked van!

Én nem egyedül vagyok ezzel és nem Jt.ként mondom,hanem egy szimpatizáns-ként.

Itt a következő bizonyíték.

[link]

2017. máj. 21. 06:47
 189/271 A kérdező kommentje:

188.Nem nyílt ki.

[link]

2017. máj. 21. 07:31
 190/271 anonim ***** válasza:
68%

Amit írtál, az egy nagy semmi, egyáltalán nem bizonyíték. Én elismerem, hogy kétezer év alatt az egyház sok bűnt elkövetett már, de szerinted ha voltak bűnös vallásvezetők, az már bizonyítja, hogy az általuk képviselt vallás hamis? Ezt a logikát követve akkor ha mondjuk egy Bibliát hirdető keresztény vezető súlyosan vétkezik, akkor hazugság a Biblia? Jézus egy szóval nem mondta, hogy a hálóban nem lesznek hitvány halak, amit végül valóban kidobnak (Mt 13,47-50). Ahogy mondtam, teljesen megértem, hogy nem tetszik a katolikus egyháztörténelem, de hát például Izrael története sem volt erkölcsi diadalmenet, viszont az emberek hűtlensége nem teszi érvénytelenné Isten hűségét:

"Ha azonban megtagadjuk, ő is megtagad minket, de ha mi hűtlenné válunk, ő hű marad, mert önmagát nem tagadhatja meg." (2Tim 2,12-13)

"Számtalanszor megirtam,hogy a biblia nem ir a háromságrol,és akkor nincs."

Húha! Hát ilyen érvekkel nehéz vitatkozni! Megírtad, hogy nincs, ezért nincs. Lassan visszatérek háromságtagadónak.

2017. máj. 21. 08:19
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!